Joshua, Pulev'i yenerek ağır sıklet unvanlarını korudu

Büyük Britanyalı boksör Anthony Joshua, Bulgar Kubrat Pulev'i yenerek ağır sıklet kemerlerini korudu, dövüşün ardından ise tarihe geçecek açıklamalar yapıldı.

GİRİŞ 13.12.2020 12:38 GÜNCELLEME 13.12.2020 12:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Arena'da düzenlenen ağır sıklet unvan maçında 31 yaşındaki Anthony Joshua, Kubrat Pulev ile karşı karşıya geldi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında karşılaşmayı salonda bin kişinin izlemesine izin verildi.

 

 

Mücadele boyunca ringde üstün taraf olarak gözüken Joshua, 9. rauntta Pulev'i nakavtla mağlup ederek WBA, WBO ve IBF kemerlerini korumayı başardı.



Kariyerinde 22'si nakavtla olmak üzere çıktığı 25 maçın 24'ünü kazanan Joshua, tek yenilgisini geçen yıl Andy Ruiz'e karşı almıştı.

Daha önce 2014'te Ukraynalı Wladimir Klitschko'ya kaybeden 39 yaşındaki Pulev ise 30. maçında ikinci yenilgisini yaşadı.

 

 

Bu galibiyetle unvanlarını elinde tutan Joshua'nın Dünya Boks Konseyi (WBC) ağır sıklet şampiyonu Büyük Britanyalı Tyson Fury ile karşılaşması bekleniyor.

TÜM DÜNYAYA MESAJ VERDİ

İngiliz boksör Joshua, Bulgar rakibi Kubrat Pulev karşısında gövde gösterisi yaparken tüm dünyaya mesaj verdi.

Maçın ardından Joshua, ''Hayatım boyunca tüm kemerlerin peşinden koştum. Bunun için yaşıyorum. Karşımdakinin kim olduğu önemli değil, rekabeti severim. Eğer bu Tyson Fury olacaksa olsun bakalım. Benim için önemli değil'' diyerek meydan okudu.

Bunun üzerine Tyson Fury, sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak tansiyonu yükselten açıklamalarda bulundu.

'ÜÇ TUR İÇİNDE SENİ DÖVECEĞİM'

Fury, çektiği videoda Joshua'ya seslenirken ''Seni üç tur içinde döveceğim Joshua! Bekle beni... Bu dövüşü istiyorum. Seni yere sereceğim.'' sözlerini kullandı.

"TARİHİN EN ÖNEMLİ MAÇI"

Anthony Joshua ve Tyson Fury arasında yapılacak dövüş ise şimdiden büyük ses getirdi. İngiliz basını iki boksör arasındaki oynanacak maçı 'İngiliz boks tarihinin en önemli maçı' olarak yorumladı.

Ünlü boks organizatörü ve Fury'nin menajerliğini yapan Bob Arum, ikilinin bu açıklamalarından sonra Joshua - Fury maçının tarihe geçeceğini belirtti.

'MUHAMMED ALİ - JOE FRAZİER'DEN SONRA...'

Arum, ''Anthony Joshua ve Tyson Fury maçı, 1971'de yapılan Muhammad Ali - Joe Frazier maçından sonraki en büyük dövüş olacak. Tarih bu maçı konuşacak, göreceksiniz...'' diye konuştu.

Joshua'nın menajeri Eddie Hearn ise ''Yarından itibaren Tyson Fury maçına odaklanacağız. Bunu istiyuruz, efsane olmayı sürdürmek istiyoruz.'' dedi.

YORUMLAR 8
  • istetdi. 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet wilder ile yapmasını isterdim
    Cevapla
  • gürbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilet fiyatlarini en yüksek fiyata satmak maksatlari paraaa paraaaa
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarz maçlar ringde degil masa başında kazaniliyor yav :))
    Cevapla
  • Sefer Dağ 3 yıl önce Şikayet Et
    Köpek horoz gibi hayvan dövüştürmek yasa ve vijdanen yasak ama insan dövüştürmek ve bunu spor statüsünde manşetten reklam etmek gün gelir yasaklanır inşallah.
    Cevapla
  • bilal yurtlu 3 yıl önce Şikayet Et
    deontay wılder ile maça çıkmasını arzu ederdim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle