Busenaz Sürmeneli: İnşallah nice sporcular da buradan çıkar

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda boksta Türkiye’ye altın madalya kazandıran Busenaz Sürmeneli, Pendik'te isminin verildiği Spor Kompleksi’nde Mayıs ayındaki İstanbul’da gerçekleşecek olan Dünya Şampiyonası için ter döküyor.

GİRİŞ 16.02.2022 09:41 GÜNCELLEME 16.02.2022 09:55

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda boksta altın madalya kazanarak tarihi başarıya imza atan milli boksör Busenaz Sürmeneli, Pendik'te isminin verildiği ‘Busenaz Sürmeneli Spor Kompleksi’nde antrenmanlarına çalışarak mayıs ayında İstanbul’da gerçekleşecek olan dünya şampiyonası için ter döküyor.

Antrenörü Cahit Süme ile çalışmalarına ara vermeden devam eden Busenaz Sürmeneli’yi kendi ismini taşıdığı salonda antrenman yaptığı esnada Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, ziyaret etti.

Yapılan ziyaretin ardından Sürmeneli, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’e imzalı formasını hediye etti. 

“Busenaz’ı burada ağırlamaktan memnunuz”

İsminin verildiği salonda Busenaz Sürmeneli’yi ağırlamaktan memnun olduklarını belirten Başkan Cin, “Tabii Busenaz’ı burada ağırlamaktan memnunuz. Zaten onun adına vermiş olduğu bu salonda onun böyle kamp yapıyor olması bizi de mutlu ediyor. İnşallah Allah gücüne kuvvet versin.  Bundan sonraki süreçte de burada antrenman yaparak İnşallah şampiyonluklar elde etmiş olacak. Kendi salonunda kendi antrenmanını yapıyor, kendi kampını yapıyor.“ dedi.

“İsmimi gördükçe içimden ‘Busenaz buna yakışır çalışman lazım’ diyorum”

İsminin verildiği salonda Dünya Şampiyonluğu’na hazırlanan Milli Boksör Busenaz Sürmeneli, “Salonun açılışında da inşallah geliriz burada kamp yaparız, çalışırız demiştim. Allah nasip etti geldik. Hatta yakın zamanda geldik. Çok güzel oldu. Zaten çok güzel bir tesis. İnşallah burada nice nice Busenaz’lar çıkar da ismimin böyle güzel anılacağı bir şeyler olur. İp atlarken bakıyorum ki Busenaz Sürmeneli Spor Kompleksi yazıyor, içimden diyorum ki Busenaz buna yakışır çalışman lazım.  Güzel antrenman olsun dedim. Motive oluyorum, gayet güzel. Dediğim gibi inşallah nice sporcular da buradan çıkar” diye konuştu.

“Busenaz Sürmeneli Spor Kompleksi’nde kamp yapmayı çok istedik”

Sürmeneli'nin antrenörü Cahit Süme ise, “Busenaz Sürmeneli Spor Kompleksi’nde kamp yapmayı çok istedik. İşte nasip oldu.  Mayıs ayında Dünya Şampiyonası var, İstanbul'da olacak. Orada dünya şampiyonluğumuzu ilan edip. İstiklal Marşı'mızı okutmak, bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz. Tabii hedefimiz 2024 tekrar ikinci olimpiyat şampiyonluğu. İnşallah bu sevinci, bu gurur hep birlikte tekrardan yaşarız. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor.” açıklamasında bulundu.