Bağcılar Belediyesi sporcuları 16 madalyayla döndü

Antalya’da düzenlenen Bedensel Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası’na katılan Bağcılar Belediyesi milli sporcuları 10’u altın olmak üzere 16 madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti. Hamza Doğan’ın gülle atma rekoru kırdığı turnuvada Hamide Doğangün 3 altın, Zübeyde Süpürgeci 3 altın, Birol Kamar 3 altın, Zeynep Acet 3 Gümüş ve Nurşah Usta da 3 bronz madalyanın sahibi oldu.

Bağcılar Belediyesi sporcuları 16 madalyayla döndü
Bağcılar Belediyesi sporcuları 16 madalyayla döndü
GİRİŞ 26.03.2019 17:00 GÜNCELLEME 26.03.2019 17:00

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından 22- 24 Mart tarihleri arasında Antalya’da Bedensel Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası düzenlendi. Turnuvaya Bağcılar Belediyesi Bedensel Engelliler Atletizm Takımı da 6 sporcusuyla katıldı. Antrenör Ömer Cantay da arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Zorlu geçen mücadele sonucunda Bağcılar Belediyesi sporcularının hepsi yarıştıkları kategorilerde dereceye girdi. Hamza Doğan, gülle atma branşında Türkiye rekoru kırarak şampiyon oldu. Tekerlekli sandalye atletizm branşında ise kendi kategorilerinde birinci gelen Hamide Doğangün 3 altın, Zübeyde Süpürgeci 3 altın, Birol Kamar 3 altın kazandı. Zeynep Acet 3 gümüş ve Nurşah Usta 3 bronz madalyayı boynuna taktı.

“Yeni hedef 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları”

Toplamda 16 madalya kazanan Bağcılarlı milli sporcular büyük sevinç yaşattı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da “Gülle atma ve tekerlekli sandalye atletizm branşlarında madalyaları toplayan sporcularımızı yürekten tebrik ediyorum. Yeni hedefleri olan 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda kendilerine başarılar diliyorum” dedi.