Necmettin Erbakan Akyüz'den büyük başarı

Milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz, büyüklerde "taolu" dalında bronz madalya kazandı.

Necmettin Erbakan Akyüz'den büyük başarı
Necmettin Erbakan Akyüz'den büyük başarı
GİRİŞ 16.11.2015 20:59 GÜNCELLEME 16.11.2015 20:59

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen 13. Dünya Wushu Şampiyonası'nda milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz, büyüklerde "taolu" dalında bronz madalya kazandı.

Istora Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonda, 13 yaşında olmasına rağmen büyükler klasmanında yarışan Necmettin Erbakan Akyüz, kazandığı bronz madalyayla ilgi gördü.

Necmettin Erbakan Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elde ettiği başarıdan daha iyisini yapabileceğine inandığını belirterek, "Mutlu olduğum söylenemez çünkü benim hedefim birincilikti. Birincilik dışında aldığım dereceler benim için derece sayılmıyor. Ben 13 yaşındayım ve 20, 30 yaşındaki rakiplerle yarışarak alnımın teriyle bunu başardım" dedi.

Şampiyonada dün ikili kılıç dalında ikinci olan Elif Akyüz ise gümüş madalyanın kendisini tatmin etmediğini kaydederek, "Aslında kazandığım gümüş madalyayla kötü bir sonuç elde etmedim ancak sürekli birincilik yaşayan bir sporcu olarak altın madalya almak isterdim. Daha iyisini yapmak ve İstiklal Marşımızı bir kez daha Endonezya'da söyletmek için yarınki maçlarımda elimden gelenin en iyisini yaparak, altın madalyalar kazanmak istiyorum" diye konuştu.

Öte yandan kadınlar açık el dalında performans gösteren Şeyma Urhan, dünya dördüncüsü olurken, erkekler "sanda" dalında mindere çıkan Selahattin Yıldız çeyrek finale yükseldi.

Şampiyonaya yarın yapılacak müsabakalarla devam edilecek.