TFF, Yeni Malatyaspor'un ligden çekilme talebini kabul etti

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor, depremler sonrası yaşanan olumsuzluklar nedeniyle yeni sezon için ligden çekilme taleplerinin TFF tarafından kabul edildiğini duyurdu.

TFF, Yeni Malatyaspor'un ligden çekilme talebini kabul etti
TFF, Yeni Malatyaspor'un ligden çekilme talebini kabul etti
GİRİŞ 20.07.2023 12:39 GÜNCELLEME 20.07.2023 12:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kulüpten yapılan açıklamada, "asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat'taki depremlerde Malatya'nın da arasında bulunduğu 11 şehrin büyük yaralar aldığı hatırlatıldı.

2022-2023 sezonunun ikinci yarısında TFF'ye yapılan başvurunun hızlı bir şekilde değerlendirildiği ve geçen sezon ligden hakları saklı kalacak şekilde çekildikleri ifade edilen açıklamada, bazı futbolcuların farklı kulüplere kiralık olarak göndermek zorunda kalındığı belirtildi.

Tesislerin kullanılamaz halde olduğu vurgulanırken, şu görüşlere yer verildi:

"Transfer tahtamızın kapalı olması ve mevcut futbolcularımızın şehirle alakalı kaygılarından dolayı, haklarımız saklı kalacak şekilde ligden çekilme talebimiz TFF tarafından kabul edilmiştir. Kulübümüz 2024-2025 sezonunda mücadele etmek için hazırlanacaktır. Bu zaman zarfında hem mali olarak hem de kadro olarak güçleneceğiz. Transfer tahramızı açacağız ve yeniden şanlı Yeni Malatyaspor'umuzu Süper Lig'e ve Avrupa'ya taşıyacağız. Kulübümüzün ligden çekilme sürecinde bizlere sonsuz destek veren başta Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'a, TFF Başkanımız Mehmet Büyükekşi'ye ile yönetimine, Malatya Valimiz Hulusi Şahin'e ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitirmiş başta Ahmet Eyüp Türkaslan'ımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına sabır ve metanet diliyoruz. Unutmayın, bu günleri hep birlikte aşacağız."

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 4
  • Levrock 9 ay önce Şikayet Et
    TFF den dogru karar ama haksizlik var, Eskisehir, Bursa gibi takimlarada böyle hak taninmaliydi. Taraftar kitlesi olan takim sayisi zaten az, var olanlarin yok olmasini izlemeniz utanc verici.
    Cevapla
  • Malatyalı 444 9 ay önce Şikayet Et
    Depremden evvelde takımın durumu iyi değildi deprem olmamış olsaydı liğ devam etseydi takım küme düşerdi eski kulüp başkanı takımı bitirdi transfer tahtası kapalı , takım 1 yıl daha olmayaçak,yeni sezon hazırlığı için transfer tahtasını açmaları gerekiyor, yeni bir kulüp başkanı seçilmeli .
    Cevapla
  • Misafir2 9 ay önce Şikayet Et
    Alt lige düşmeli
    Cevapla
  • yurdum 9 ay önce Şikayet Et
    Kulüp böyle giderse kapanır
    Cevapla