Olimpiyatlarda güne müthiş başladık!

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda boks branşında kadınlar 69 kiloda Busenaz Sürmeneli kadınlar boks tarihimizdeki ilk olimpiyat galibiyetini aldı ve çeyrek finale yükseldi.

GİRİŞ 27.07.2021 09:31 GÜNCELLEME 27.07.2021 09:54
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın dördüncü gününde dünya şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, çeyrek finale çıktı.

Kokugikan Arena'da gerçekleşen boks müsabakalarında Busenaz, 69 kiloda ringe çıkarak 39 yaşındaki Polonyalı Karolina Koszewska'yla karşılaştı. Olimpiyatlarda ringe çıkan ilk kadın Türk boksör olan 23 yaşındaki sporcu, maça çok iyi başladı. İlk iki rauntta 5 hakemin de tam puanını alan Busenaz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve kadınlar boks tarihimizdeki ilk olimpiyat galibiyetini alarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da takip ettiği müsabakadan sonra Busenaz'ı tebrik etti.

Çeyrek finalde Busenaz Sürmeneli'nin rakibi Ukraynalı Anna Lysenko oldu.

Busenaz'ın çeyrek final müsabakası 30 Temmuz Cuma günü TSİ 06.03'te başlayacak.

Yasemin Ecem Anagöz son 16 turuna kaldı

Japonya'da düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Milli okçumuz Yasemin Ecem Anagöz, Kanadalı Stephanie Barret'i yenerek son 16 turuna kaldı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın dördüncü gününde milli badmintoncu Neslihan Yiğit, A Grubu mücadelesine galibiyetle başladı.

Musashino Forest Plaza'da Mısırlı Doha Hany ile karşılaşan Neslihan, rakibini 2-0 yendi. Neslihan, 21 dakika süren karşılaşmada iki seti de 21-5'lik skorlarla kazandı.

Neslihan, grubundaki ikinci karşılaşmasını yarın Çinli Yu Fei Chen ile yapacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    TRT spikeri voleybol Millî takımını öyle abartı ki Çin'den sonra bir daha galibiyet alamayız
    Cevapla
  • alper 2 yıl önce Şikayet Et
    ihsan senocak hoca guzel bir konuya degindi. islamin kabul etmedigi hicbir seyi kabul etmiyor desteklemiyor ve herhangi bir galibiyetle de mutlu olmuyoruz
    Cevapla
  • Dindar 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah a yaklaştırmak için en güzel şekilde adımlar atarak güzel sözlerle adeta islamiyete iştah duymasını sağlamaya çalışmalıyız. Bunu gerek yakınlara gerek bizi takip eden dış dünyaya müslüman olmayanlara Türkiyenin insanları hakkında gerek kişisel yaşayış gerek toplumsal olarak örnek olacak şekilde yapmalıyız. İlk kendimizden başlayarak İslamiyeti tercih edilen bir din haline getirmeli ve bunu samimiyetle iyilikle ve güzellikle yapmalıyız. Allah izniyle herşey mümkün.
    Cevapla
  • Dindar 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabi ki bizim yaşantımıza göre değil kuran ve sünnette göre öğrenip ona göre islamiyete yaklaşmalı veya seçmeleri uygun olan. Zaten kimseyi zorlamayla da islamiyeti seçmesi istenmemeli. Özellikle yakınımızda veya gördüklerimize dayanarakta içlerinde iman olup olmadığını bilmeden kimseye söylesin böylesin demeli bilmediğimiz bir zamanda tövbe etmiş veya Allah onu yakın zamands doğru yola yönlendirecek olabilir herşeyden önce müslümanlığı kabul etmiş biriyse kesinlikle kınamadan incitmeden güzel bir teşvik edici şekilde müdahele etmeden bilmiyorsa öğrenmesini biliyorsa da onun
    Cevapla
  • i.yalçın 2 yıl önce Şikayet Et
    kadınlara tam erkek oyunculara yarım pua n neden?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle