Süper Lig'e yükselen son takım belli oldu

Trendyol 1. Lig Play-Off final maçında Sakaryaspor'u 3-1 mağlup eden Bodrum FK, Süper Lig'e yükselen üçüncü ve son takım oldu.

GİRİŞ 30.05.2024 22:49 GÜNCELLEME 31.05.2024 09:44
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

Trendyol 1. Lig Play-Off final maçında Sakaryaspor ile Bodrum FK karşı karşıya geldi. Yeni Adana Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Bodrum FK 3-1 kazandı. 

Bodrum FK maçın 19. dakikasında Gökdeniz Bayrakdar'ın golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarının son anlarında Sakaryaspor'da Rotman direkt kırmızı kartla oyundan atıldı ve ilk 45 dakika 1-0 Bodrum FK, üstünlüğüyle sona erdi. 

İkinci yarıya etkili başlaya Sakaryaspor, 72. dakikada Dimitrov'un golüyle 1-1'lik eşitliği yakaladı. Maçın ilk 90 dakikalık bölümünde 1-1'lik eşitlik bozulmayınca maç uzatmalara gitti. Uzatma bölümünde daha üstün taraf olana Bodrum FK, 96. dakikada Celutska ve 103. dakikada Tunahan Akpınar'ın golleriyle 3-1 öne geçmeyi başardı. 

Bodrum FK'da üçüncü golü atan Tunahan Akpınar, ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Maçın geri kalan bölümünde başka gol sesi çıkmayınca karşılaşma Bodrum FK'nın 3-1 üstünlüğüyle sona erdi. 

Bu sonucun ardından Bodrum FK, Eyüpspor ve Göztepe'nin ardından Süper Lig'e yükselen üçüncü ve son takım oldu. Trendyol 1. Lig'de normal sezonu 3. bitiren Sakaryaspor ise Süper Lig'e yükselme umutlarını bir sonraki sezona bıraktı.



Sakaryaspor: 1 - Bodrum FK: 3

Stat: Yeni Adana

Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Süleyman Özay, Mustafa Savranlar

Sakaryaspor: Cihan Topaloğlu, Oğuz Yıldırım (Dk. 90+7 Muhammed Himmet Ertürk), Rotman, Donkor (Dk. 46 Çağlayan Menderes), Bülent Uzun (Dk. 106 Samed Onur), Hasan Kılıç, Sinan Kurt (Dk. 45+2 Erdi Dikmen), Dimitrov, Murat Cem Akpınar, Del Valle (Dk. 85 Koray Kılınç), Ndlovu (Dk. 80 Kasongo)

Bodrum FK: De Sousa, Celustka, Üzeyir Ergün (Dk. 75 Imeri), Ali Aytemur, Cenk Şen, Ahmet Aslan (Dk. 85 Tunahan Akpınar), Burak Çoban (Dk. 105+2 Ege Bilsel), Samet Yalçın, Mohammed (Dk. 59 Erkan Değişmez), Kenan Özer (Dk. 75 Brazao), Gökdeniz Bayrakdar (Dk. 59 Celal Dumanlı)

Goller: Dk. 19 Gökdeniz Bayrakdar, Dk. 95 Celustka, Dk. 103 Tunahan Akpınar (Bodrum FK), Dk. 72 Dimitrov (Sakaryaspor)

Kırmızı kartlar: Dk. 45 Rotman (Sakaryaspor), Dk. 105+4 Tunahan Akpınar (Bodrum FK)

Sarı kartlar: Dk. 40 Mohammed, Dk. 52 Cenk Şen, Dk. 100 Celal Dumanlı, Dk. 105+1 Burak Çoban, Dk. 106 Ege Bilsel, Dk. 107 Erkan Değişmez (Bodrum FK), Dk. 84 Oğuz Yıldırım, Dk. 105+1 Cihan Topaloğlu, Dk. 105+1 Hasan Kılıç (Sakaryaspor)

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 155
  • malatya balabanlı 1 ay önce Şikayet Et
    18 gün ara futbol iiçin çok. Sakaryaya yaramamış , çok kötü oynadı . Bodrum hakketti hatta dikkat etse maç içinde farka da gidebilirdi . En iyi antreman maç yapmak derler doğru çıktı .
    Cevapla
  • meraci83 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de futbol tarihinin en başarılı takımı Bodrum spor her halde. helal olsun!
    Cevapla
  • ???? 1 ay önce Şikayet Et
    Bu yorumları okuyorum en saçma yorum bu herhalde...
    Cevapla
  • KAYSERİ38 1 ay önce Şikayet Et
    Bodrum hakkederek cıkmadı üstelik ne doğru dürüst stadı tesisi var süper lig agır gelir cıktıgı gibi düşerler...
    Cevapla
  • Sakin 1 ay önce Şikayet Et
    Stadı yok devlet yapar nasıl olsa.
    Cevapla
  • Salih saglam 1 ay önce Şikayet Et
    Sakarya'nın çıkmasını isterdim. Ama leş gibi top oynadı. Aptalca bir hata ve ilk gol. Sonra kırmızı kart. 18 gün boyunca yatmış bir Sakarya ve karşılarında eleye eleye gelen bir dinç takım. Sonuçta Sakarya yönetimi antada keklik gördüğü maçı verdiler. Hakeme hiç bir şey söylemeyin.
    Cevapla
  • çorumluyuz heri 1 ay önce Şikayet Et
    Hak yiyerek gelinmiş bir nokta Çorum Fk yı hakemlerin büyük gayret ve çabaları sayesinde elediler. Ama kimsenin ahı kimsede kalmaz. İnşallah çıktığınız gibi geri düşersiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle