Bursa Atatürk Stadı tüm izleriyle yaşatılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk Stadyumu'nun tarihi dokusu bozulmadan yaşatılacağını söyledi.

Bursa Atatürk Stadı tüm izleriyle yaşatılacak
Bursa Atatürk Stadı tüm izleriyle yaşatılacak
GİRİŞ 19.08.2016 14:13 GÜNCELLEME 19.08.2016 17:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 400 bin metrekare proje alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanıyla Bursa’nın en büyük anıtsal yapılarından biri olan yeni Atatürk Stadyumu'nun geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmasının ardından eski stadyumun bulunduğu alana yapılacak meydan projesi de şekillenmeye başladı. 

Yapımı için 1926 yılında Atatürk’ün bizzat kendisinin 1000 lira bağışta bulunması, 1948 yılında buyana hem resmi törenlere ev sahipliği yapması hem de Bursaspor’un şampiyonluk başta olmak üzere elde ettiği birçok başarıya ev sahipliği yapması nedeniyle Bursa tarihinde aynı bir önemi bulunan stadyum doğal dokusu ile meydan projesinde de yaşatılacak. Projede stadın dokusunun bozulmayacağını dile getiren Başkan Altepe, şu bilgileri verdi:



"TARİH YAŞATILACAK"

"Özellikle kapalı tribün kısmı kalacak. Diğer tribünlerin de sadece üstte kalan kısımları yıkılacak. Böylelikle 15 bine yakın insanın oturabileceği amfi tiyatro şeklinde tribünü olan, aynı zamanda Bursaspor’un hatırası olarak saha ile birlikte stat da yaşatılmış olacak. Bu alanda hem sportif aktiviteler yapılabilecek hem de bayramlarda törenler, şenlikler, festivaller ve çevresiyle birlikte yüzbinlerin toplandığı mitingler yapılabilecek. Bursa ayrıcalıklı meydan, yaşam alanı kazanırken, Atatürk Stadı’nın tüm izleri de yaşatılacak. Yıkımları Gençlik Spor Genel Müdürlüğü başlatıyor. Şimdiden hayırlı olsun."

YORUMLAR 1
  • Turkuaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Fikir guzel hayirli olsun.fakat merinos parkina dikkat edilsin her cesit tipler var.yeni meydanda boyle olmamali.aileler rahatca oturabilmeli.
    Cevapla