Göztepe ve Altay şoku atlatmaya çalışıyor! Gözler PFDK'da...

Spor Toto 1. Lig'de geçen pazar günü büyük olayların çıktığı derbide karşı karşıya gelen Göztepe ve Altay takımları yaşanan şoku atlatmaya çalışıyor.

Göztepe ve Altay şoku atlatmaya çalışıyor! Gözler PFDK'da...
Göztepe ve Altay şoku atlatmaya çalışıyor! Gözler PFDK'da...
GİRİŞ 30.11.2022 15:04 GÜNCELLEME 30.11.2022 15:05
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gürsel Aksel Stadı'ndaki tribün terörüne yakından şahit olan iki takımın futbolcuları ve teknik heyeti bu hafta oynayacakları karşılaşmalara konsantre olmakta zorlanırken, iki kulüp dış dünyaya kapılarını kapadı. Pazar günü Adanaspor deplasmanına çıkacak Göztepe, Urla Adnan Süvari Tesisleri'nde adeta kampa girdi. Oyuncular ve teknik heyet yaşanan olayların dışında kalabilmek için büyük bir çabanın içine girdi. Sarı-kırmızılı futbolculardan sadece futbola odaklanmaları istendi. Sportif Direktör Ivan Mance, Teknik Direktör Ekrem Dağ ve Teknik Sorumlu Şakir Özkayımoğlu'nun oyuncularla çok yakından ilgilendiği ve sürekli motivasyon konuşmaları yaptığı kaydedildi.



Altay'da da yine pazar günü iç sahada oynanacak Boluspor karşılaşması öncesi teyakkuz ilan edildi. Çıkan olaylar sonrası kaleci Ozan Evrim Özenç'in kafasından yaralanmasıyla büyük şok yaşayan, ardından saatlerce saha içinde korkuyla beklemek zorunda kalan siyah-beyazlı futbolcuların Boluspor karşılaşmasına motive olabilmek için yoğun çaba sarf ettikleri bildirildi.

İşaret fişeğini atan kişinin ifadesi ortaya çıktı!İşaret fişeğini atan kişinin ifadesi ortaya çıktı!

Başında 4 santimetre yarık oluşan ve tedavisi sonrası taburcu olan Ozan'ın bu hafta görev yapmayacağı kaydedildi. Sportif Direktör Tuna Üzüncü ve Teknik Direktör Sinan Kaloğlu'nun da sürekli oyuncularla birlikte olduğu ve takıma moral aşıladıkları vurgulandı. İki kulübün yönetim kanadı tüm hafta boyunca omuz omuza vererek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.



Gözler PFDK'da

Tribün terörü yüzünden henüz ilk yarıda tatil edilerek Türkiye'nin gündeminden günlerdir düşmeyen Spor Toto 1'inci Lig'deki Göztepe-Altay derbisinde gözler Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetiminin vereceği cezalara çevrildi.

Fişekleri stada sokan ambulans şoföründen şok paylaşımlar!Fişekleri stada sokan ambulans şoföründen şok paylaşımlar!

İki kulüp de taraftarın neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53'üncü maddesi uyarınca ve yine taraftarın neden olduğu saha olayları nedeniyle de talimatın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkedildi. PFDK tarafından kulüplere verilecek cezaların yarın açıklanması bekleniyor. TFF yönetimi de kurul kararının ardından toplanıp 22'nci dakikada hakem tarafından tatil edilen maçla ilgili kararını açıklayacak. 



İnanılmaz şiddet görüntülerinin damga vurduğu maçın ardından dün İzmir'e çıkarma yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, disiplin yargılamasını PFDK'nın yapacağını, TFF yönetiminin yarıda kalan maçla ilgili karar vereceğini hatırlatmıştı. Altay taraftarlarının tribünden işaret fişeği ateşleyip maraton tribündeki Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'ı yüzünden ağır yaraladığı kanlı maçta olaylar esnasında sahaya atlayan Göztepe taraftarı Nihat Aydın, korner direği bayrağını sökerek taraftarları sakinleştirmeye çalışan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'in kafasında kırmıştı. Nihat Aydın, cinayete teşebbüsten tutuklanırken, gözaltına alınan 28 Altaylı ifadelerinin ardından adliyeye sevkedildi

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 4
  • Şevki 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu olaylar TS de yaşansaydı. Neler derdiniz neler. İzmir?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanla savaşa girsek ilk izmirlilerin yüzde çoğu saldırır Türk'ün askerine.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben iki taraftarın yerinde olsam o sopayla kaleciye vuranı ve o fuzeyi atanları atanı sokakta döve do e ağzını burnunu kırarım. sokakta gezmez çıkamayacak durumlara gelsinler. bu hınç bu kin ne la.
    Cevapla
  • 9.köyün delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Göztepe'ye hükmen3-0 mağlubiyet verilir ayrıca en az 10 maç saha kapatma cezası verilir. Tribün olaylarından hem Göztepe'ye hem Altay'a para cezası çıkar.
    Cevapla