Beşiktaş - Eyüpspor maçına damga vuran iki pozisyon! Kararlar doğru mu?
Beşiktaş, Süper Lig'in 6. haftasında sahasında ikas Eyüpspor'u 2-1 mağlup etti. Karşılaşmada iki penaltı kararı çıktı ve bu pozisyonlar sosyal medyada çok tartışıldı.

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş ile ikas Eyüpspor karşılaştı.
Oldukça zor geçen maçı Siyah-beyazlılar, 90+3. dakikada Immobile'nin ayağından bulduğu penaltı golüyle 2-1 kazandı.
Maçta hakem Zorbay Küçük VAR'ın devreye girmesi ile iki takım için de birer penaltı verdi.
Önce mücadelenin 60. dakikasında Mame Thiam, Mert Günok'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Zorbay Küçük pozisyonda Thiam'a, aldatmaya yönelik hareket sebebiyle sarı kart verdi. Ancak VAR'ın devreye girmesiyle Zorbay Küçük, sarı kartı iptal etti ve penaltı noktasını gösterdi.
Topun başına geçen Emre Akbaba, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.
İŞTE O POZİSYON:
SEMİH KILIÇSOY, TAYFUR'LA MÜCADELESİNDE KENDİNİ YERDE BULDU
Mücadelenin 90. dakikasında da siyah-beyazlı ekipte Semih Kılıçsoy, Tayfur Bingöl'ün müdahalesi sonucu Eyüpspor ceza sahası içerisinde yerde kaldı.
Hakem Zorbay Küçük, VAR'ın devreye girmesiyle penaltı noktasını gösterdi. Penaltı noktasına geçen İtalyan golcü Ciro Immobile topu ağlara gönderdi.
İŞTE O POZİSYON:
BEŞİKTAŞ, PAULİSTA-CLARO POZİSYONUNDA PENALTI BEKLEDİ
Beşiktaş yaptığı paylaşımda Paulista'nın yerde kaldığı pozisyon için penaltı tepkisi gösterdi. Paylaşımda; "Şimdi bizim kafamızda 2 tane soru işareti var. Penaltı nedir? Ne zaman verilir?" ifadeleri kullanıldı.
Şimdi bizim kafamızda 2 tane soru işareti var. Penaltı nedir? Ne zaman verilir? pic.twitter.com/UVN8WSl2cJ
— Beşiktaş JK (@Besiktas) September 22, 2024
Eski Hakem Bünyamin Gezer: Paulista-Claro pozisyonu net penaltı, ben bu pozisyonu tartışmam, Claro Paulista’ya sarılıyor.
Eski hakemlerin, Paulista-Claro pozisyonuna yaptığı değerlendirmeler;
Bünyamin Gezer: Penaltı
Bülent Yıldırım: Penaltı
Deniz Ateş Bitnel: Penaltı
Fırat Aydınus: Devam
Bahattin Duran: Devam
Deniz Çoban: Devam
ESKİ HAKEMLER VERİLEN PENALTILAR İÇİN NE DEDİ?
FIRAT AYDINUS: Eyüpspor’un kazandığı penaltıda Thiam penaltıyı arıyor ancak Mert’in çıkışı da ona aradığını veriyor. VAR müdahalesi ve penaltı kararı doğru. Beşiktaş’ın kazandığı penaltıdaki VAR müdahalesi ve penaltı kararı da doğru. Penaltının sebebi Semih’in sağ ayağına gelen temas değil, Tayfur’un sol dizinin Semih’in sağ bileğine gelmesi.
ERMAN TOROĞLU: Hakem diyor ki sen beni aldattın. Kendini atan futbolcu belli olur. Darbeyi yiyen oyuncu ise anında düşer.
DENİZ ÇOBAN: Aynı şeyleri tekrarlayarak hata mı ediyoruz bilmiyorum ama bir FIFA hakemi, düdüğü bu kadar ağzında tutmaz. İletişime ihtiyacı olduğu bir anda tutmaz. Bu pozisyonda kaleci Mert Günok'un dikkatsiz bir şekilde kaydığı ve kendini durduramayıp, oyuncuya temas ettiği görülüyor. Sarılı oyuncu da bir penaltı alayım gayesiyle sağ ayağını dışarı çıkarabilir. Mustafa İlker Coşkun'un hiç düşünmeden karışmasının sebebinin Zorbay Küçük'ün aldatmaya yönelik hareket çalmasından kaynaklı olduğu fikrindeyim. Bu kadar açık temas varken burada olmayacak tek şey aldatma. Bir tek o olmaz. VAR'ın burada karışması kadar doğal bir şey olamaz, çok doğru yaptığı fikrindeyim. Pozisyonun da penaltı olduğunu düşünüyorum.
BÜLENT YILDIRIM: Topa uzatacaktı vazgeçti, küçülmeye çalıştı ancak kaydığı için başıyla rakibine gidip çarpıp düşürdü. Bu dikkatsiz bir müdahale, asla aldatma söz konusu değil. VAR'ı kutlarım, ciddi bir hatayı düzeltmiş oldu. Mert Günok kaydığı için bu temas kaçınılmaz oldu.
BAHATTİN DURAN: Mert Günok topla oynasaydı yine aldatma olmazdı.
DENİZ ÇOBAN: Zorbay Küçük pozisyonu çok sağlıklı göremiyor.
BAHATTİN DURAN: Mert Günok'un risk alarak gelmesi, kendini durduramaması ve topla oynayamaması sebebiyle penaltı kararının doğru olduğunu düşünüyorum. Burada en olmayacak şey hakemi aldatmaya yönelik hareketten en direkt serbest vuruştu. O yüzden VAR müdahalesi çok doğru oldu.
"Beşiktaş lehine verilen penaltıda hakemin kararı doğru mu?"
DENİZ ÇOBAN: Normal şartlarda bu dakikalarda, o tecrübedeki Zorbay Küçük burada kıyametin kopacağını bilir. Bütün can havliyle buraya gelir ve bunu izler. Bunu biz, Zorbay Küçük'e öğretecek değiliz. Bir Turgut Doman, Mehmet Türkmen değil tecrübe anlamında. Bu pozisyonu sağlıklı göremiyor. Pozisyonun penaltı olduğu benim için yüzde 100. VAR müdahalesi çok yerinde. Beyazlı oyuncu ayağını sola doğru açarak sarılının önüne bir perde koymaya çalışıyor. Sarılı oyuncu dikkatsiz davranıp, sol diziyle rakibin sağ ayağını sıkıştırıyor. Gösterebileceği bir delil de vardı. VAR çağırdığı zaman gösterdi. Her yönüyle açık bir penaltı ve VAR müdahalesinin doğru olduğunu düşünüyorum.
-
xyz 9 ay önce Şikayet EtTiam'ın pozisyonuna penaltı diyen hakemlere soruyorum: Mert, tiam denen ahlaksıza neresi ile temas ediyor? Cevap.: Çenesi ile dizine.. izleyin. dünyanın çene ile penaltı verilen ilk pozisyonu olabilir.Beğen
-
mikado 9 ay önce Şikayet EtPaulista ya künde atan arkadaş bence gitsin güreş federasyonuna müracaat etsin.. ona penaltı demeyenler de fanatikliği bırakıp kendi takımlarına verilen bedava panaltılara baksın..Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 9 ay önce Şikayet EtBaşkanları koca hafta ağlayıp durdu semeresinide aldı uydurma penaltıyla maçı aldılar birde penaltıyı yapan oyuncuya dikkatınızi çekerimBeğen
-
elifba 9 ay önce Şikayet Etmaçı seyretmeden işkembeden salladığın okadar belli ki..Beğen Toplam 1 beğeni
-
Akçaabatlıselçuk 9 ay önce Şikayet EtPWNALTILARLA VAR OLAN KUPALAR ,BAŞARILAR SADECE TÜRKİYE FUTBOLLUNDA ,İSTANBUL FUTBOLLUNDA var maalesef .SEMİH PENALTI ALMAK İÇİN TOP İLE ALAKASI YOK TOP ÇIKARKEN son yarım metrede semih AYAĞINI YANA AÇARAK HAMLE YAPAN FUTBLCUYA dappe apmış gibi PENALTI ALIYOR . BÖYLEPENALTI AVRUPADA GÖREMİYORUZ ! ÇÜNKÜ PENALTI DEĞİLBeğen
-
cr7 9 ay önce Şikayet Etsemih in pozisyonuna kale arakası çekimden dikkatli bakın, semih penaltı almak için sağ ayağını gittiği yöne değil tayfur a doğru savurdu. hakemler de yediBeğen