Etnospor'a damga vurdu! Kendine hayran bıraktı

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen, 3. Etnospor Kültür Festivali'nin 3. gününe atlı okçuluk dalında yapılan müsabakalar damga vurdu. Geçtiğimiz yıl 2. olan Kayseri Atlı Okçuluk Spor Kulübü Sporcusu Janset Genel, başarı hikayesiyle herkesi kendine hayran bıraktı.

Etnospor'a damga vurdu! Kendine hayran bıraktı
Etnospor'a damga vurdu! Kendine hayran bıraktı
GİRİŞ 11.05.2018 18:01 GÜNCELLEME 11.05.2018 18:02

Olumsuz hava koşullarına rağmen Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda katılımcıyla adeta bir şenlik havasında gerçekleştirilen festivalin 3’üncü gününde atlı okçuluk branşında yapılan müsabakalar göz kamaştırdı. Geleneksel Türk tarihinin köklerinden günümüze uzanan atlı okçuluk sporu, Etnospor Kültür Festivali sayesinde yeni nesil ile buluştu. Başta çocuk ve gençler olmak üzere tüm katılımcıların meraklı bakışları arasında gerçekleşen müsabakalarda geçtiğimiz yılın 2. olan Kayseri Atlı Okçuluk Spor Kulübü Sporcusu Janset Genel, başarı hikayesiyle herkesi kendine hayran bıraktı.

Babasından destek aldı

 

 

Henüz 12 yaşındayken babası cirit sporcusu Sami Genel’i örnek alarak oklu atçılık sporuna başlayan Janset Genel, babasından aldığı destekle Türkiye’ye çok sayıda şampiyonluk kazandırdı. 2014 yılında Çanakkale Biga’da düzenlenen Uluslararası Atlı Okçuluk Yarışması birinciliği, 2016 yılında düzenlenen Türkiye Şampiyonasında Türkiye 2., Adana Yüreyir’de düzenlenen Uluslararası Yarışma 2. bunlardan birkaçı.

“Dünya atlı okçuluğunun merkezinin Türkiye olması için çalışıyoruz”

Türkiye’nin atlı okçuluk sporunun gelişimi yönünden dünyanın en iyisi olduğunu, sporcu sayısı olarak da Macaristan’dan sonra 2’nci olduğunu belirten Janset Genel, “Dünyada atlı okçuluğun merkezinin Türkiye olması için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Devletimizin desteği var ama bundan sonraki süreçte de daha da katkı sağlamasını bekliyoruz. Etnospor Dünya Konfederasyonu Başkanı’nın da Türkiye’de olması oldukça büyük avantaj. Bu avantajları kendi lehimize çevirmek istiyoruz” diye belirtti.

Malkoçoğlu’ndan gelen ilham

Babasının cirit sporcusu olmasından ötürü, doğduğu günden bu yana atlarla iç içe büyüdüğünü kaydeden Genel, “Babam Malkoçoğlu’ndan ilham alarak beni bu sporla tanıştırdı. En büyük destekçim babam oldu. İyi antrenman yaparak herkes bu sporu yapabilir. Ata binerken ok atmak oldukça zor ama bir o kadar da zevkli ve eğlenceli. Koordinasyonu geliştiriyor ve kişisel gelişimi de olumlu yönde etkiliyor. Okuldaki arkadaşlarım da bana sürekli ata binmek istediklerini söylüyor. Bu spor sayesinde okulumdan onur belgesi aldım. Kişisel ve okul gelişimime de katkı sağladı. Atlı okçuluk gece rüyalarımız, gündüzleri de en büyük hayalimiz oldu.” Dedi.

Kadın sporcu sayısı artıyor

Atlı okçulukta kadın sporcuların sayısının giderek arttığını vurgulayan Genel, “2014’ten beri Türkiye şampiyonası yapılıyor. Resmi olarak müsabakalar devam ediyor. Sporcularımız lisanslı ve tescilli. Atlı okçuluk sporunda ülkemi temsil ederek uluslararası müsabakalarda yarışıyorum. Sporumuzun gelişimi için canla başla çalışıyorum” dedi.