Türkiye Tekvando Federasyonu'nda seçim heyecanı

Mevcut başkan Prof. Dr. Metin Şahin'in yeniden aday olduğu Türkiye Tekvando Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu ve 7. Olağan Mali Genel Kurulu, 7 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek.

Türkiye Tekvando Federasyonu'nda seçim heyecanı
Türkiye Tekvando Federasyonu'nda seçim heyecanı
GİRİŞ 05.11.2021 18:19 GÜNCELLEME 06.11.2021 01:25
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Korona virüs pandemisi nedeniyle bir sene ertelenen Türkiye Tekvando Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu ve 7. Olağan Mali Genel Kurulu 7 Kasım Pazar günü Ankara’da gerçekleştirilecek.

Mevcut federasyon başkanı Prof. Dr. Metin Şahin ile Bahri Tanrıkulu’nun federasyon başkanı adayı olduğu seçimde 300 delege oy kullanacak.

Bünyesinde beş yüz elli binden fazla lisanslı sporcuyu barındıran Tekvando Federasyonu yer aldığı bütün olimpiyat ve paralimpik oyunlarda madalya kazanan tek federasyon olarak dikkat çekiyor.

Tekvando federasyonu yetiştirdiği başarılı sporcularla ülkemize Avrupa ve dünya şampiyonalarında sayısız madalya kazandırdı.

Uluslararası turnuvalarda 2017 senesinde 669, 2018 senesinde 564, 2019 senesinde 575 madalya kazanılarak, Türk Tekvandosu bu spor dalında dünyada sayılı ilk beş ülkeden birisi oldu.



Bütün bu başarıların arkasında 2003 yılından bugüne kadar Tekvando Federasyonu başkanlığına devam eden Prof. Dr. Metin Şahin’in yürüttüğü sistemli çalışmalar yatmakta.

Birçok şampiyonluk yaşamış eski bir milli tekvandocu olan Şahin, spor kariyerindeki başarılarının yanında akademik alanda yaptığı başarılı çalışmalarla Türk sporunun önemli isimlerinden biri olmuştur.

Federasyon başkanlığıyla beraber Selçuk Üniversitesi spor bilimleri fakültesi dekanlığı görevini sürdüren Şahin, birçok uluslararası makale ve yayınla Türk tekvandosuna bilimsel alanda da destekte bulunmuştur.



Ülkemizi uluslararası alanda başarı ile temsil eden Şahin, geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul da gerçekleştirilen Avrupa Tekvando Birliği (ETU) seçimli genel kurulunda tekrar yönetim kuruluna seçilmiş ve birliğin asbaşkanlık görevine getirilmiştir.

Şahin, Ekim ayında gerçekleşen Dünya Tekvando Federasyonu Genel Kurulu’nda da 33 aday arasında en yüksek üçüncü oyu olarak 2004, 2005, 2009, 2013 ve 2017’den sonra 6. kez yönetim kurulu üyeliğine seçilme başarısını göstermiştir.



Metin Sahin, yaptığı açıklamada, Türkiye Tekvando Federasyonu 5. Olağan Genel Kurulu ve 7. Olağan Mali Genel Kurulu'nun 7 Kasım Pazar günü gerçekleştirileceğini hatırlatarak, "Pazar günü seçimden daha da güçlenerek çıkacağız. Yıllardır devam eden istikrar ile tekvandonun basarisi tüm kamuoyunun takdirindedir. Federasyonumuz, ülkemizin madalya deposudur. Katıldığı tüm olimpik ve paralimpik oyunlarında madalya kazanmış tek federasyondur. Tüm şampiyonalarda kürsüde yer alıyoruz. Ülkemizin gururu olmuş tekvando dünyadaki gücünü korumaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Federasyona uluslararası düzeyde kamp eğitim merkezi kazandırmak için çalışmaların sonuna geldiklerini söyleyen Şahin, "Arsa tahsisini yaptık. 2024 Paris Olimpiyatları'ndan önce tekvandonun kalbi olacak tesisimize kavuşmayı planlıyoruz." diye konuştu.

"Camiamızın çok büyük desteğini aldık" Metin Şahin, camianın büyük desteğini aldıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Birlik ve beraberlik içinde Allah'ın izniyle daha nice başarılara yürümeye devam edeceğiz. Hedefimiz, istikrarlı bir şekilde başarının devamını sağlamak, Türk tekvandosunu zirvede tutmaya devam etmek. Bize verdikleri desteklerden dolayı tüm tekvando camiasına teşekkür ediyorum. Tahkim Kurulunun aldığı komisyon kararını da olumlu karşılıyorum. Demokratik bir ortamda gerçekleştireceğimiz seçimlerin ve çıkacak sonucun şimdiden camiamız için hayırlı olmasını diliyorum."

 

YORUMLAR 8
  • Kafi 2 yıl önce Şikayet Et
    Metin Şahin Başkan
    Cevapla
  • Dahi 2 yıl önce Şikayet Et
    değişim şart.
    Cevapla
  • Ertan 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk Taekwondosunun milli arenalardaki başarısı, bu federasyonun başarısıdır. Metin ŞAHİN istediği sürece desteğiniz sürecektir.
    Cevapla
  • İBRAHİM 2 yıl önce Şikayet Et
    Diğer aday Metin başkanın başarılarının çeyreğini yapamaz camiamız da bunu bilir kendimizi kandırmayalım….
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin madalya deposu BÜYÜK BAŞKAN METİN ŞAHİN!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle