Beşiktaş, Avrupa'da Lyon'a patladı

UEFA Avrupa Ligi 3. haftasında Beşiktaş deplasmanda Olimpik Lyon'u 1-0 mağlup etti.

Beşiktaş, Avrupa'da Lyon'a patladı
Beşiktaş, Avrupa'da Lyon'a patladı
GİRİŞ 24.10.2024 23:58 GÜNCELLEME 25.10.2024 00:35
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Ligi 3. hafta mücadelesinde temsilcimiz Beşiktaş deplasmanda Fransız ekibi Olimpik Lyon'a konuk oldu. Groupama Stadı'nda oynanan karşılaşmayı siyah-beyazlılar 1-0 kazandı. 

Beşiktaş'a galibiyet getiren golü 71. dakikada Gedson Fernandes attı. 

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 3'e yükseltirken Lyon, 6 puanda kaldı.

UEFA Avrupa Ligi'nin 4. haftasında Beşiktaş, 6 Kasım Çarşamba günü sahasında Malmö'yü konuk edecek. Lyon da deplasmanda Hoffenheim'a konuk olacak.

Beşiktaş'tan Avrupa'da ilk galibiyet

UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında Ajax'a 4-0, ikinci hafta da ise Frankfurt'a 3-1 mağlup olan Beşiktaş, Lyon'u 1-0 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı. Lyon ise ilk mağlubiyetini aldı.

Kalesini gole kapadığı 6 maçı da kazandı

Beşiktaş, bu sezon kalesini gole kapağı 6 müsabakadan da galip ayrıldı.

Siyah-beyazlı takım, Trendyol Süper Lig'de çıktığı 4, TFF Süper Kupa ile Avrupa Ligi'nde oynadığı birer maçta rakip takımların gol atmasına izin vermedi. Beşiktaş, söz konusu 6 karşılaşmayı da kazanmayı başardı.

Gedson Fernandes, 7. kez gol sevinci yaşadı

Beşiktaş'ın Portekizli oyuncusu Gedson Fernandes, bu sezon 7. golünü kaydetti.

Olimpik Lyon karşısında galibiyeti getiren gole imza atan 25 yaşındaki orta saha oyuncusu, tüm kulvarlarda 7. kez fileleri havalandırdı.

Süper Lig'de 3 gol atan Gedson Fernandes, UEFA Avrupa Ligi'nde de 3'ü elemelerde olmak üzere 4 kez skor tabelasını değiştirdi.

Lyon'un 5 maçlık galibiyet serisi son buldu

Beşiktaş, Olimpik Lyon'un 5 maçlık galibiyet serisine son verdi.

Tüm kulvarlarda oynadığı son 5 mücadeleyi kazanan Fransa ekibi, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde ilk mağlubiyetini Beşiktaş karşısında yaşadı.

Olimpik Lyon'un golü, VAR'a takıldı

Karşılaşmanın 24. dakikasında Olimpik Lyon'un kaydettiği gol, VAR hakemlerinin incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Sağ kanatta topla buluşan Cherki, savunmanın arkasına sarkarak ceza sahasına koşu yapan Tolisso'yu gördü. Bu oyuncu, meşin yuvarlağı altıpasın içindeki Lacazette ile buluşturdu. Lacazette'nin kayarak yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu. Maçın hakemi Harm Osmers, VAR hakemlerinin uyarısı üzerine Tolisso'nun ofsaytta olduğu gerekçesiyle golü geçersiz saydı.

Lyon'un kazandığı penaltı, serbest vuruş olarak değişti

Maçın 27. dakikasında Olimpik Lyon'un kazandığı penaltı, VAR hakemlerinin uyarısının ardından serbest vuruş olarak değiştirildi.

Ceza yayına girerken Emirhan Topçu'nun müdahalesiyle Lacazette'nin yerde kalması üzerine müsabakanın Alman hakemi Harm Osmers, penaltı kararı verdi. Osmers, VAR hakemlerinin pozisyonun ceza sahası dışında olduğu uyarısı üzerine kararını serbest vuruş olarak değiştirdi.



Olimpik Lyon: 0 - Beşiktaş: 1

Stat: Groupama

Hakemler: Harm Osmers, Dominik Schaal, Stefan Lupp (Almanya)

Olimpik Lyon: Perri, Maitland-Niles, Niakhate, Mata, Tagliafico, Cherki (Dk. 79 Mikautadze), Tolisso, Tessmann (Dk. 65 Caqueret), Benrahma (Dk. 65 Fofana), Nuamah (Dk. 73 Zaha), Lacazette (Dk. 79 Orban)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Uduokhai, Emirhan Topçu, Masuaku, Ndour, Gedson Fernandes (Dk. 90+6 Salih Uçan), Joao Mario (Dk. 86 Al Musrati), Rafa Silva, Muçi (Dk. 66 Semih Kılıçsoy), Immobile (Dk. 86 Onur Bulut)

Gol: Dk. 71 Gedson Fernandes (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 29 Emirhan Topçu, Dk. 45+6 Masuaku, Dk. 70 Joao Mario, Dk. 83 Ersin Destanoğlu, Dk. 83 Rafa Silva, Dk. 84 Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Dk. 42 Tolisso, Dk. 61 Tessmann (Olimpik Lyon)

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Zafer 1 saat önce Şikayet Et
    Çok merak ediyorum acaba burda yorum yazanlar yüz yüze gelseler aynı yazdıkları gibi birbirlerine konuşabilecekler mi? Gerçi kim kime ne yazıyor o da belli değil.Hep aynı nakarat,başka birşey bilmiyorlar yazacak o 5 yedi bu şunu yaptı biri köy takımını zor yendi gibi. Gerçekten milletin kafa bozuktu koronadan sonra dahada sıyırmışlar .
    Cevapla
  • BERK 1 saat önce Şikayet Et
    Sanki Şehitlerimizin şehadeti korudu. Ama maç 0-3 Beşiktaş kehine de bitebilirdi. Ersin bence gecenin kahramanıydı. Muçi bu takımda oynayamaz. Semih de tam bir hayal kırıklığı. Temeli çok zayıf. Takıma sol açık lazm.
    Cevapla
  • el hak... 1 saat önce Şikayet Et
    beşiktaş tecrübesiyle kazanmadı, liyon tecrübesizliği ile kaybetti. 3. lig maçı gibi. 10 golün atılacağı bir maçı 2 takımda tek golle bitirdi...
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Allah yardım etti, yoksa 5 yemiştik.
    Cevapla
  • net 1 saat önce Şikayet Et
    Burak Elmas'ın kulakları epey çınlamıştır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle