Tarih belli oldu! Formula 1 yeniden Türkiye'de

Formula 1'in 2021 sezonu takvimine Türkiye yeniden eklendi. Türkiye Grand Prix'si, 1-3 Ekim'de gerçekleştirilecek.

GİRİŞ 25.06.2021 12:05 GÜNCELLEME 25.06.2021 13:02
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

1-13 Haziran'da düzenlenmesi planlanan ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı seyahat kısıtlamaları nedeniyle iptal edilen Türkiye GP'si, yeniden takvime eklendi.

Organizasyondan yapılan açıklamaya göre; Formula 1'de 2021 sezonu takvimine yeniden dahil edilen Türkiye Grand Prix'si, 1-3 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Türkiye, takvimden çıkarılan Singapur Grand Prix'sinin yerine alındı.

Türkiye'ye dönmekten mutluluk duyduklarını belirten Formula 1 Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Stefano Domenicali, "Dünyanın en iyi pistlerinden birinde tekrar olağanüstü bir yarış görmeyi umuyoruz. Bu etkinliğin gerçekleşmesi için gösterdiği kişisel çabalardan dolayı Vural Ak'a ve Intercity İstanbul Park yönetimine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Formula 1'de 9 yıllık aranın ardından geçen yıl Türkiye Grand Prix'si düzenlenmiş, yarışı kazanan Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton kariyerindeki 7. şampiyonluğa ulaşmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Türkoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'dan Hep pozitif siyaset başladı nelerden ödün verdik acaba bunlar açıklansın.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye kendini ezik hissediyorsun. Artık eski Türkiye yok. Anlayın artık bunu.
    Cevapla
  • Mnnn 2 yıl önce Şikayet Et
    Eksoz gürültü az sanki İstanbulda bir bu eksikti zaten
    Cevapla
  • unknown 2 yıl önce Şikayet Et
    İngilizler bakalım şimdi nasıl bir bahane bulacak, şampiyonlar ligi ve F1 güya virüs nedeniyle alındı bizden. Şimdi F1 geldi, İngiliz F1 takımları yine gelmesin bakalım. Önce kendi ülkenizdeki vaka sayısına bakın.
    Cevapla
  • RAMAZAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşağılayan zavallılar, acaba formula 1 in ne olduğunu biliyorlarmı. Dünyada 100 civarında ülkede canlı yayınlanan en prestijli organizasyondur. Buna uygun 20-25 tane pist vardır. Ülke reklamı için çok önemli bir organizasyondur.
    Cevapla
  • Yorumsuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Resmen alay ediyorlar. Verdik aldık verdik aldık... Şampiyonlar ligi finali için de aynı durum var: 2 yıldır İstanbul'a verip geri alıyorlar. Neymiş 2023'te vereceklermiş. Lütfetmişler .. Biz de seviniyoruz buna o zaman seyircili olacak daha iyi olur diye. Adamlarda arkadamızdan gülüyordur. Nasıl oynatıyoruz diye....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle