Rıza Kayaalp, 10. kez Avrupa Şampiyonu!

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Gürcü Iakobi Kajaia'yı yenerek kariyerindeki 10. Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Rıza Kayaalp, 10. kez Avrupa Şampiyonu!
Rıza Kayaalp, 10. kez Avrupa Şampiyonu!
GİRİŞ 24.04.2021 21:48 GÜNCELLEME 25.04.2021 01:54
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Polonya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kiloda altın madalya elde etti.

Başkent Varşova'da gerçekleştirilen şampiyonanın 6. gününde milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde Gürcü Iakobi Kajaia ile karşılaştı.

Günün son müsabakasında Gürcü rakibini 3-1 mağlup eden Rıza Kayaalp, kariyerindeki 10. Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

En fazla Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Türk sporcu unvanının sahibi olan Rıza, kendisine ait rekoru geliştirdi.

Kariyerinde ayrıca 4 dünya şampiyonluğu ile olimpiyat ikinciliği ve üçüncülüğü bulunan milli güreşçi, Polonya'nın başkenti Varşova'daki şampiyonada elemelerde Ukraynalı Oleksandr Chernetskyy, çeyrek finalde de Rumen Alin Alexuc'u sayı tuşuyla mağlup etmişti.

Rıza Kayaalp, yarı finalde Alman Eduard Popp'u 5-0 öndeyken tuşla yenmiş ve Avrupa şampiyonalarında 11. kez finale yükselmişti.

Avrupa Güreş Şampiyonası, yarın grekoromen stilde yapılacak müsabakalarla sona erecek. Milli sporculardan Kerem Kamal altın, Murat Fırat bronz madalya maçına çıkacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN TEBRİK TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa şampiyonu olan milli güreşçi Rıza Kayaalp’i telefonla arayarak tebrik etti. Cumhurbaşkanı tebrik telefonunda, “Rıza tebrik ediyoruz. Maşallah 10’uncu kez şampiyonluğu kazandın artık olimpiyatta netice bekliyoruz. 3-1 yetmez. Ben senden tuş bekliyorum. Gözlerinden öpüyorum” dedi.
 


RIZA KAYAALP: ŞÜKÜRLER OLSUN

Daha önce 11 kez final yaptığını vurgulayan Kayaalp, “10’uncu kez Avrupa Şampiyonu olmak nasip oldu. Bu 11’inci kez yaptığım final maçıydı. Allah’a şükür iyi hazırlandık. Çok iyi çalıştık ve yine yapmamız gereken mücadeleyi göstererek bir şampiyonluk sevinci daha ülkeme yaşattım. Finale kadar fırtına gibi estik diyebiliriz. İki rakibimi sayı tuşu, yarı finalde de tuşla yenerek finale çıktım. Final maçları her zaman zorlu geçiyor benim çünkü 1 gün sonra oluyor. Yorgunluğun çıktığı ana denk geliyor ama Allah’a şükürler olsun hiçbir zaman bırakmak içimden gelmiyor. Her zaman mücadele etmek sonuna kadar sabretmek dayanmak geliyor çünkü bir bayrak ve vatan sevgisi, İstiklal Marşı’nı söyletme arzusu var içimizde. Allah’a şükürler olsun bunu tekrar tekrar ülkeme yaşatmak nasip oldu” diye konuştu.  



BABA EVİNDE BÜYÜK HEYECAN

Final maçını evlerinde televizyondan izleyen Rıza Kayaalp’in annesi Sevgi Kayaalp, babası Kelami Kayaalp ve kardeşi Serdar Kayaalp, hem büyük heyecan yaşadı hem de milli güreşçinin altın madalyayı kazanması için dua etti.

Rıza Kayaalp’in grekoromen stil 130 kilo finalinde Gürcü rakibi Lokobi Kajai’yı 3-1 mağlup ederek 10. kez Avrupa şampiyonluğunu kazanması Kayaalp’in ailesine büyük sevinç yaşattı.

Rıza Kayaalp’in yakınları madalya töreni sırasında ellerinde Türk bayraklarıyla İstiklal Marşı’na eşlik etti.



Maç sonrası açıklamalarda bulunan anne Sevgi Kayaalp, "Çok heyecanlıydık, dua ettik, Rabbime yalvardık. 10. Avrupa şampiyonluğunu da aldık. Çok gururluyum, çok mutluyum. Darısı olimpiyat şampiyonluğuna inşallah. Oğlumun kazanacağına çok inançlıydık, çok heyecanlıyım ve mutluyum” dedi.

Baba Kelami Kayaalp ise, "Oğlumun başarısı için çok mutluyuz, gururluyuz. Vatana millete hayırlı olsun. Oğlum bayrağımızı göklere çektirdi, dalgalandırdı. 10 kez Avrupa şampiyonu oldu. İnşallah darısı olimpiyatlara, orada da başarı olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

ÖMER ÇELİK'TEN PAYLAŞIM

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı paylaşımda, ''Tebrikler Rıza! 10. kez Avrupa Şampiyonu olan millî sporcumuz Rıza Kayaalp ve şampiyonluğu kutlayan kızı.'' ifadelerini kullandı.

AVRUPA ŞAMPİYONU RIZA KAYAALP'İN KIZININ SEVİNCİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Rıza Kayaalp'in kızının ekran karşısında sevinci ise sosyal medyada büyük beğeni topladı.

YORUMLAR 78
  • T. Yazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah gücüne güç katsın kardeşim. Maşaallah Süphan Allah.
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Rıza'mız Seyit Onbaşı gibi maaşallah. Ayrıca, kızlar babaya biraz daha fazla bağlı olurlar malum.
    Cevapla
  • Yusuf.ir 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah aşk olsun.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Koca Yusufun torunlarına. Bizi sevince boğdun.
    Cevapla
  • bitlisli 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim kaza beladan, nazardan korusun seni aslan parçası.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle