Bandırmaspor'dan TFF'ye: "Milyonların vicdanını rahatlatın"

Bandırmaspor'da yönetim, Altınordu müsabakasına ilişkin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada TFF'ye seslenerek, "Milyonların vicdanını rahatlatın." dedi.

Bandırmaspor'dan TFF'ye: "Milyonların vicdanını rahatlatın"
Bandırmaspor'dan TFF'ye: "Milyonların vicdanını rahatlatın"
GİRİŞ 04.05.2023 14:50 GÜNCELLEME 04.05.2023 14:52
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Spor Toto 1. Lig'in 35. haftasında Bandırmaspor'un, deplasmanda Altınordu ile 3-3 kaldığı maçta hakem Ali Palabıyık'ın, İzmir ekibi lehine verdiği penaltı kararı çok konulmuş ve ardından TFF, Palabıyık'ın yetersiz performans nedeniyle sezon sonuna kadar görev alamayacağını duyurdu. Bunun üzerine Bandırmaspor'dan da bir açıklama geldi. Açıklamada, “30 Nisan Pazar günü oynadığımız ve maçın hakemi Ali Palabıyık tarafından verilen ve spor kamuoyu tarafından büyük tepki toplayan skandal penaltı kararı karşısında Türkiye Futbol Federasyonu maçın hakemine sezon sonuna kadar görev verilmemesi kararı verdi. Bu karar Bandırmaspor Kulübü'nün tepkisinin ne kadar yerinde olduğunu kanıtladı. Ligin bitimine 3 hafta gibi kısa bir süre kala 3 aydır maç verilmeyen bir hakemin verdiği hatalı karar nedeniyle TFF 1. Lig'de play-off potasına girecek ve küme düşecek takımların kaderi ile oynanmıştır. Türkiye'nin köklü kulüpleri ve büyük camialarının kaderini etkileyen bu karar Türk futbol tarihinde vicdanları yaralamıştır.

Bandırmaspor Kulübü olarak bu hatanın düzeltilmesi, sezon sonunda milyonların vicdanın rahatlaması için maçın tekrar edilmesini ya da kritik hatalı kararın verildiği 81. dakikadan itibaren yeniden oynatılmasını talep ediyoruz. Ayrıca yıllık izne ayrılan maçın hakemi Ali Palabıyık 'in derhal Türk futbolundan uzaklaştırılarak emekli edilmesini istiyoruz" denildi.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 23
  • Turan 11 ay önce Şikayet Et
    Sezon sonu gelmiş, bir iki maç versen de vermesen de ne olacak? Önemli olan düdüğü astırmak! Alttan gelen hakemler de böyle kasten maç yönetemez!!!!
    Cevapla
  • Eyüp 11 ay önce Şikayet Et
    Safralar atılmalı, gözünün yaşına bakmayacaksın kj ders olsun örnek olsun
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    bu ali,,,,fb yide çok yaktı
    Cevapla
  • Fenerli 11 ay önce Şikayet Et
    ADS-FB maçında skandal ötesi maç yönetti.Düdük astirmazsan başına böyle bela olur.GS şampiyonluğu için uğraşmayı bırak TFF.Hakemler maçları adaletli yönetsin.
    Cevapla
  • isimsiz 11 ay önce Şikayet Et
    ya bu adam fener galatasaray bandırma meselesi değil hakem harbi sorunlu ya göz problemi var ya da hakemliği bilmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle