Akhisarspor'dan skandal iddiaya cevap!

Akhisarspor, futbolcu olmadığı iddia edilen oyuncuları Martins Chisom Onyebueke hakkındaki iddiaları yalanladı.

Akhisarspor'dan skandal iddiaya cevap!
Akhisarspor'dan skandal iddiaya cevap!
GİRİŞ 25.04.2021 13:41 GÜNCELLEME 25.04.2021 13:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

 TFF 1. Lig ekiplerinden Akhisarspor, futbolcuları Martins ChisomOnyebueke'nin daha önce Alanyaspor 17 yaş altı ve Kayserispor 19 yaş altı takımlarıyla hazırlık maçlarında oynadığını ve futbol hayatına ABD'de başladığını bildirdi.

Akhisarspor Kulübünden yapılan açıklamada, son dönemde kadrolarındaki Onyebueke'nin futbolcu olmadığına dair bazı haberlerin yapıldığı belirtildi.

Futbolcunun henüz 19 yaşında olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Martins'in daha önce Alanyaspor U17 ve Kayserispor U19 takımlarıyla hazırlık maçları mevcut olup, Amerika'da Houston'da da futbol hayatına başlamıştır. Kulübümüze ise hiçbir ekonomik maliyeti olmadığı gibi uzun bir deneme süresinin ardından profesyonel sözleşme imzalamıştır. İmza attığı ilk günde asgari ücret dahi almak istemediğine dair yazılı belge imzalayıp kulübümüze vermiştir. Bunlara dair tüm resmi evraklar Türkiye Futbol Federasyonunda kayıtlıdır."

2020-2021 sezonu ara transfer döneminde yapılan transferler için hiçbir bonservis bedelinin ödenmediği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Yine hiçbir menajere her ne nam ve ad altında olursa olsun bir kuruş dahi borçlanmamıştır, ödeme yapmamıştır ve yapmayacaktır. Bu kirli menajerlik düzenine para kazandırmadığı için sistematik olarak küme düşürülmeye çalışan kulübümüzün herkese yetecek gücü ve bu doğrultuda kararlılığı mevcuttur. Pierre Webo'ya karşı olan ırkçı saldırıyı henüz geride bıraktığımız 2020-2021 sezonunda Martins Chisom Onyebueke yalnızca siyahi olduğu için futbolcu değil saatçi olarak nitelendirilmiştir. Böyle ağır hastalıklı bir akla karşı, tüm spor otoritelerini Martins Chisom Onyebueke'ye yapılan bu ırkçı saldırı sebebiyle, tek bir vücut olup tepki göstermeye davet ediyoruz."

Öte yandan Akhisarspor Twitter hesabından Onyebueke'nin Alanyaspor takım otobüsüne doğru yürümesi, Kayserispor 19 yaş altı maçı ve Akhisarspor deneme antrenmanından görüntüler paylaşıldı.

YORUMLAR 5
  • Atalay 2 yıl önce Şikayet Et
    Mevzu sizden para almaması değil. Sizi basamak olarak kullanmasi. Sizde profesyonel olup, alt lige ciddi bir bedelle kapak atmasi.
    Cevapla
  • Bir Garip Yolcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam eğer deniz otobüsüne doğru yürümüş olsaydı, işportacı olduğu ortaya çıkacaktı.
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    siz adama askeri ucret bile vermemissiniz . futbolcu olsaydi soke soke alirdi sizden . demekki acaba olabilirmi diye almissiniz
    Cevapla
  • Aslanlar 2 yıl önce Şikayet Et
    Cuneyt Cakirin da lisansi yok ama kayseri macinda besiktasin golcusu olarak oynadi
    Cevapla
  • HIGHFD 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam takım otobüsüne doğru yürümüş, siz adamın futbolculuğunu tartışıyorsunuz...
    Cevapla