Mete Gazoz, olimpiyat kotası elde etti

Avrupa Açık Hava Okçuluk Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyatları Kıtasal Kota Turnuvası’nda milli okçu Mete Gazoz, madalya atışları sonucunda altın madalya kazandı.

Mete Gazoz, olimpiyat kotası elde etti
Mete Gazoz, olimpiyat kotası elde etti
GİRİŞ 04.06.2021 18:51 GÜNCELLEME 04.06.2021 18:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Avrupa Açık Hava Okçuluk Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyatları Kıtasal Kota Turnuvası’nda milli okçu Mete Gazoz, madalya atışları sonucunda altın madalya kazandı.

1/48 ve 1/24 turlarını bay olarak geçen Gazoz, 1/16 aşamasında Ukraynalı Heorhiy Ivanytskyy ile eşleşerek 7-1’lik skor ile eleme turlarına başladı. 1/8 turunda Gazoz ile Rusya Federasyonu sporcusu Galsan Bazarzhapov arasında gerçekleşen karşılaşma, 6/4’lük çekişmeli bir mücadele sonucu Mete Gazoz’un galibiyetiyle sonuçlandı. Çeyrek finalde Polonyalı Kacper Sierakowski ile yaptığı mücadeleyi 6/0’lık başarılı bir skorla tamamlayarak Türkiye’ye 2. kotayı kazandırdı. Ardından yarı final turunda eşleştiği Fransız Thomas Chirault ile olan maçı 6-4 kazanarak, altın madalya atışlarına geçti. Mete Gazoz, Antalya 100. Yıl Okçuluk Sahası’nda yapılan Kıtasal Kota Turnuvası’nı, Fransız rakibi Jean-Charles Valladont’a karşı yaptığı final maçını 6-0’lık skor ile altın madalya kazanarak tamamladı.

Yasemin Ecem Anagöz, gümüş madalya aldı

Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyatları Kıtasal Kota Turnuvası'nda olimpiyat kotası alan Yasemin Ecem Anagöz, finalde Fransız rakibi Lisa Barbelin'e mağlup olarak gümüş madalya kazandı.

Türkiye Okçuluk Federasyonu, resmi sitesinden "Kotanın ismi belli olduğu" başlığıyla yaptığı açıklamada, "2020 Tokyo Olimpiyatları için kota kazanan sporcumuz Yasemin Ecem Anagöz. Emeği geçen tüm teknik ekibi ve sporcularımızı tebrik ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bakan Kasapoğlu, Tokyo Olimpiyatları'na kota alan milli okçuları tebrik etti

 Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Antalya'da devam eden Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası ve 2020 Tokyo Olimpiyatları Kıtasal Kota Turnuvası'nda kota alan milli okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz'ü tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı mesajlarda, klasik yay kategorisinde 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde eden Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz'ü kutladı.

Mesajlarında milli sporcu Mete Gazoz için "Spor yaşamında elde ettiği başarılara bir yenisini daha ekleyen milli sporcumuza 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda başarılar diliyorum." diyen Bakan Kasapoğlu, Yasemin Ecem Anagöz için de "Bireysel kadınlarda olimpiyat kotası kazanan milli sporcumuzun başarısında emeği geçenleri de tebrik ediyor, Yasemin Ecem Anagöz'e 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 4
  • bursalı 2 yıl önce Şikayet Et
    canlı izledim bu kardeşimizi .. Allah nazardan korusun ..Çok özel bir yetenek
    Cevapla
  • Horozkentli 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah olimpiyat birinciside olursun şampiyon.
    Cevapla
  • Yusuf 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun kardeşime Daha nice başarılar, Nasip etsin Rabbim
    Cevapla
  • mkaras 2 yıl önce Şikayet Et
    Gazoz olma efsane ol demişler o da olmuş
    Cevapla