'Cumhuriyetin 100. Yılına Koşuyoruz!'

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Valiliği koordinasyonunda Tarihi Yarımada’da ilk kez düzenlenen “Cumhuriyet Koşusu”nun startını verdi.

'Cumhuriyetin 100. Yılına Koşuyoruz!'
'Cumhuriyetin 100. Yılına Koşuyoruz!'
GİRİŞ 30.10.2021 11:08 GÜNCELLEME 30.10.2021 11:08

Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümü kutlamaları kapsamında İstanbul Valiliği tarafından “Cumhuriyetin 100. Yılına Koşuyoruz” sloganı ile ilki düzenlenen Cumhuriyet Koşusu’nun startı, Tarihi Yarımada’daki Galata Köprüsü’nde verildi.

1500’e yakın koşu severin yarışma imkânı bulduğu koşunun startını Vali Yerlikaya verdi.

Koşuya katılanlar ve izleyicilere hitaben Vali Yerlikaya, “Cumhuriyetimizin 98. yılını milletçe büyük bir coşku, gurur ve sevinçle kutluyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Tarihi koşu hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Yerlikaya, “Atletizm aşığı kıymetli genç kardeşlerimiz, İstanbul’umuzun ruhunu yansıtan Tarihi Yarımada’da, Galata Köprüsü’nde ilk kez 7 km uzunluğunda hazırlanan bu alanda Cumhuriyet için koşuyor.

Canla-başla, yürekle, sağlıkla, centilmenlikle Cumhuriyetimizin 100. yılına koşuyoruz.” diyerek katılımcılara başarılar diledi.

Galata Köprüsü üzerinden start alan ilk koşu organizasyonu özelliği de taşıyan Cumhuriyet Koşusu, koşu severlere Tarihi Yarımada’nın ruhunu farklı bir deneyimle sundu.

Galata Köprüsü’nden başlayarak Gülhane Parkı, Ayasofya-i Kebir Camii, Sultanahmet Meydanı, Beyazıt Cami Meydanı ve Mısır Çarşısı güzergâhında devam eden koşu, 7 kilometrede tamamlandı.

Genel klasmanda Kadınlarda birinci Şilan Ayyıldız, ikinci Özlem Kaya, üçüncü Damla Çelik olurken; erkeklerde ise birinci Getaye Gelaw, ikinci, Simon Kirithu Muthoni, üçüncü Murat Emektar oldu. Dereceye giren koşu severlere ödüllerini Vali Yardımcısı Niyazi Erten takdim etti.

7 kilometrelik parkuru tamamlayan katılımcılara anı madalyası verildi.