Sakaryaspor 120+2'de yıkıldı! Eyüpspor yarı finale yükseldi

Spor Toto 1. Lig play-off ilk turunda Sakaryaspor'u deplasmanda 1-0 yenen Eyüpspor yarı finale yükseldi.

GİRİŞ 26.05.2023 22:49 GÜNCELLEME 27.05.2023 12:10
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Spor Toto 1. Lig play-off ilk turunda Sakaryaspor sahasında Eyüpspor'u konuk etti. Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada birçok gol pozisyonu olmasına rağmen 90 dakika golsüz eşitlikle sona erdi. 

Uzatma bölümünde de takımlar birçok gol pozisyonuna girmesine rağmen ağları havalandırmayı başaramadı. Ancaak karşılaşmanın son bölümünde Eyüpsporlu Alpaslan Öztürk sahneye çıktı ve 120+2. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Başka gol sesi olmayınca mücadele Eyüpspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Bu sonucun ardından Eyüpspor, ikinci tura yükselirken Sakaryaspor, Süper Lig hayallerini bir yıl erteledi. Eyüpspor yarı finalde Göztepe'yi eleyen Bodrumspor'la karşılaşacak.

İkinci tur maçları çift maç eleme sistemine göre 31 Mayıs ve 4 Haziran tarihlerinde oynanacak. Kazanan takım play-off finaline yükselecek ve Pendikspor'un rakibi olacak. 

Final müsabakasını kazanan ekip ise Süper Lig'e yükselen üçüncü takım olacak. 



Sakaryaspor: 0 - Eyüpspor: 1

Stat: Yeni Sakarya Atatürk

Hakemler: Zorbay Küçük, Mustafa Sönmez, Furkan Ürün

Sakaryaspor: Cihan Topaloğlu, Çağlayan Menderes, Kasongo, Burak Süleyman (Dk. 90 İbrahim Has), Nalepa, Hakan Yavuz (Dk. 58 Dimitrov), Roshi (Dk. 113 Milosevic), Grechyshkin (Dk. 120 Mehmet Akyüz), Bülent Uzun, Oğuz Yıldırım, Ümit Kurt

Eyüpspor: Harun Tekin, Claro, Sinan Kurt (Dk. 103 Recep Niyaz), Mehmet Murat Uçar, Babel (Dk. 83 Del Valle), Pa Dibba (Dk. 66 Umut Bulut), Taşkın İlter (Dk. 103 Bekir Yılmaz), Uğur Demirok, Ömer Bayram, Melih Kabasakal (Dk. 108 Alpaslan Öztürk), Cenk Ahmet Alkılıç (Dk. 66 Halil Akbunar)

Gol: Dk. 120+2 Alpaslan Öztürk (Eyüpspor)

Sarı kartlar: Dk. 28 Bülent Uzun (Sakaryaspor), Dk. 56 Cenk Ahmet Alkılıç, Dk. 91 Halil Akbunar (Eyüpspor)

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 48
  • murat 10 ay önce Şikayet Et
    Semt-i mukaddes Eyüp Sultan ı tebrik ederim.
    Cevapla
  • Offf 10 ay önce Şikayet Et
    Sakarya’nın kaderi bu
    Cevapla
  • Bu ne şimdi 10 ay önce Şikayet Et
    Üç büyüklerde iskartaya çıkmış futbolcular Anadolu kulüplerine gitmek yerine 2. veya 3. ligde olmasına bakmaksızın İstanbul takimlarina gidiyor. Bu superligin kalitesini düşürürken alt liglerin dengesini Anadolu takımları aleyhine bozuyor. TFF acaba ne iş yapar, ceza vermek dışında. Biraz bu işlere kafa yorun yahu. Hem Avrupa'da hemde milli takımlarda dökülüyoruz.
    Cevapla
  • Yapılması gereken 10 ay önce Şikayet Et
    Bir şehirden üçten fazla takım olmamalı. Bölge kontenjanı da konulmalı. Her bölgeden en az bir takım mutlaka olmalı. Yoksa buna Türkiye ligi değil, İstanbul ligi denilmeli.
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Istanbul ligi olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle