İBB kış izci kampı Bolu'da devam ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye İzcilik Federasyonu işbirliğinde yapılan Bolu Aladağ İleri Düzey Kış İzci Kampı ikinci haftasında zorlu kış koşullarında devam ediyor.

İBB kış izci kampı Bolu'da devam ediyor!
İBB kış izci kampı Bolu'da devam ediyor!
GİRİŞ 30.01.2017 16:17 GÜNCELLEME 30.01.2017 16:59

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonunda 21 Ocak’ta birinci grup izcilerinin katılımıyla startı verilen ve ikinci kafilenin kamp alanına varmasıyla birlikte Bolu Aladağ İleri Düzey Kış İzci Kampı zorlu kış ve doğa şartlarında devam ediyor. Çoğunluğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü izcilerinden oluşan 500 kişilik ilk izci kafilesinin bir haftalık kamp faaliyetlerinin sona ermesi ile birlikte 500 kişilik ikinci kafilede yer alan tecrübeli izcilere günlük hayatın karmaşasından, teknoloji ve internetin getirdiği sanal yoğunluktan uzaklaşarak yüz yüze, sosyal ve gerçek iletişim imkânı sağlıyor.

ZORLU KIŞ KOŞULLARINDA HAYATTA KALMA EĞİTİMLERİ

Zorlu eğitimleri, doğa ve hava şartları, yaşam koşulları gibi nedenlerle Bolu Aladağ İleri Düzey Kış İzci Kampı'nda izcilik alanında deneyimli olan gençler yer alıyor. Gençlerin ağır kış şartları altında kamp yapma ve hayatlarını idame ettirme becerilerini kazanma amacı ile gerçekleştirilen kampta izcilik faaliyetlerinin ve eğitimlerinin büyük çoğunluğu arazide gerçekleştiriliyor. Hava sıcaklığının -15, -20 dereceyi bulduğu Bolu Aladağ’da dağ yürüyüşü yapan izciler, eğitimlerin yanı sıra muhteşem manzaranın ve doğanın tadını çıkartıyor.

KAMPIN SICAK YEMEĞİ İBB’DEN

Kampa katılan tecrübeli izcilere,  kızak ve kayak, ilk yardım, karda çadır kurma ve kalma, kar mağarası yapımı ve kullanma, dağcılık, ateş çeşitlerini öğrenme ve ateş yakma, beslenme ve yaşam, soba yakma, odun kırma, balta ve bıçak kullanımı, karda vahşi hayvan izi takibi ve yön bulma gibi hayati öneme sahip eğitimler veriliyor. İBB Lojistik Destek Merkezi aşçıları tarafından bütün yemek ihtiyaçlarının karşılandığı kampta ayrıca İBB tarafından kampa ulaşım ve sağlık gibi alanlarda destek veriliyor.

SON KAFİLE SÜRİYELİ İZCİLERDEN OLUŞACAK

Birer haftalık periyotlarla gerçekleştirilen Bolu Aladağ İleri Düzey Kış İzci Kampı’na 21 Ocak’ta katılan 500 kişilik ilk izci kafilesinin kamp faaliyetlerini 28 Ocak’ta bitirmesinin ardından 500 izciden oluşan ikinci kafile 29 Ocak'ta kampa uğurlandı. Suriyeli çocuk ve gençlerden oluşacak son kafile ise 4 Şubat’ta ileri seviye izcilik eğitimleri almak için Bolu'daki kamp alanına uğurlanacak.