Geleceğin tenisçilerinden turnuvaya yoğun ilgi

Geleceğin tenisçileri 1-4 Nisan tarihleri arasında İTESK 14 Yaş Hafta Sonu Tenis Turnuvası’nda kıyasıya mücadele etti.

Geleceğin tenisçilerinden turnuvaya yoğun ilgi
Geleceğin tenisçilerinden turnuvaya yoğun ilgi
GİRİŞ 04.04.2021 16:28 GÜNCELLEME 04.04.2021 16:31

İstanbul Ataköy’de bulunan İTESK’teki turnuvaya pandemiye rağmen 27 kulüp toplam 150 sporcusuyla katıldı.
 
GENÇ TENİSÇİLERDEN TURNUVAYA YOĞUN İLGİ
 
İstanbul Ataköy’de bulunan İTESK (İstanbul Tenis Eğitim Spor Kulübü) 1-4 Nisan tarihleri arasında 14 Yaş Hafta Sonu Tenis Turnuvası’na ev sahipliği yaptı. Bu yıl, 11’inci yaşını kutlayan İTESK’te gerçekleştiren turnuvaya ulusal çapta toplam 150 genç tenisçi katıldı. Enka Spor Kulübü’nden TED Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü’ne kadar Türkiye’nin önde gelen tenis kulüplerinin sporcularının yoğun ilgi gösterdiği İTESK 14 Yaş Hafta Sonu Tenis Turnuvası’nda 14 yaş tek erkekler kategorisine 90 sporcu katıldı. Turnuvada 14 yaş tek kadınlarda ise 60 sporcu mücadele etti.

İTESK 14 yaş Hafta Sonu Tenis Turnuvası’nın başhakemliğini deneyimli hakem İsmail Ataker gerçekleştirdi. Turnuvada Ahmet Altunbaş, Özgür Demirel ve Pertev Erol Duru gözlemci, hakem Turnuva direktörlüğünü de Barış Aksakal yaptı.

İTESK 14 Yaş Hafta Sonu Tenis Turnuvası’na Türkiye çapından 27 kulüp performans oyuncularıyla katılım gösterdi. Turnuvada toplam 21 oyuncuyla en fazla katılımı Enka Spor Kulübü gerçekleştirdi. Turnuvada Enka Spor Kulübü’nden 14 Yaş Tek Erkeklerde 10 erkek oyuncu 11 de kız oyuncu mücadele etti.



İTESK 14 Yaş Hafta Sonu Tenis Turnuvası’nda Enka Spor Kulübü’nün ardından en fazla katılık gösteren ise Taç Spor Tenis Kulübü oldu. Taç Spor Kulübü turnuvaya kız ve erkeklerde toplam 18 oyuncusuyla katılırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü 10 oyuncusuyla turnuvada yer aldı. Turnuvada kulüplerden bağımsız olarak ise 17 ferdi oyuncu mücadele etti.

Geleceğin tenisçileri yetiştirmek için yüksek performans gruplarına yönelik tenis çalışmalarının yapıldığı İTESK’te yüksek tenis performansına ve kişilerin ihtiyaç düzeyine göre profesyonel eğitmenler tarafından tenis antrenmanları düzenleniyor.

2008 yılında İstanbul Ataköy’de kurulan İTESK’in en önemli hedefi gelecekte dünyanın ilk 100 tenis sporcusu arasında 5 Türk genç tenisçisinin yer almasını sağlamak.
Çalışmalarını bu vizyon doğrulusunda yürüten kulüp, uluslararası seviyede Türk tenisine ve olimpiyat ruhuna uygun tenis sporcularının yetiştirilmesini hedefliyor.



Kulüp Başkanı Ramazan Hakan Yılmaz  Bu turnuvanın gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve ekibine turnuvaya katılan aşağıda ismi geçen spor kulüplerine teşekkürlerini iletti.
 
İTESK 14 YAŞ HAFTA SONU TENİS TURNUVASI’NA KATILAN KULÜPLER
 
ANTUKA TENİS AKADEMİSİ
AVRUPA YAKASI TENİS KULÜBÜ
BORSOS TENIS SPOR KULÜBÜ
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SPOR KULÜBÜ
BÜLENT DURAN TENİS SPOR KULUBU
ÇORLU TENİS İHTİSAS KULÜBÜ
ÇUBUKLU TENİS KULÜBÜ
EDİRNE DSİ SPOR KULUBÜ
ENKA SPOR KULÜBÜ
GD TENİS AKADEMİ SPOR KULUBU
 
GEBZE TENİS KULÜBÜ
GENÇ TENİS AKADEMİSİ
İSTANBUL ATAŞEHİR TENİS KULÜBÜ
İSTANBUL AVCILIK VE ATICILIK SPOR KULUBU
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ
İSTANBUL TENİS EĞİTİM SPOR KULÜBÜ
İZMİT TENİS KULÜBÜ
KEMERKÖY TENİS KULÜBÜ
OPTİMUM SPOR KULÜBÜ
PERFORMANS TENİS AKADEMİSİ
TAÇ SPOR TENİS KULÜBÜ
TED TENİS ESKRİM DAĞCILIK
TEKİRDAĞ GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR KULUBÜ
TENİS KLİNİK ANKARA
ÜMRANİYE BELEDİYESİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ
YENİGÜN TENİS SPOR KULÜBÜ
YEŞİLYURT SPOR KULÜBÜ
 
İTESK 14 YAŞ KADINLAR HAFTASONU TURNUVASI
 
ŞAMPİYON :ZÜMRA BALKAN
FİNALİST    :AHU EDA ŞİŞMAN
 
İTESK 14 YAŞ ERKEK HAFTASONU TURNUVASI
 
ŞAMPİYON: MUSTAFA EGE IŞIK
FİNALİST    : DORUK ÇALIKOĞU