Göztepe Spor Kulübü hisselerinin %70'i Sport Republic şirketine devredildi

Göztepe, kulübün yüzde 70 hissesinin Danimarkalı iş insanı Rasmus Ankersen’in şirketi Sport Republice devredildiğini duyurdu.

Göztepe Spor Kulübü hisselerinin %70'i Sport Republic şirketine devredildi
Göztepe Spor Kulübü hisselerinin %70'i Sport Republic şirketine devredildi
GİRİŞ 19.08.2022 15:09 GÜNCELLEME 19.08.2022 19:06
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Göztepe Spor Kulübü, kulübün yüzde 70 hissesinin devri için Danimarkalı iş insanı Rasmus Ankersen’in şirketi Sport Republic ile imzaların atıldığını duyurdu.

Göztepe'yi satın alan Sport Republic hangi ülkenin? Şirketin varlığı ve servetiGöztepe'yi satın alan Sport Republic hangi ülkenin? Şirketin varlığı ve serveti

İzmir ekibinden yapılan açıklamada, "İmzalar atıldı. Sport Republic ve Göztepe artık birlikte." denildi.

İLK YABANCI YATIRIMCI

Rasmus Ankersen, Göztepe Sportif AŞ'de Mehmet Sepil'in hisselerini resmen devralmasıyla Türk sporuna ilk yabancı yatırım oldu. Avrupa'da birçok kulüp, ABD, Çin, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden yatırımcılar tarafından yönetilirken, İzmir'in 1925 yılında kurulan 97 yıllık temsilcisi Göztepe, Türk futbolunda ilk yabancı yatırım alan kulüp oldu.

RASMUS ANKERSEN KİMDİR?

Danimarka'da Midtjylland'da takım sorumlusu olarak göreve getirilen ve takımı uluslararası başarıya ulaştıran 39 yaşındaki iş insanı, kulübü şampiyon yaparak, Avrupa arenasına çıkardı. Rotayı İngiltere'ye çeviren Ankersen ilk olarak Brendford'ta görev aldı. Brendford'u yaklaşık 6 yıl boyunca yöneten Ankersen, kulübü 74 yıllık tarihinde ilk kez Premier Lig'e çıkardı. İngiltere'de 2021 yılında Sport Republic adlı bir spor fonunun kurucu ortaklarından olan Ankersen, 2021'de Southampton'ın sahibi oldu. Futbolculuk geçmişi de bulunan Ankersen'in 18 yaşında Midtjylland formasıyla çıktığı ilk maçta yaşadığı ciddi sakatlık sonrası futbol hayatı sona erdi. Ancak futboldan kopmayan Ankersen, Midtjylland'ta teknik adamlık görevi üstlenip, altyapı projeleri geliştirdi. Danimarka'da Midtjylland efsanesini yaratan adam olarak anılan Rasmus Ankersen, genç yaşına rağmen futbola yaptığı yatırımlarla adını dünyaya duyurdu.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • altan 1 yıl önce Şikayet Et
    moderenler aldı satış serbest bizim adamımız zaten alan
    Cevapla
  • Vatandaşa Sor 1 yıl önce Şikayet Et
    Ses ver İzmir. Goztepeyi satmışlar..
    Cevapla
  • RECEP ALTIN 1 yıl önce Şikayet Et
    göztepe 7-8 yıl sonra şampiyon olursa hiç şaşırmam. avrupada gerçek futbol oynanıyor, ve avrupa insanı futboldan anlıyor!!!
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Qatar lı olsaydı depinirlerdi, ecnebi olunca kış uykusuna yattılar, çıt yok.
    Cevapla
  • yunus 1 yıl önce Şikayet Et
    bunların derdi yabancıyla değil müslümanlarla.
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Hay ağzına sağlık Mustafa bey
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep chp zihniyetlilerin işi başka bi yerden satin alamazdılar zaten chp nerde olursa rezillik orda olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle