İzmir Valiliği'nden Göztepe - Altay maçı açıklaması... Yabancı maddeler içeri nasıl girdi?

Göztepe taraftarının yaralanmasına neden olan yabancı maddelerin görevli ambulans şirketi şoförleri tarafından stat tuvaletine bırakıldığı, olayla ilgili 21 kişinin gözaltına alındı.

GİRİŞ 28.11.2022 06:14 GÜNCELLEME 28.11.2022 09:15
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Süper Lig'in 15. haftasında Göztepe-Altay maçında yaşananlar sıcaklığını koruyor. 
İzmir'de oynanan Göztepe - Altay maçında yaşanan olaylarla ilgili İzmir Valiliği basın açıklaması yayınladı.

Tribünden atılan bir fişek sebebiyle bir taraftar yüzünden yaralanmış, bir Göztepeli taraftar ise Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e köşe gönderiyle saldırmıştı.

Olayların ardından gerginlik stad dışına da taşmış, Göztepeli ve Altaylı taraftarlar birbirlerine girmişti.

İzmir Valiliği'nden yaşananları aydınlatacak yeni açıklamalar geldi.

Valilik'ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İlimiz Gürsel Aksel Stadyumu'nda 27.11.2022 günü oynanan Göztepe - Altay Spor Toto 1.Lig müsabakası ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

Bahse konu maçın 19. dakikasında misafir tribünün bulunduğu kısımdan işaret fişeği diye tabir edilen yanıcı madde Göztepe taraftarlarına fırlatılmıştır. Fişek Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'a isabet etmiş ve yaralanmasına neden olmuş, Çakır hastaneye intikal ettirilerek tedavi altına alınmıştır.

"ÖZEL AMBULANS ŞOFÖRLERI FIŞEKLERI STAT TUVALETINE BIRAKTI, DAĞITIM ORADAN YAPILDI"

Olayın ardından statta yapılan kamera tespit çalışmalarından misafir takım tribününde sis diye tabir edilen yanıcı maddelerin yakıldığı belirlenmiş ve sisin yoğun olduğu yerdeki taraftarlar tespit edilerek emniyet güçlerimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Yapılan soruşturma neticesinde sis ve işaret fişeğini, statta görevli özel ambulans şoförlerinin stat tuvaletine bıraktığı ve oradan taraftara dağıtım yapıldığı anlaşılmıştır.

"YOĞUN TELEFON GÖRÜŞMELERİ YAPTILAR"

Kamera tespit çalışmalarından da ambulans şoförlerinin, 16.34'te 2 sırt çantasıyla misafir tribününün bulunduğu tuvaletlere girdiği ve akabinde yoğun telefon görüşmeleri yaptıkları görülmüştür.

"21 ŞAHIS HAKKINDA ADLİ İŞLEMLER BAŞLATILDI"

Sırt çantalarını misafir tribünlerine sokan özel ambulans şirketi görevlisi A.G. ve H.K. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır. Tribünde ise suç unsuru malzemeleri kullanan D.D.,E.Y. ve K.E.'nin organize şekilde suçu gerçekleştiridiği anlaşılmış olup, olayla ilgili toplam 21 şahıs yakalanarak haklarında gerekli adli işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 135
  • Öyle 1 yıl önce Şikayet Et
    Provokasyon dikkatli olmak lazım
    Cevapla
  • hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlara azcık gaz vermeyle birşeylere holigan etmekle istediğin herşeyi yaptırabilirsin.zekasızlığın dibi bu
    Cevapla
  • Ccc 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu olayın çok yönlü araştırılması lazım . Planlanmış bir şekilde yanıcı madde içeri sokuluyor ve yanıcı madde seyirci türbinde patlatıyor amaç izdiham çıkartıp insanları panik içinde ölüme sürüklemek ..! Terör kokusu var gibi geliyor bu işi çözmek emniyet ,polis teşkilatına düşer ..!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ceza ağır olacak ambulans şöfrümü değil mganda bunlar
    Cevapla
  • Müsluman 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu millete hic bir faydası olmayan futbolu devlet neden yasaklamaz insanları bölmekten başka ne işe yarıyor müslumanlığa yakışmayan nekdar illet varsa hepsi özgurluk adi altinda serbest oynanmasi tamamda başkasinin oynadiği oyundan banane futbolun seyirciyle oynanmasi yasaklanmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle