Muay Thai Dünya Şampiyonu Kemal Altınpınar

2021 Dünya Şampiyonası'nda Fransa'dan yarışmaya katılan Aksaray'lı Kemal Altınpınar Afrika Şampiyonu'nu eledikten sonra yeni Muay Thai Dünya Şampiyonu oldu.

Muay Thai Dünya Şampiyonu Kemal Altınpınar
Muay Thai Dünya Şampiyonu Kemal Altınpınar
GİRİŞ 03.03.2021 15:13 GÜNCELLEME 03.03.2021 15:13

Fransa'da yaşayan Aksaray'lı Kemal Altınpınar, Afrika Şampiyonu olan Arouna Brahim ile kendi Memleketi olan Fildişi Sahilinde Dünya şampiyonası maçına çıktı.

Nefesleri tutulduğu anda önceki gece saat 02:00'de başlayan maçta rakibine ilk iki rauntta üstün gelen Kemal Altınpınar seyirci baskısı ve hakemlere rağmen zor bir maç çıkardı.

3. Raunda girildiğinde kilitlenen oyun hakem tarafından durdurulduğu anda rakibi durumu fırsat bilerek arkasından kural dışı faul yapmak suretiyle saldırdı. Neye uğradığını anlamayan Kemal'in aldığı darbeyle kaşı açılmıştı.

Hakemler kural dışı saldırı sonrası maçı durdurarak ringe sağlık görevlilerini davet etti. Ancak Kemal'in başına pansuman yapılmasına rağmen kan durmadığı için doktor kararıyla maçı sonlandırarak sonucu federasyon kararına bırakmışlardı 

Bugün ertelenen Dünya Şampiyonası için federasyon kararını açıkladı.

Fildişili Afrika Şampiyonu olan Arouna Brahim rakibine faul yaptığı için diskalifiye edilerek zaten maçı puan olarak önde  götüren Kemal Altınpınar'ı Dünya şampiyonu ilan ederek hakkettiği Altın kemerini verdiler.

Belçika, Hollanda, Lüxemburg, Amerika ve 10 defa Thailand'da mücadelelerinin sonunda World Boxing League'indrn teklif alan ve Dünya Kupası için mücadele eden hemşerimiz Kemal Altınpınar Ortaköy Hacı İbrahimuşağı Köyünden olup Fransa'da ikamet ediyordu  Fildişi Sahilinde Afrika Şampiyonu ile yaptığı son maçını tüm Aksaray Facebook tan canlı olarak heyecanla izlemişti.

Geçen yıl katıldığı turnuvalarda gösterdiği yüksek performans ile aynı yıl içerisinde 3 adet altın kemer kazandığı için yaşadığı şehrin Belediyesi tarafından onuruna  gece düzenlenmiş kendisine şehrin kahramanı ödülü verilmişti.

Son Madalya ile birlikte Dünya Şampiyonu olarak Altın kemeri beline takan Kemal Altınpınar gündem olmaya devam ediyor.

Türkiye'nin en büyük spor kulüplerinden birini temsil eden uluslararası birçok  organizasyonlarında imzası olan ve branşın  otoritesi kabul edilen Satılmış Kibaroğlu gelecek dönemde birlikte turnuva yapacağız dediği Kemal için "Kazanmasına çok sevindim" dedi. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu da "Maşaallah, tebrik ederim Fransa'da ikamet etmesine rağmen sırtında Türk bayrağını taşıyarak ringe çıkması süper bir durum Aksaray'ı gururlandıran hemşehrimize  başarılarının devamını diliyorum dedi" diyerek kutladı.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, ülkemizin ve Aksaray’ımızın gururu olan Dünya Muay Thai Boks Şampiyonu Kemal Altınpınar’ı başarısından dolayı tebrik ederek “Hemşehrimiz Kemal Altınpınar, şampiyonada bayrağımızı gururla dalgalandırdı. Kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Vatandaşlar, "Uluslararası arenada Türk bayrağının bir Aksaray'lı hemşerimiz tarafından zirveye taşınması çok güzel bir duygu diyerek sevince ortak oldular" dedi.