Çağla bir ilke imza attı! Çeyrek finalde

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde milli tenisçi Çağla Büyükakçay, çeyrek finale yükseldi.

Çağla bir ilke imza attı! Çeyrek finalde
Çağla bir ilke imza attı! Çeyrek finalde
GİRİŞ 21.04.2016 17:26 GÜNCELLEME 21.04.2016 17:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Organizasyonda 7. kez mücadele eden ve ana tabloda ilk galibiyetini alarak 2. tura yükselen Çağla Büyükakçay, bu turda son şampiyon Ukraynalı Lesia Tsurenko'yu eleyen Rumen Sorana Cirstea'yı 2-0 yenerek bir ilke daha imza attı ve çeyrek finale yükseldi.

İlk sete çok hızlı başlayan milli tenisçi, agresif oynayarak rakibini hataya zorladı ve 4-0 öne geçti. Rumen sporcunun konsantre olmasıyla zorlanan Çağla Büyükakçay, üst üste 3 oyun verince durum 4-3 oldu. Türk tenisçi, bir oyun daha alarak 5-3 öne geçerken Sorana Cirstea, durumu 5-4 yaptı. 10. oyunda 30-0 geriden gelen Çağla Büyükakçay, bu seti 6-4 alarak 1-0 öne geçti.

İlk sette Cirstea'nın bir vuruşu sonrası topun dışarda olduğu yönündeki itirazı sonrası Çağla Büyükakçay ile maçın hakemi arasında kısa süreli diyalog yaşandı. Karşılaşmanın hakemi topun içeride olduğu yönünde karar verdi.

Çağla Büyükakçay, ilk setteki gibi maçın ikinci setine de hızlı başladı ve 4-0 öne geçti. Durumu 4-1 yapan Cirstea, milli tenisçinin servisini kırarak skoru 4-2'ye getirdi. Çağla Büyükakçay, aynı şekilde karşılık verip servis kırdı ve rakibinin oyuna ortak olma hamlesine izin vermeyerek 5-2 öne geçti. 8. oyunda yine geriden gelen milli sporcu, bu seti de 6-2 kazandı.

Milli sporcu, 1 saat 34 dakika süren karşılaşmayı 2-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Milli tenisçi, elde ettiği sonuçla İstanbul Cup'da teklerde en iyi dereceyi elde eden Türk sporcu oldu.

Çeyrek finalde Hibino ile karşılaşacak

Turnuvada başarılı sonuçlar alan Çağla Büyükakçay, çeyrek finalde Macar Reka Luca Jani'yi 2-6, 6-2 ve 6-3'lük setlerle 3-1 mağlup eden Japon Nao Hibino ile karşı karşıya gelecek.

Günün diğer karşılaşmasında ise İsviçreli Stefanie Voegele, Rumen Andreea Mitu'yu 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mrts 7 yıl önce Şikayet Et
    futbola ve futbolcuya bu kadar gereksiz yatırım yapılmayıp da kaynaklar dengeli bir şekilde aktarılsa bugün birçok sporcunun başarılarıyla gurur duyardık.. ama maalesef düzen çarpık
    Cevapla