Triatlonda Türkiye rüzgarı

Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul da 3-4 Ağustos tarihinde İstanbul da gerçekleştirilen Balkan Triatlon Şampiyonası Türk Triatlerinin zaferiyle sonuçlandı.

GİRİŞ 04.08.2019 17:03 GÜNCELLEME 04.08.2019 17:03

Türkiye'nin yanı sıra Sırbıstan, Yunanistan, Kuzey Makedonya, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan, Bosna-Hersek ve İran'ın da tasnif dışı yarıştığı müsabakalar Kartal Belediyesi'nin sponsorluğu'nda Kartal Kordonboyu Sahili'nde gerçekleştirildi.

Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, triatlon sporuna her geçen gün daha çok ilginin gerçekleştiğini ifade ederek, "Üçlü bir kombinasyona sahibiz. Hem koşuyor, hem yüzüyor hem de bisiklete biniyoruz. Bu sebeple aynı zamanda zor bir branş olarak biliniyoruz. Balkan ülkeleri arasında çok iyi konumdayız. Dünyada da ABD; Almanya, Fransa, İngiltere ve Japonya olmipiyatlarda üst sıralarda yer alıyor. Biz de her geçen gün kendimizi geliştiriyoruz. Ülkemizde gerçekleştirdiğimiz şampiyonada kendimizi görme imkanı bulduk" diye konuştu.

Şampiyona sonunda şu sonuçlar eled edildi: Yıldız Erkek: 1-Erick Rogoz Lorincz (Romanya), 2-Mehmet Fatih Davran (Türkiye), 3-Romas Catalin (Romanya), Yıldız Kızlar: 1-Deila Oana Dudau (Romanya), 2-Elif Polat (Türkiye), 3- Ayşenur Acar (Türkiye), Elit Erkekler:1- Gültigin Er (Türkiye), 2-Luka Grigorinic (Hırvatistan), 3- Ali Rezvani (İran), Elit Kadınlar: 1-Zeljka Milicic (Hırvatistan), 2-İpek Öztosun (Türkiye), 3- Ece Calp (Türkiye),