İstanbul Park için övgü dolu sözler!

Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinin sıralama turları tamamlanırken ünlü pilotlar İstanbul'a övgü yağdırdı.

İstanbul Park için övgü dolu sözler!
İstanbul Park için övgü dolu sözler!
GİRİŞ 09.10.2021 17:15 GÜNCELLEME 09.10.2021 17:17
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 5,3 kilometrelik Intercity İstanbul Park Pisti’nde organize edilen 2021 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 16’ncı ayağı Formula 1 Rolex Türkiye Grand Prix'sinde sıralama turları büyük heyecana sahne oldu.



İlk sıralama turunda McLaren’den Daniel Ricciardo 16’ncı, Williams’dan Nicholas Latifi 17’nci, Alfa Romeo’dan Antonio Giovinazzi 18’inci, Alfa Romeo’dan Kimi Raikkonen 19’uncu ve Haas’tan Nikita Mazepin 20’nci sırada yer alarak ikinci sıralama turuna katılma hakkını elde edemedi. İlk sıralama turunun ilk üç sırasında ise Mercedes’ten Lewis Hamilton, Red Bull’dan Max Verstappen ve AlphaTauri’den Pierre Gasly yer aldı.



HAMILTON ZİRVEYİ BIRAKMADI

İkinci sıralama turunda ilk sıranın sahibi yine Lewis Hamilton olurken, bu kez 2’nci sırayı Mercedes’ten Valtteri Bottas, üçüncü sırayı ise Max Verstappen elde etti. 11’inci Aston Martin’den Sebastian Vettel, 12’nci Alpine’den Esteban Ocon, 13’üncü Williams’tan George Russell, 14’üncü Haas’tan Mick Schumacher ve 15’inci Ferrari’den Carlos Sainz, bu sonuçlarla üçüncü sıralama turuna katılım gösteremedi.



YARIŞTA İLK SIRADAN BOTTAS BAŞLAYACAK

3’üncü sıralama turunda ise ilk iki etapta olduğu gibi Lewis Hamilton liderliği kimseye bırakmadı. İkinci sırada Valtteri Bottas yer alırken, 3’üncü sıra ise Max Verstappen’in oldu. Lewis Hamilton’ın 10 sıralık grid cezasından dolayı Valtteri Bottas ilk sıradan, Verstappen ikinci sıradan, Ferrari’nin Monakolu pilotu Charles Leclerc ise üçüncü sıradan yarışa start verecek. Öte yandan sıralama turunu 15’inci sırada noktalayan Ferrari pilotu Carlos Sainz da grid cezasından dolayı son sıradan start alacak.

İSTANBUL PARK'A BÜYÜK ÖVGÜ

Sıralama turlarının ardından açıklamalarda bulunan ünlü pilotlar İstanbul Park'tan ve taraftarların ilgisinden övgü dolu sözlerle bahsetti. İşte o yorumlardan bazıları...

Lewis Hamilton: Türkiye’de gerçekten harika bir seyirci var



Mercedes’in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton açıklamasında, "Buraya dönmek çok güzel. Pistin yol tutuşu ve kendisi mükemmel. Türkiye’de gerçekten harika bir seyirci var. Kolay değil geçiş yapmak. Hepimiz aynı lastiklerdeydik. Yukarı tırmanmak zor olacak. Uzun bir düzlük var arka tarafta. Neler yapabileceğimizi göreceğiz. Umarım Türk seyircilerine iyi bir yarış izletirim." ifadelerine yer verdi.

Valtteri Bottas: İstanbul Park'tan büyük keyif aldım



İkinci sırayı alarak Hamilton'un cezalı olduğu yarışta ilk cebi kapan Mercedes'in Fin pilotu Valtteri Bottas, "Seyirci muhteşem. Çok yüksek bir enerji var. İstanbul Park'ta sürüş yapmaktan çok keyif aldım. İyi bir sıralama oldu. Şartlar kolay değildi, özellikle Q1'de kenarda nemli kısımlar vardı. Lewis alabileceği minimum cezayı aldı ve ben de pole pozisyonundayım." dedi.

Charles Leclerc: İstanbul'da çok fazla taraftarımız var



Ferrari pilotu Charles Leclerc, "Tribünlerde çok fazla bayrak gördük. Ekstra motivasyon veriyor bu durum. Çok taraftarımız var burada. Umarım onlar için güzel bir yarış çıkaracağız. İyi bir başlangıç pozisyonumuz var." şeklinde konuştu.

Max Verstappen: Pist şartları zordu



Hava şartlarından dolayı yarışın zorlu geçtiğini belirten Red Bull pilotu Max Verstappen, "Şartlar zordu ama genel olarak turlar oldukça iyiydi. Pole için yeterince savaşmadık ama oldukça mutluyum. Yarın havanın nasıl olacağını ve ne kadar rekabet edebileceğimizi göreceğiz." dedi.

Fernando Alonso: İstanbul Park'ın virajları gerçekten çok zorlu



Formula 1 yarışlarının efsane isimlerinden Fernando Alonso sıralama turlarını yorumlarken, "Son 4-5 saattir yağmur yağmamasına rağmen pist hala ıslak ve nemliydi. Çok zor virajları olan bir yer İstanbul. Güzel bir yarış olmasını umuyouruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 12
  • Fenerbahçe li 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben sıralama turunda oradaydım. Çok yabancı turist vardı. 115 bin bilet satılmış Bunun yarısı avrupalı turistler diğer yarısı arap ve türk izleyiciler. Millet aç falan değil hikaye 300 liralık biletler kapış kapış satıldı
    Cevapla
  • İsmail Kasım 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim bir doktor olarak pahalı bulup alamadığım biletleri alıp giden 100.000 (yüz bin) kişi yerinde izleyebilecek. Gerçekten millet fakir(!)mış.
    Cevapla
  • Jjdj 2 yıl önce Şikayet Et
    Hocam para sanayide üretimde
    Cevapla
  • Doktora 2 yıl önce Şikayet Et
    Bay Dr sen değilsen giden, öğretmen değilse hemşire bekçi değilse esnaf değilse peki giden kim?! Demekki ülkemizde yaşayan Zengin Araplar özellikle gidiyor. 1 dinar 29-30₺ ediyor
    Cevapla
  • Mehmet yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en prestijli yarış larından olan F1 ülkemizde yapılması güzel bir reklam istanbul parkta olmak isterdim
    Cevapla
  • Nallıhanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah kaza ve atraksiyon olur da zevkli bir yarış olur ölüm ve yaralanma olmadan tabi
    Cevapla
  • Haydar 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyük ihtimalle öyle olur zemin ıslak olursa önceki yarışın benzeri olur
    Cevapla
  • Haydar 2 yıl önce Şikayet Et
    gelir şimdi ekonomi mi düzeldi diyen gamlı baykuşlar
    Cevapla
  • Ankkk 2 yıl önce Şikayet Et
    Eko mini mini mini mini..
    Cevapla
  • Tr2023 2 yıl önce Şikayet Et
    Formula 1 ile ekonomi şaha kalkacak demedim mi Haydar !
    Cevapla
  • Yorumcu02 2 yıl önce Şikayet Et
    Harika yorum
    Cevapla
  • şikayetçi 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle