Bursaspor Başkanı: Kafama silah dayasanız...

Bursaspor Kulübü’nün 2016 yılının ilk toplantısı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Muradiye Salonu’nda yapıldı.

Bursaspor Başkanı: Kafama silah dayasanız...
Bursaspor Başkanı: Kafama silah dayasanız...
GİRİŞ 02.03.2016 21:38 GÜNCELLEME 02.03.2016 21:38

Burada konuşan Bursaspor Başkanı Ali Ay, "Benim kafama silah dayasanız bundan sonra pahalı transfer yaptıramazsınız. Ödemeyeceğimiz paranın altına imza atmam" dedi. 

383 üyeden 79’unun katıldığı toplantıda konuşan Başkan Ali Ay, kulübün ASSET’ten tamamen kurtulduğunu söyledi. Kurulda, Ekrem Barışık, Hasan Erdem, Yasin Erdem, M.Metin Atay, Hasan Halit Acar, Özden Doğan, M.Dursun Başaran, Cem Şirin, Ahmet Yaşar, A.Nihat Irkörücü, Ali Yazır, Şaban Babaç’ın Divan Başkanlık Kuruluna üyelikleri kabul edildi. 

YÖNETİM OLARAK KIRK UÇURDUK

Daha sonra Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay idari, mali ve sportif konularda üyelere açıklamalarda bulundu. Ali Ay şunları söyledi:

''Bugün yönetim olarak 44 günü geride bıraktık. Yani bugün yönetim olarak bir anlamda kırk uçurduk. Bu süre içerisinde kulübün mali açıdan ne durumda olduğunu ortaya çıkarttık. Burası küçük bir şirket değil. Devasa bir holding. Bu holding bugüne kadar maalesef makam koltuğu ile yönetilmiş. Ortaya feci bir durum çıkmış. Burarız gerçekten ticari bir yer olsaydı bugün kilit vurulmuştu. Attığımız her imzayı bugüne kadar kamu oyu ile paylaştık. Herkes bilgi sahibi olsun, taraftara gerçekleri bilsin istedik. Cebinden ne kadar para olduğunu, borcunu bilmezsen markete gidip su bile alamazsın. Olmayan para ile maalesef bütün marketi satın almışlar. Tarihinin en büyük gelirini futbolcu satışından almışken, borçlardan kurtulunmamış ve tarihin en pahalı kadrosu kurulmuş. Sonuçta kulüp batağa saplanmış.''

İBRA EDİLMEME OLAYINI İNCELİYORUZ

Pahalı transfer yapmayacağını söyleyen Ali Ay, "Bu arada genel kurul üyeleri eski yönetimi ibra etmeyip bize bir görev verdi. Yabancı firma ile anlaştık. Kulüplerin halka arza ile ilgili çalışması olan bir başka olmak üzere bugün 2 şirketle çalışıyoruz. Buradan çıkacak raporlara göre hareket edeceğiz. Kamu oyunda ibra olayı ile sanki bir şey yapılmıyormuş diye düşünmelerini istemiyorum. Gereken yapılıyor. Çözüm ne. Borcu bir çırpıda ortadan kaldırmak mümkün değil. Bunun için bir hazine anahtarını bulmanız lazım. Futbol geliri ile bunu yapmanız mümkün değil. 100 milyon geliriniz varken 150 harcarsak tabiki batarız. Personel ve diğer branşları koyarsak borç her yıl 80 milyon artar. Benim kafama silah dayasanız bundan sonra pahalı transfer yaptıramazsınız. Ödemeyeceğimiz paranın altına imza atmam" diye konuştu.