Beşiktaş'tan TFF'ye tepki! "Not ediyoruz"

Beşiktaş, Türkiye Futbol Fedrasyonu'nun almış olduğu kararlara tepki gösterdi.

Beşiktaş'tan TFF'ye tepki! "Not ediyoruz"
Beşiktaş'tan TFF'ye tepki! "Not ediyoruz"
GİRİŞ 04.04.2024 00:26 GÜNCELLEME 04.04.2024 09:24
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Beşiktaş, kulübün sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu'nun almış olduğu kararlara tepki gösterilirken, "Bir sporcumuza dudak okuma yöntemiyle 1 gecede kural değiştirerek 6 maç ceza veren, 1 sporcumuza sahaya inen taraftarı arkadaşını koruma amaçlı uzaklaştırdığı için ceza veren federasyonla ülke gündemini 15 gündür meşgul eden olaylı maç sonrası bilinen cezaları veren federasyon aynıdır." ifadeleri yer aldı.

Siyah-beyazlı takımın açıklamasında ayrıca, "Geç ve geçmişe kıyasla orantısız alınan kararlar, geleceğe dair adaletin tesis edilebileceği yönünde güveni topyekün ortadan kaldırmıştır. Kuralların kişilere ve kulüplere göre değişimini Türk futbolu adına kaygıyla izliyor, not ediyoruz" denildi.

Beşiktaş'ın açıklamasının tamamı şöyle:

"Türkiye’de spor hukukunun bu kadar değersizleştirildiği, standardının kalmadığı ve adalete güvenin yok olduğu başka bir dönem görülmemiştir.

Günden güne maç sayısının arttığı, fikstürlerin yoğunlaştığı gerçeğine dayanarak çağdaş spor hukukunda kararlar hızlı alınmalıdır. Kararlar, doğru ve evrensel standartlara göre belirlenmelidir. Ne yazık ki federasyonumuz bu konuda aldığı kararlarla güveni sağlamaktan yoksundur.

Bir sporcumuza dudak okuma yöntemiyle 1 gecede kural değiştirerek 6 maç ceza veren, 1 sporcumuza sahaya inen taraftarı arkadaşını koruma amaçlı uzaklaştırdığı için ceza veren federasyonla ülke gündemini 15 gündür meşgul eden olaylı maç sonrası bilinen cezaları veren federasyon aynıdır.

Türk futbolu, Josef de Souza olayında yaşananların oyunun gelecekte uğrayabileceği yıpranmayı göz önünde bulundurarak irdeleyip içtihatlar kurmak, spor hukukunu gelişen şartlara göre güncellemek yerine, genel geçer bir itinasızlıkla ele almanın faturasını içinden çıkılmaz bir kaosla ödemek zorunda kalmıştır.

Geç ve geçmişe kıyasla orantısız alınan kararlar, geleceğe dair adaletin tesis edilebileceği yönünde güveni topyekün ortadan kaldırmıştır. Kuralların kişilere ve kulüplere göre değişimini Türk futbolu adına kaygıyla izliyor, not ediyoruz."

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 20
  • ADALET 3 hafta önce Şikayet Et
    daha düne kadar bütün haksız kazançları yapan ama hep ağlayan takımın yanındaydınız ne oldu GS ye karşı birlikte hareket ediyordunuz her zaman adaletin yanında olun çok konuşanın bağırıp çağıranın sürekli ağlayanın yanında değil
    Cevapla
  • Hkhkhk 3 hafta önce Şikayet Et
    Besiktas kardws takım diyoruz !!! Semekki bize yapılan zulmü ve katliamı sizde onaylıyorsunuz oylemi Rahmi KOC derhal bu takımı desteklemekten cekilmelidir .
    Cevapla
  • misafir 61 3 hafta önce Şikayet Et
    Gerçekten bu TFF başkanı ne kadar inatçı ve koltuk davasında olan bir kişi
    Cevapla
  • gökhan 3 hafta önce Şikayet Et
    günaydın
    Cevapla
  • olay 3 hafta önce Şikayet Et
    rezil transfer yap sonra tff de gıt ısıne yemıyoruz bunları bjkyı rezıl ettınız iş bilmez yöneticiler varken gelecek sezonda gitti 2026 sezonda gıttı :( BU YONETİCİLERLE OLMAZZZZZZZZZZZZ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle