Malzemeci ağlamış, kaleci isyan etmişti: 1. Lig ekibinde görev değişimi
Manisa FK deplasmanından mağlubiyetle dönen MKE Ankaragücü'nde bu sezon 6'ncı kez görev değişimine gidildi.

Trendyol 1. Lig'de kümede kalma mücadelesi veren MKE Ankaragücü'nde teknik direktörlük görevinden ayrılan Mesut Bakkal'ın yerine Mustafa Kaplan getirildi.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, Bakkal ile yollar karşılıklı anlaşılarak ayrıldı.
Görevde sadece 4 maç kalan ve 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik gören Bakkal'ın yerine MKE Ankaragücü'nde teknik direktörlük koltuğuna Mustafa Kaplan oturdu.
MKE Ankaragücü, Trendyol 1. Lig'de son 3 haftaya girilirken 39 puanla düşme hattında 18. sırada yer alıyor.
Mustafa Kaplan 5. kez görevde
Mustafa Kaplan, sarı-lacivertli takımda 5. kez teknik direktörlük görevine getirildi.
MKE Ankaragücü'nü 2012-2013, 2014-2015, 2018-2019 ve 2019-2020 sezonlarında belli dönemlerde çalıştıran Kaplan'ın, 5 yılı aşkın bir sonra yeniden sarı-lacivertli takımla yolları kesişti.
Bilgilendirme |
— MKE Ankaragücü (@Ankaragucu) April 21, 2025
Kulübümüz, Teknik Direktörlük görevi için Mustafa Kaplan ile anlaşarak sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.
Taraftarlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur. pic.twitter.com/FeCy5GqDwa
Mustafa Kaplan son olarak 2023-2024 sezonunda Adanaspor'u çalıştırmıştı.
Bu sezon 6. teknik adam
MKE Ankaragücü, bu sezon 6. farklı teknik adamla çalışacak.
Mustafa Kaplan'dan önce sarı-lacivertlilerde bu sezon Kemal Özdeş iki kez olmak üzere Cihat Arslan, Kenan Koçak, Mustafa Dalcı ve Mesut Bakkal görev yaptı.
Ne oldu?
Ligin 35. haftasında Manisa FK deplasmanına giden MKE Ankaragücü, aldığı 2-1'lik mağlubiyetin ardından kulüp malzemecisi, futbolcular ve birçok Ankaragücü taraftarı gözyaşlarını tutamazken öfkesini de belli etti.
Basın toplantısında konuşan Mesut Bakkal ise Ankara'ya döner dönmez yönetimle konuşup takımdan ayrılacağını kaydetti. Takım otobüsüne binmeden önce açıklamalarda bulunan futbolcular ise takımda ruh olmadığına değinerek isyan etti.
Kaleci Ertaç Özbir ise takımın birlik olamadığını ve isteksizlik olduğunu ifade ederek, "Bu oyuncularla bu ligde olmaz. Ben bu ligde ne oyuncularla oynadım. Onlarla kıyasladığımda bu takımdakilerle bir yere gelemeyiz. Ağabeyleri olarak gidip diğer futbolcuları uyardığımda bana dudak sallıyorlar. Uyarsan ne olacak ki o saatten sonra. Biz rakip takımın ne yaptığına değil, bizim ne yaptığımıza bakalım. 39 puandayız, 3 maçın tamamını kazanırsak 48 puana yükseliriz. Bizim için önemli olan bu" ifadelerini kullandı.