TFF'den olası derbi eşleşmesiyle ilgili Beşiktaş açıklaması: Bir mağduriyet doğacak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin rakiplerini geçip yarı finalde eşleşme ihtimalleri üzerine yorum yaptı.

TFF'den olası derbi eşleşmesiyle ilgili Beşiktaş açıklaması: Bir mağduriyet doğacak
TFF'den olası derbi eşleşmesiyle ilgili Beşiktaş açıklaması: Bir mağduriyet doğacak
GİRİŞ 24.03.2026 16:41 GÜNCELLEME 24.03.2026 17:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, Tüpraş Stadyumu'nda oynanacak 2025/26 Avrupa Ligi finaliyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Otyakmaz, 20 Mayıs'taki Avrupa Ligi finali nedeniyle Beşiktaş'ın fikstüründe sorun yaşayabileceğini ancak uygun bir çözüm bulacaklarını söyledi.

"AVRUPA LİGİ FİNALİ NEDENİYLE BEŞİKTAŞ'IN BİR MAĞDURİYETİ DOĞACAK"

HT Spor'a konuşan Otyakmaz konuyla ilgili, "20 Mayıs’ta Tüpraş Stadı’nda UEFA Avrupa Ligi finali nedeniyle Beşiktaş’ın bir mağduriyeti doğacak. Beşiktaş, kimseyi ‘stadımda maç yapın’ diye davet etmedi. Öyle bir durum olsaydı biz karışmazdık ama şimdi bir çözüm bulacağız. Şu an bu konu gündeme gelmedi. Kupada bu tur maçları oynansın, gereğini yaparız." dedi.

Konuyla ilgili TFF'den yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Beşiktaş Park Stadyumu'nun 10 Mayıs'tan sonra UEFA'ya teslim edilmesi gerekmektedir. Bu sebeple Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükselmesi halinde, 12, 13 veya 14 Mayıs tarihlerinde oynayacağı yarı final müsabakası 5, 6 veya 7 Mayıs tarihlerinden birine alınacaktır."

NE OLMUŞTU?

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki kura çekiminin ardından Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin çeyrek finali geçmesi halinde yarı finalde eşleşme ihtimali olmuştu. Kupada yarı final maçlarının 12, 13 veya 14 Mayıs'ta oynanacağı duyurulmuştu.

Daha önce çıkan haberlerde Avrupa Ligi finalinin 20 Mayıs'ta oynanacak olması nedeniyle UEFA'nın stadyumu 1 hafta önceden teslim almak istediği gündeme gelmişti. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nda yarı finale kalması halinde kupada oynanacak derbi, Avrupa Ligi finali takvimine denk geliyor.

 

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 34 dakika önce Şikayet Et
    Denk getirmemek için birini bu turda eletirler mi acep? Sadece soruyorum.
    Cevapla
  • adem 43 dakika önce Şikayet Et
    Çok basit iki hakem hatası bir var hatası Beşiktaş rakibine elenir yarıfinale çıkamaz federasyonda bu ikilemden kurtulur
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    elinize ayağınıza bulastiriyorsunuz.deneme tahtasına çevirdiniz.
    Cevapla