Şampiyonun Başbakan Erdoğan heyecanı

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kiloda altın madalya alarak üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu olan milli güreşçi Taha Akgül,'e Başbakan Erdoğan'dan özel kutlama!

GİRİŞ 03.04.2014 21:38 GÜNCELLEME 03.04.2014 22:48

Finlandiya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kiloda altın madalya alarak üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu olan milli güreşçi Taha Akgül, bu kez en rahat şampiyonluğu kazandığını söyledi.Akgül, madalyasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, İstiklal Marşı'nı okutmanın yanı sıra tarihe geçmenin kendisi için ayrı bir gurur olduğunu söyledi.

Milli güreşçi Akgül, maçtan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla arayıp tebrik ettiğini belirterek, "Başbakanımız aradı tebrik etti, 'alnından öpüyorum' dedi. Rıza'yı (Kayaalp) sordu, çok heyecanlandım" dedi.

Madalya sonrası zafer secdesi

Üçüncü kez art arda Avrupa şampiyonluğunu elde ettiğini anlatan Akgül, şunları söyledi:

"Serbest güreş tarihinde bir ilki başardım. İlk altın madalyayı da ülkemize kazandırdım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben duaya çok inanırım. Dua edenim çoktu. Allah yardımcım oldu. Puan vermeden bütün rakiplerimi sayı tuşu ederek şampiyon oldum. En rahat şampiyonluğumu bu sene elde ettim. Ben daha zor olacağını bekliyordum. İnşallah devamı Dünya şampiyonasında gelir. Hat-trick oldu. Dünya şampiyonası öncesinde bizim için çok önemli bir motivasyon oldu. Tarihe geçtim. Bayrağımızı dalgalandırmak tabii ki önemli ama tarihe geçmek de ayrı bir gurur benim için."