Tekvando Federasyonu'nda Metin Şahin üst üste 6. kez başkan!

Türkiye Taekwondo Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu'nda Metin Şahin yeniden başkanlığa seçildi.

Tekvando Federasyonu'nda Metin Şahin üst üste 6. kez başkan!
Tekvando Federasyonu'nda Metin Şahin üst üste 6. kez başkan!
GİRİŞ 08.11.2021 16:04 GÜNCELLEME 08.11.2021 16:04

Türkiye Tekvando Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu ve 7. Olağan Mali Genel Kurulu Ankara’da gerçekleşti. Mevcut başkan Prof. Dr. Metin Şahin ile Bahri Tanrıkulu’nun başkan adayı olduğu kongreye Tekvando camiası büyük ilgi gösterdi. 

300 delegeden 292’sinin oy kullandığı seçimde 180 oy alan Metin Şahin üst üste 6. kez Tekvando Federasyonu başkanı seçilmeyi başardı. Metin Şahin’in aldığı 180 oya karşın Bahri Tanrıkulu 109 oyda kaldı. Üç oyun da geçersiz sayıldığı seçim sonuçlarıyla beraber tekvando camiasının başkan Metin Şahin’e olan güveni güçlü bir şekilde bir kez daha tazelenmiş oldu. Bu seçim sonuçlarıyla beraber 2003 yılından itibaren başkanlık görevini yürüten ve bu dönemde sayısız başarıya imza atan Metin Şahin, 2024 yılına kadar Türkiye Tekvando Federasyonu başkanlık görevini sürdürecek.

Seçim sonuçlarının netleşmesiyle teşekkür konuşması yapan Metin Şahin, şunları kaydetti: “Bu yarışı bize yakışır şekilde centilmence geçirdiğimiz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Aslında, ana temelinde Türk örf, adet ve geleneklerinin olduğu anlamlı bir spor branşıyız. Bugün bize yakışanı yaptık. Bütün delegelerimize teşekkür ediyorum. Yolumuz açık. Allah'ın izniyle hedefimiz 2024. Biz bir aileyiz. Seçim burada bitti, artık herkes kucaklaşacak. Herkes bizim kardeşimizdir."

Başkan Metin Şahin rakibi Bahri Tanrıkulu’nu da sahneye davet ederek rakibine de teşekkür etti. İki başkan adayı el ele poz verdiler ve Şahin, "Bahri yıllarca sporculuğumuzu yaptı. Bugün centilmence yarıştı. Kendisini de tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

6. kez başkan seçilen Prof. Dr. Metin Şahin’in yönetim kurulu asil listesi şu isimlerden oluşuyor:

Oktay Duymaz, Yusuf Alperen Ayar, Recep Temtek, Zafer Çoktan, Zülküf Türkoğlu, M. Kemal Bilim, Seyfullah Özdemir, Agah Kaya, Mustafa Yavuz Tezcan, Bekir Karaman, Behzat Bayram, Fatih Kabadayı, Gökhan Taşdelen, Mustafa Öztürk.