Van Bronckhorst geldi Svensson yeniden doğdu

Beşiktaş'a transfer olduğu geçen sezonun ikinci yarısında etkisiz kalan Jonas Svensson, Giovanni van Bronckhorst'un teknik direktörlüğünde büyük bir değişim yaşadı.

Van Bronckhorst geldi Svensson yeniden doğdu
Van Bronckhorst geldi Svensson yeniden doğdu
GİRİŞ 20.09.2024 13:58 GÜNCELLEME 20.09.2024 13:58

Beşiktaş'ın Norveçli sağ beki Jonas Svensson, teknik direktörlük görevine Giovanni van Bronckhorst'un getirilmesinin ardından bambaşka bir kimliği büründü.

Siyah beyazlıların ocak ayında Adana Demirspor'dan kadrosuna kattığı Svensson, geçen sezonun ikinci yarısında verimli bir futbol oynayamasa da bu sezon adeta yeniden doğdu.

Yeni sezonun kadrosunda düşünülmediği ileri sürülen 31 yaşındaki oyuncu, kısa sürede Van Bronckhorst'un güvenini kazanırken, Galatasaray'la oynadıkları Turkcell Süper Kupa maçında 1 gol, 1 asiste imza atarak herkesin yüzünü güldürdü.

Formayı kapan Norveçli futbolcu ilk 11’in değişmez ismi oldu ve Trabzonspor maçında da Gedson Fernandes’e yaptığı şık asistle dikkat çekti.

Hem defansif hem de hücum anlamında siyah-beyazlı takıma ciddi katkı yapan deneyimli futbolcunun oynadıkça özgüven kazandığı ve gerçek oyun kimliğini geri kazandığı ifade edildi.

Jonas Svensson bu sezon geride kalan 7 resmi maçın tamamında ilk 11’de sahaya çıktı. 31 yaşındaki futbolcu bu maçlarda takımına 1 gol, 2 asistlik katkı yaptı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.