Djokovic yarı finalde Nadal'a rakip oldu

ATP Dünya Turu Finalleri'nin beşinci gününde korta çıkan Novak Djokovic, Çek Tomas Berdych'i 2-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Djokovic yarı finalde Nadal'a rakip oldu
Djokovic yarı finalde Nadal'a rakip oldu
GİRİŞ 20.11.2015 01:20 GÜNCELLEME 21.11.2015 17:53

İngiltere'nin başkenti Londra'daki O2 Arena'da oynanan günün son maçında, bu sezon Avustralya Açık, Wimbledon ve ABD Açık'ta şampiyonluğa ulaşan Sırp tenisçi Djokovic ile Çek raket Berdcyh karşılaştı. 89 dakika süren mücadelede dünya klasmanının 1 numaralı ismi Djokovic, rakibini 6-3 ve 7-5'lik setlerle 2-0 yenerek gruptaki son maçından galibiyetle ayrıldı ve yarı finale yükseldi. Sırp tenisçi, yarı final maçında cumartesi günü İspanyol Rafael Nadal ile karşı karşıya gelecek. 

Karşılaşmada toplam 8 "ace" ve 26 "winner" ile oynayan, ilk servislerinden kazanılan puanlarda yüzde 71'lik başarı yakalayan 30 yaşındaki Berdych, rakibine bu alanlarda üstünlük sağladı. 4 kez servis kıran Djokovic 16, rakibi ise 31 basit hatayla karşılaşmayı tamamladı. 

Turnuvada bugün öğle seansında Rafael Nadal-David Fererer, akşam seansında ise Andy Murray-Stan Wawrinka maçları yapılacak.

KAYNAK: AA