Hüseyin Yücel'den flaş sözler! "Ayrılmamak için tesislerden kaçtı"

Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, Beşiktaş’ın transfer dönemi, finansal zorluklar ve Şampiyonlar Ligi hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 08.09.2024 12:34 GÜNCELLEME 08.09.2024 18:25
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, transfer dönemine damga vuran isimleri ve yaşadıklarını anlattı.

Yönetime gelir gelmez CAS davaları başta olmak üzere pek çok sorunla uğraştıklarını belirten İkinci Başkan Hüseyin Yücel, “Eski borçlardan dolayı 10 milyon Euro’nun üzerinde ödeme yaptık. Takım çok kötü gidiyordu, Camiada birlik-beraberlik yoktu. Taraftar stada gelmiyordu. Her şey aleyhimizeydi” dedi ve devam etti:

“Asıl hedefin Türkiye Kupası ve yeni sezon olduğunu biliyorduk. Ocak ayından itibaren çalışmalara başladık. Yardımcılarının gelemeyecek olması nedeniyle Giovanni van Bronckhorst’un imzası sezon başına kaldı. Ocak ayında nişan, mayıs sonunda da düğün yapıldı. Takımda inanılmaz bir kimya yarattı Giovanni... Transferleri yaptık. Hocanın da büyük katkısı oldu. Bir ölü toprağı vardı üzerimizde. O kalktı. Herkes antrenmana da maça da isteyerek çıkmaya başladı. Geçen sene oynamak istemiyorlardı."



"BÜTÇE OYNASAYDI, ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE KALIRLARDI"

"Bu yıl şampiyon olan Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılacak. Çok ciddi bir gelir elde edilecek. Bütün kulüplerde olduğu gibi bizde de çok ciddi finansal sıkıntılar var. Şampiyonla Ligi’ne katılmak bizim için çok önemli. Hedefimiz şampiyonluk. Rakiplerimizin (Galatasaray ve Fenerbahçe) bütçeler bizim bütçelerimize göre çok yüksek. Ama hep aynı şeyi söylüyorum; sonuçta bütçe oynamıyor, kağıt üzerinde de hiçbir şeyi kazanamıyorsunuz. Bütçe oynasaydı o arkadaşlar Şampiyonlar Ligi’ne kalırlardı..."

"İŞ İNSANLARI DESTEK OLSUN"

"Zor dönemlerden geçtik ama hâlâ bitmedi. Maddi anlamda sıkıntılar çekiyoruz ve bir şekilde altından kalkmaya çalışıyoruz. Beşiktaşlı iş insanlarına seslenmek istiyorum. Karınca kararınca elini taşın altına koysunlar. Amatör branşlara, altyapılara destek verirler. Her yerde sabah akşam Fenerbahçe ve Galatasaray konuşuluyor. Sanki iki takım kalması için bir çalışma var. Bunu yıkmamız lazım. Bunu da marka değerini yükseltmekten geçer."

"AMARTEY TESİSLERDEN KAÇTI"

“Bugüne kadar 24 oyuncu gitti. 12 oyuncu geldi. Üç kişi kaldı Amartey, Aboubakar ve Chamberlain... Amartey çok garip... Arabistan kulübü ile anlaştık, uçağa binmedi. Eyüpspor’la anlaştık, bizim tesislerin arka kapısından kaçmış. ‘Almanya’ya İngiltere’ye gideceğim diye tutturmuş; ‘Transfer dönemi kapandı’ deyince de ‘Nasıl bitti’ diyormuş. Bunların menajerleri de aynı. Lisans çıkarmadığımız takdirde paralarını talep etme hakları var. Maliyetleri 17 milyon Euro..."

ÖNCE HOCA, SONRA RAPOR

Hüseyin Yücel, transferleri nasıl değerlendirdiklerini şöyle anlattı:

Benim kendime kurduğum üç kişilik ‘scout’ ekibi var. Önce hocamızın onayından geçirdik. Onay verdikten sonra kulübün ‘scout’undan geçiyor. Akabinde benim dışarıdan tuttuğum ‘scout’ raporunu alıyoruz. O da yetmiyor, Asbaşkan Onur Göçmez’in ekibinden geçiyor. Rafa ve Ciro’da da bunu yaptık. Benim anlamadığım eski yönetim o oyuncuları nasıl almış; inanamıyorum.

"BANKALAR BİRLİĞİ'NDEN ÇIKACAĞIZ"

“Mayıs sonuna doğru bir ışık çıkar Beşiktaş’ın geleceği adına... O ışığın ardından 2 yıl içerisinde çok iyi seviyelere gelmek istiyoruz; hem mali hem idari hem de başarı anlamında. Bankalar Birliği’nden de kesinlikle çıkmak istiyoruz. Kaynak yaratmamız gerekiyor. Aplikasyon ve gayrimenkul projesi buna kaynak olacaktır. Faturaların ödendiği kredi kartı gibi çalışan bir uygulama olacak. İki ay sonra ikinci sermaye artırımına gideceğiz. Ön onay çıktı. Fulya Davası’nı başkanımız takip ediyor, sonuçlanacak. Paşamandıra arsasını spor ve ticari amaçlı kullanacağız. Çağlayan Tuğal stattaki çalışmalara büyük emek verdi. ‘Kara Duvar’ projemiz için İçişleri Bakanlığı’ndan güvenlik onayı bekliyor."

"EN ZORU IMMOBILE"

“Ciro Immobile transferinde kan kustuk kızılcık şerbeti dedik. İnanılmaz ılımlı ve sıcak kanlı yaklaştı bize Immobile ama öyle bir menajeri var ki; tam tersi. Nemrut. Allah düşürmesin. ‘Başka bir transfer görüşmesine gidecektim, 20 bin Euro yandı onu da ödeyin’ dedi. Ben delirdim. Masadan kalktım ama tuttular. Gizli yürütüyorduk ama sosyal medyaya sızma olunca 1 milyon Euro fazlaya mal oldu. 15 metrekare odada 72 saat uğraştık."

"RAFA GELMEK İSTEDİ"

“Rafa Silva ve Immobile’yi biz sunduk hocaya. Hoca da, ‘Alabilirseniz ne ala. Tam kafamdaki forvet, kafamdaki 10 numara’ dedi. Rafa Silva’nın menajerine bir rakam sunduk. Onların istediğine yakındı. 3-5 gün sonra ‘Portekiz’e gidelim’ dedim. Menajeri ‘Gelmeyin’ dedi. Gittik. 1,5 günde anlaştık. ‘Sözleşmeyi gönderirsiniz’ dedi menajeri. Ben, 'Yok öyle burada imzalıyoruz, uçak bekliyor. Beraber dönüyoruz' dedim. Rafa da gelmek istedi."

"TARAFTARLAR KENETLENMELİ"

Tribünlerden geldiğini her fırsatta söyleyen Hüseyin Yücel’in taraftarlara da mesajı var: "Taraftarımız bizim yanımızda. Dolu oynuyoruz. Forma satış rekoru kırıldı, 100 bini geçtik. Taraftar kenetlenmeli. Tek başına oyuncuların, yöneticilerin yapacağı iş değil bu."

"JOAO MARIO TRANSFERİ 15 DAKİKADA BİTTİ"

Benim transfer politikamın adı, ‘Temas.’ Türkiye’ye karşı önyargı var çünkü. Kendimizi unutturmuyoruz. Sürekli temas halindeyiz oyuncuyla.
Stefan Savic’i önerdiler. Hocamıza ‘Paulista geliyor bitti, Savic’i de getirebiliriz’ dedik. Gio, ‘Kesinlikle Paulista gelsin, Savic’e hiç bulaşmayın’ dedi; sakatlandı sonra.
Joao Mario transferi 15 dakikada bitti. Rafa Silva yakın arkadaşı zaten, onları görüştürdük ve bitti.
Ndour transferinde Başkan Hasan Arat’ın ilişkileriyle bir temas oldu ve o transferde hızlı bir şekilde sonuçlandı.

KAYNAK: SÖZCÜ
Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 11
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    ben gs lıyım ama bu sene ya fener ya beşiktaş şampiyon hak ederler de de hem oyun olarak hem transfer olarak inşallah Avrupa da kupa da alırlar biz turşu transfer yaptık
    Cevapla
  • Siyah beyaz 1 hafta önce Şikayet Et
    Oynatıp satamadınız takır takır atan abubakar ı
    Cevapla
  • Burhan 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu sene şampiyon olamazsan besıktas batak demektır.
    Cevapla
  • Xxymzcgt 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu kaçmaları rapor olarak kayıtlara alın en alt yapıya gönderin en ağır antrenman programı ile tek başına çalıştırın maçlara çıkartmayın
    Cevapla
  • Mustafa 1 hafta önce Şikayet Et
    Sezon sonu görüşürüz canım benim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle