Ay-Yıldızlı kızlar tarih yazdı!

Türkiye 19 Yaş Altı Kız Voleybol Milli Takımı, 2020 Avrupa Genç Kızlar Şampiyonası'nın finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek şampiyon oldu.

Ay-Yıldızlı kızlar tarih yazdı!
Ay-Yıldızlı kızlar tarih yazdı!
GİRİŞ 30.08.2020 23:11 GÜNCELLEME 31.08.2020 00:20
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

2020 CEV U19 Genç Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda mücadele eden 19 Yaş Altı Genç Kız Milli Takımı, Avrupa Şampiyonu oldu.

Belarus’u 3-1 mağlup ederek finale yükselmeyi başaran Ay-Yıldızlılar, finalde Sırbistan’ı 3-2’yle geçerek altın madalyanın sahibi oldu.

İlk seti 25-17 kazanan milliler, ardından 16-25 ve 23-25 kaybedilen setlerde maçta 2-1 geriye düştü. 4. seti 25-16 kazanmayı başaran Ay-Yıldızlılar, final setinde de rakibini 15-10 yenerek durumu 3-2’ye getirdi ve Avrupa Şampiyonu oldu.

Bosna’nın Zenica kentinde oynanan mücadelenin ardından milliler büyük sevinç yaşadı. Millilerde İpar Özay Kurt 28 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Sude Hacıustafaoğlu 20 sayıyla İpar’ı takip etti. Millilerde Hanife Nur Özaydınlı 9, İlayda Uçak 6, Sude Naz Uzun 3, Elif Su Eriçek 3, Lila Şengün 2, Melisa Ege Bükmen 2 ve Beren Yeşilırmak da 1 sayıyla şampiyonluk maçında skora katkı yapan isimler oldu.

 


BAKAN KASAPOĞLU'NDAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020 CEV 19 Yaş Altı Genç Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde Sırbistan’ı 3-2 mağlup ederek Avrupa şampiyonu olan U19 Genç Kız Milli Takımımızı tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, yayımladığı kutlama mesajında şunları kaydetti:

“Zafer Haftamızda bir zafer de filenin genç sultanlarından! Avrupa şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atan 19 Yaş Altı Genç Kız Milli Voleybol Takımımızı yürekten tebrik ediyorum.”

YORUMLAR 54
  • Hahah 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun gs den daha cok ulkeye katkilari var valla
    Cevapla
  • Karamuk calisi 3 yıl önce Şikayet Et
    ikinci malazgirt zaferi
    Cevapla
  • SELİM KARAKURT 3 yıl önce Şikayet Et
    bir gece ansızın gelebilriz diyor reis
    Cevapla
  • Doğu-Batı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kızlarımızın dün akşamki başarısını en azından ALT YAZI' da olsa NTV kanalında gördüm Merak edip spor kanallarını açtım oradaki programlarda Fenerbahçe' nin, Beşiktaş' ın, Galatasaray' ın ve süper ligde hangi takım kimi transfer edecek veya gönderecek, bu haberler vardı. Pardon ya unuttum ülkemizde futboldan başka spor, Fener, Galatasaray ve Beşiktaştan başka takım yok ya. Kızlarımızın başarısının ne önemi var ki. Sonra Olimpiyatlarda uluslararası müsabakalarda neden başarılı olamıyoruz diye sorguluyoruz.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle