Fenerbahçe hasreti dinecek mi? Serdal Adalı ilk peşinde

Fenerbahçe ile Beşiktaş Pazar günü karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlılarda yöneticilik dönemlerinde Fenerbahçe galibiyeti alamayan Serdal Adalı, başkan olarak çıkacağı ilk maçta kazanmak istiyor.

Fenerbahçe hasreti dinecek mi? Serdal Adalı ilk peşinde
Fenerbahçe hasreti dinecek mi? Serdal Adalı ilk peşinde
GİRİŞ 02.05.2025 12:04 GÜNCELLEME 02.05.2025 12:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında 4 Mayıs Pazar günü yapılacak Fenerbahçe-Beşiktaş maçı öncesi başkanlar nezdinde Ali Koç ile Serdal Adalı, ilk kez derbide rakip olacak.

Fenerbahçe başkanı Ali Koç, daha önce 13 kez tanık olduğu derbi heyecanını pazar günü bir kez daha yaşayacak.

Beşiktaş'ta ise Serdal Adalı, siyah-beyazlı kulüpteki başkanlık döneminde ilk Fenerbahçe derbisine tanık olacak.

Süper Lig'de şampiyonluk yarışını sürdüren Jose Mourinho idaresindeki Fenerbahçe, 75 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer yönetimindeki Beşiktaş ise derbiye 52 puanla dördüncü basamakta çıkacak.



ALİ KOÇ, 13 BEŞİKTAŞ DERBİSİNDE 3 KEZ KAZANDI

Fenerbahçe başkanı Ali Koç, tamamı Süper Lig'de olmak üzere 13 kez Beşiktaş derbisi heyecanı yaşadı.

Sarı-lacivertlilerde başkan Ali Koç, siyah-beyazlı rakibine karşı 3 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 yenilgi gördü.

Ali Koç başkanlığındaki Fenerbahçe, söz konusu derbilerde 21 gol atarken, 22 gole engel olamadı.

Siyah-beyazlı takıma karşı başkan olarak 2018-2019'da rakip olan Koç, ilk galibiyetini ise bir sezon sonra 2019-2020'de yaşadı. Söz konusu sezonda Fenerbahçe, konuk ettiği rakibini 3-1 yenmeyi başardı.

Sonrasındaki üç sezonda Beşiktaş'ı mağlup edemeyen sarı-lacivertliler, diğer iki galibiyeti de 2023-2024'te aldı.

Geçen sezon ligde oynanan iki maçı da kazanan Fenerbahçe, deplasmanda 3-1, sahasında ise 2-1'lik skorlarla 3 puana ulaştı.

SERDAL ADALI, BAŞKAN OLARAK FENERBAHÇE'YE İLK KEZ RAKİP

Beşiktaş'ta Serdal Adalı, başkan olarak ilk kez Fenerbahçe derbisinin heyecanını yaşayacak.

Adalı, siyah-beyazlı kulübün 29 Aralık 2024'te gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulunda başkanlığa seçilmişti.

ADALI'NIN YÖNETİCİLİK DÖNEMİNDE GALİBIYETİ YOK

Beşiktaş başkanı Serdal Adalı'nın siyah-beyazlı kulüpte farklı dönemlerde yönetici olarak görev yaptığı zamanlarda oynanan Fenerbahçe derbilerinde galibiyeti yok.

Adalı, Beşiktaş'ta iki farklı dönemde yöneticilik yaparken, 6 kez Fenerbahçe derbisi gördü. Siyah-beyazlılar, bu maçlarda 4 beraberlik ve 2 yenilgi yaşarken, galibiyet alamadı.

Siyah-beyazlı kulübün eski başkanı Yıldırım Demirören döneminde 2010-2011 yıllarında asbaşkanlık yapan Serdal Adalı, bu süreçte ikişer beraberlik ve yenilgi yaşadı.

Bir diğer eski başkan Fikret Orman ile de çalışan Adalı, 2018-2019 yıllarında ise ikinci başkan olarak görev aldı. Bu dönemde de iki kez karşılaşan Fenerbahçe ile Beşiktaş, iki müsabakada da sahadan beraberlikle ayrıldı.

Siyah-beyazlı takım, söz konusu altı maçta rakip ağları 9 kez sarsarken, 12 kez topu filelerinde gördü

KAYNAK: AA
Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Hakan 6 saat önce Şikayet Et
    Temiz bir maç olsun hak eden kazansın
    Cevapla
  • Angaralı 9 saat önce Şikayet Et
    Ulan bi tutturdunuz fb niye bu kadar düşmanca saldırıyorsunuz deki hayırlısı olsun iyi oynayan kazansın ayıptır valla
    Cevapla
  • İsmail72 12 saat önce Şikayet Et
    Herkes Fener’i yenmek istiyor biz nasıl şampiyon olacağız ya?
    Cevapla
  • seyfi 12 saat önce Şikayet Et
    yabancı gözlemci hakem nerde kaldı.iki yülu adalı.
    Cevapla