Antalya’da tüm adımlar iyilik için atıldı

Kızılay İyilik Koşusu’na üçüncü yılında yağmurlu bir havaya rağmen Antalyalı hayırsever ve sporseverler büyük bir ilgi gösterdi.

Antalya’da tüm adımlar iyilik için atıldı
Antalya’da tüm adımlar iyilik için atıldı
GİRİŞ 05.11.2017 18:00 GÜNCELLEME 05.11.2017 18:00

Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan 4 bin metrelik halk koşusunu kadınlarda Fulya Duman, erkeklerde ise Ali Gözükara kazandı.

Türkiye’nin en büyük STK Koşusu olan Kızılay İyilik Koşusu’nun üçüncüsü 5 Kasım 2017, Pazar günü Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda koşuldu. Üç kategoride düzenlenen koşuların startını Antalya Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can ve Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yurdabekçi verdi. Koşuya her yaştan yüzlerce vatandaş katıldı.

İyiliğe dikkat çekmenin yanı sıra ihtiyaç sahibi insanlara yardımda bulunmanın önemi de bu koşuda hatırlatıldı. Canlı DJ ve perküsyon performansları, animatörler, her yaştan ve milli sporcuların katılımıyla daha da renklenen etkinlik alanı, iyilik için adım atmaya gönüllü binlerce kişinin durağı oldu.

Katılımcıların yarışmaya aileleriyle gelmelerinin özellikle talep edildiği organizasyonda ayrıca 8-9, 10-12 yaş gruplarında kısa mesafeli çocuk koşuları da düzenlendi. Yüksek bir katılımla gerçekleştirilen 4 bin metrelik halk koşusunu kadınlarda Fulya Duman, erkeklerde ise Ali Gözükara kazandı. 8-9 Yaş Grubu 500 metre koşusunda, kızlarda Ecrin Yılmaz, Erkeklerde ise Arda Berhan birinci oldu. 10-12 Yaş Grubu 800 metre koşusunu da kızlarda Tuana Doğan, erkeklerde ise Meriç çelik kazandı. Kazanan yarışmacılar madalya ve plaketlerini, Antalya Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can ve Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yurdabekçi’nin elinden aldı. Yarışmacılara madalya ve plaket verildi.