Ahmed Kutucu fırtınası! Gol krallığında açık ara zirvede

Arda Turan yönetiminde adım adım Süper Lig'e yürüyen Eyüpspor'da Ahmed Kutucu attığı gollerle ligin ilk yarısını gol krallığı yarışının zirvesinde tamamladı.

Ahmed Kutucu fırtınası! Gol krallığında açık ara zirvede
Ahmed Kutucu fırtınası! Gol krallığında açık ara zirvede
GİRİŞ 27.12.2023 15:36 GÜNCELLEME 27.12.2023 15:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

1'inci Lig'de sezonun ilk yarısında oynadığı 17 maçta 14 galibiyet 3 mağlubiyet alarak 42 puan toplayan Arda Turan yönetimindeki Eyüpspor, en yakın rakibine 9 puan fark atmış durumda. Süper Lig'e yükselme yarışında en büyük favori durumunda yer alan İstanbul ekibi, 17 maçta attığı 46 golle de maç başına 3.0 gol ortalamasına yaklaşmış durumda. Eyüpspor'un yakaladığı bu başarıda en büyük paylardan birisi de Ahmed Kutucu'ya ait.

GOL KRALLIĞI YARIŞINDA AÇIK ARA ZİRVEDE

23 yaşındaki Ahmed Kutucu, bu sezon Eyüpspor'un ligde oynadığı bütün maçlarda forma giydi. Kendisinden uzun süredir beklenen istikrarı İstanbul ekibinde yakalayan Kutucu, 12 gol atarak gol krallığı yarışında ilk sırada yer aldı. En yakın rakiplerinden 4 gol önde bulunan yetenekli oyuncu, 12 golü 11 farklı maçta bularak başka bir önemli istatistiğe de imza attı. Kutucu, attığı 12 golün yanı sıra 4 de asist yaparak toplam 16 gollük katkı sağladı. Kutucu, Eyüpspor'un attığı 46 golün yaklaşık 37'sine direkt etki etmeyi de başardı.

MİLLİ TAKIMI HEDEFLİYOR

Ahmed Kutucu, yakaladığı istikrar ve form durumuyla A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosunda yer almayı hedefliyor. Ligin ikinci yarısında da form durumunu devam ettirmeyi amaçlayan 23 yaşındaki hücum oyuncusu, ilk kez 2019 yılında A milli formayı terletmişti. Kutucu, sadece 2 kez A milli formayı giydi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 3
  • Alpertunga 4 ay önce Şikayet Et
    Galatasaray alsın işte, arda bedavaya ayarlar..
    Cevapla
  • Hakans 4 ay önce Şikayet Et
    Milli takıma düşünülmesi gereken bir oyuncu. Zaten ne işi var orda. Süper ligden niye bir takım görmemiş..... Unutmadan söyleyelim 1.lig diye kimse küçümsemesin... Kerem de GS a 3.lig takımından geldi. Kutucu ise Alman Bundesliga da oynadı ve Daha önce Milli takımda da oynadı
    Cevapla
  • malatya balabanlı 4 ay önce Şikayet Et
    Abartmayın 1 ligi ara sıra takip ediyorum bir kaç takım hariç kalite çok düşük , bu lügde 10 12 gol çok değil . Maalesef ligimiz kötü
    Cevapla