Bursaspor'un Türk futboluna yeni armağanı!

Türk futboluna kattığı Enes Ünal, Ozan Tufan, Kubilay Kanatsızkuş gibi genç yeteneklerle adından övgü ile söz ettiren Bursaspor'da, yepyeni bir yıldız doğuyor. Furkan Soyalp...

Bursaspor'un Türk futboluna yeni armağanı!
Bursaspor'un Türk futboluna yeni armağanı!
GİRİŞ 07.05.2018 10:52 GÜNCELLEME 07.05.2018 10:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türk futboluna altyapısından çıkardığı oyuncular ile dikkat çeken Bursaspor'un son armağanı Furkan Soyalp oldu.

22 yaşındaki genç oyuncu, yeşil beyazlıların deplasmanda Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olduğu maçta jeneriklik bir gole imza atarken, karşılaşma boyunca da sergilediği başarılı performansla övgü topladı. Savunma ile hücum hattı arasında köprü görevi gören Soyalp, maç boyunca 22 ikili mücadeleye girerken, bunların 10'unu kazandı. Genç oyuncu aynı zamanda takımının en fazla ikili mücadeleye giren ismi de oldu.

 

 

MUSTAFA ER İLE KENDİNİ BULDU

Teknik direktörlük görevine Mustafa Er'in gelişinin ardından daha fazla süre almaya başlayan ve son 2 lig maçında da mücadele boyunca sahada kalan 22 yaşındaki oyuncu, yüksek top tekniği ve mücadeleden kaçınmayan görüntüsüyle öne çıkıyor.

Atiker Konyaspor maçında kazanılan 3 puanda da orta alandaki katkısıyla önemli rolü bulunan Soyalp için Mustafa Er, "Furkan'dan farklı bir formatta oyuncu yaratmaya çalışıyoruz. Çünkü çok sakin. İyi top kazanıyor. Konyaspor maçında 20 top kazanması çok iyi. İyi bir orta saha oyuncusu olacağını düşünüyorum. Çok farklı bir Furkan görebiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

GELECEK YIL SÖZLEŞMESİ SONA ERİYOR

Şu ana dek ligde 12 maçta forma giyen ve bunların yarısında karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Furkan Soyalp, Mustafa Er'in takımın başında olduğu son 4 maçta da seremoniye çıktı. Bu sezon ligdeki ilk golünü Fenerbahçe'ye karşı kaydeden genç oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 5 maçta 2 gol attı.

Osmanlıspor altyapısından Bursaspor altyapısına geçerek yeşil beyazlı kulübün tüm yaş gruplarında forma giyen Furkan Soyalp, U17 ve U18 Milli takımlarında da boy gösterdi. Gelecek yıl sözleşmesi sona erecek olan genç oyuncunun güncel bonservis değeri ise 200 bin Euro olarak gösteriliyor. (DHA)

YORUMLAR 6
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    ozan tufan mı :D :D hiç güleceğim yoktu
    Cevapla
  • yani ? 5 yıl önce Şikayet Et
    olsun biz böyleyiz işte bir maç bir kaç başarılı hareket yıldız oluverir üç gün sonrada helvanı yeriz hep birlikte. ah milletim ah oysa Mevlana ne demiş hamdım piştim yandım. oysa biz daha doğmadan don biçer yola çıkmadan varacağımız yerin hayalini kurmaz yaşamaya başlarız arıza burda işte.
    Cevapla
  • mevlüt akıncı 5 yıl önce Şikayet Et
    haftaya kötü oynasa bak sen eleştirilere burası Türkiye
    Cevapla
  • furkan 5 yıl önce Şikayet Et
    yolun açık olsun evlat
    Cevapla
  • Kaan 5 yıl önce Şikayet Et
    1 maçla yıldız olmaz. Yusuf yazıcı hadi neyse de furkan daha yolun basında.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle