Olimpiyatlarda rekor kırdık! 73 yıl sonra bir ilk

Türkiye, Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda madalya sayısını 13'e yükseltti ve 1948 Londra Olimpiyatları'nı geride bırakarak rekor kırdı.

Olimpiyatlarda rekor kırdık! 73 yıl sonra bir ilk
Olimpiyatlarda rekor kırdık! 73 yıl sonra bir ilk
GİRİŞ 07.08.2021 16:37 GÜNCELLEME 07.08.2021 20:42
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda karatede erkekler kumite +75 kiloda Uğur Aktaş, yarı final maçında karşılaştığı İranlı Sajad Ganjzadeh'e yenilerek bronz madalya kazandı.

Uğur'un bu madalyasıyla Tokyo'daki madalya sayısı 13'e yükseldi ve rekor geldi. Milliler, daha önce 1948 yılında yapılan Londra Olimpiyatları'nda 6 altın, 4 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 12 madalya kazanmıştı.

Ay-yıldızlılarda; Mete Gazoz ve Busenaz Sürmeneli altın, Buse Naz Çakıroğlu ve Eray Şamdan gümüş, Ferhat Arıcan, Hakan Reçber, Hatice Kübra İlgün, Rıza Kayaalp, Yasemin Adar, Taha Akgül, Ali Sofuoğlu, Merve Çoban ve Uğur Aktaş bronz madalya kazandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 18
  • Doğu-Batı 2 yıl önce Şikayet Et
    Elin oğlu katıldığı her şampiyonada 80-100 madalya alır, bizde yüz sene sonra 12 madalyayı geçtik diye övünürüz. Türk önde, Türk ileri.
    Cevapla
  • Doğu-Batı 2 yıl önce Şikayet Et
    manyak manyak konusma zevzek , biktim sizin gibi bölücülerden , sanki onlarca ülke 80 tane madalya aliyor , tarihi basari almisiz senin bir yerine batmis , fesatci hasetcisin
    Cevapla
  • serko 2 yıl önce Şikayet Et
    90 li yillarda cok popilerdi olimiyatlar ilgimiz coktu madalya yoktu simdi ilgi yok madalya cok
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    He he 17 milyon Hollanda Türkiye'den 3kat madalya kazandı çok başarılı olduk evet...
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Hollandali Abdullah cokmus hosuna gitti klavye sporcusu , bölücülük ve karalamaktan baske ne gelir senin elinden ? yaz'da suraya bizde bilelim , sen kac tane madalya aldin simdiye kadar Türkiye icin ? Bas git hollandaya fesatci
    Cevapla
  • Carsambali 2 yıl önce Şikayet Et
    Futbola verilen paralara cok yazik.Hepsi borc icinde yuzuyor,basari hic yok
    Cevapla
  • Mert hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Başkan Erdoğan'ın gençliğe verdi spor imkanları sayesindedir oldu bu, yüzlerce tesis ve ücretsiz hizmet geldi, bunu kimse inkar etmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle