Hasan Arat'tan TFF'ye çağrı! "Sıcak bakılmalı"

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, açıklamalarda bulundu. Siyah-beyazllı kulübün başkanı yaptığı açıklamada TFF'ye yabancı hakem çağrısında bulundu.

Hasan Arat'tan TFF'ye çağrı! "Sıcak bakılmalı"
Hasan Arat'tan TFF'ye çağrı! "Sıcak bakılmalı"
GİRİŞ 01.04.2024 22:28 GÜNCELLEME 02.04.2024 00:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) her zaman çok adaylı bir seçime gitmesi ve kurulların da seçimle göreve gelmesi gerektiğini söyledi.

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Mete Vardar tarafından Civarda Kuruçeşme'de başkan Hasan Arat ile yönetim kurulu üyelerine iftar yemeği verildi.

Başkan Arat, iftar yemeğinin ardından basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

"4 ay boyunca Türk spor tarihindeki en enteresan olayları yaşadık"

Türk futbolunun sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Arat, "Türkiye Futbol Federasyonunun her zaman çok adaylı bir seçime gitmesi gerektiği görüşündeyiz. Kurulların da seçimle gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kurullar seçimle geldiği takdirde daha farklı davranacaklardır. Kurullar bağımsız olmadığı müddetçe Türk sporu bu sıkıntıları yaşamaya devam eder. Kavgacı bir tutum içinde değiliz. Yol gösteriyoruz. Yabancı hakem konusuna sıcak bakılmalı. Göreve geldiğimizden bu yana 4 ay boyunca Türk spor tarihindeki en enteresan olayları yaşadık. Hakem tokatlandı, takım sahadan çekildi, taraftarlar sahaya indi, VAR kayıtları dramatik bir şekilde açıklandı. Bunlara tepkisiz kalamazsınız. Beşiktaş, kendi asil duruşu çerçevesinde hakkını aramaya ve doğruları söylemeye devam edecek. Kapalı kapılar ardında konuşmayacağız. Türk futbolunda inanılmaz olaylar yaşanıyor. Çok dikkat etmek lazım. Kulüp yöneticilerinin sadece bir galibiyet uğruna birbirlerini kırmaktan vazgeçmesi lazım. Sahada adaleti gösteremiyorsanız ve bunun bariz sonuçları kamerayla sızan VAR görüntüleriyle ve tartışmalarıyla ortaya çıkıyorsa çok vahim bir durum vardır." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin dünyadaki görüntüsü endişe vericidir"

Türkiye'de futbolu yöneten kurumların denetlenebilir ve hesap verebilir noktaya gelmesi gerektiğinin altını çizen Hasan Arat, "Beşiktaş, hakemlerin emekli olduktan sonra özür dileyecekleri bir kulüp değildir. Teknolojiyi bile kendi yöntemlerimizle halletmeye çalıştık. Bu dramatik şeyleri düzeltmeleri lazım. Yönetimler, denetlenebilir ve hesap verebilir noktaya geldiğinde Türk futbolu kurtulabilir. Bu yıl, son 20 senede yaşananların toplamından daha fazla olay yaşadık. Çok dramatik. Bu sezon kim şampiyon olursa olsun sıkıntılı olacak. TFF tüzüğünün ve spor yasasının gözden geçirilmesi lazım. Türkiye'nin son 2 ayda dünyadaki görüntüsü endişe vericidir. Bu görüntüler Türkiye'yi rencide etmektedir. Bu işi yönetenler sorumlu davranmalıdır." şeklinde konuştu.

"Semih Kılıçsoy Beşiktaş'ın kırmızı çizgisidir"

Başkan Arat, Beşiktaş'ın 18 yaşındaki futbolcusu Semih Kılıçsoy'un A Milli Takım'a davet edilmesine rağmen Ümit Milli Takım'a gönderilmesini eleştirerek, şu görüşleri aktardı:

"Semih meselesi Beşiktaş'ın kırmızı çizgisidir. Türk evladı olarak herkesin ona sahip çıkması lazım. Sürekli böyle oyuncu çıkaran bir ülke değiliz. Israrımız sadece oyuncu (Semih Kılıçsoy) takıma girsin şeklinde değil. Yetişen bir Türk evladının haklarının korunmasıdır. 17 yaşında İspanya ve Brezilya'da çocuklar gol atıyor, maç sonuçlarını değiştiriyor. Baştan 2 maçta Ümit Milli Takım'da oynayacaksın dersen problem yok. Feyyaz Uçar 'Bu çocuk 10 yaşından beri gol atıyor.' dedi. Hakkımızı aramak, bağırmak demek değildir. Gelir gelmez Semih'in 2028'e kadar kontratını uzattık. Altyapıdaki Beşiktaş değerini daha fazla hissetmeye başlayacaksınız. Semih'i Türkiye olarak korumak zorundayız."

"En kritik safha kupaya (Türkiye Kupası) ulaşmak"

Göreve geldikten sonraki ilk 2 ayın çok zor geçtiğini kaydeden Hasan Arat, "İlk 2-3 ayımız çok sıkıntılı geçti. Çok üzüldük. Bunu kamuoyuyla çok paylaşamadık. Çok şükür, etkili bir yönetim kurulumuz var. Çalışmaları beni bile mahcup ediyor. Öğrenmeye de başladık. Eksiklerimizi biliyoruz ve tamamlamaya çalışıyoruz. Bundan sonra en kritik safha kupaya ulaşmak ve doğru transferi yapmak. Gelecek sezon UEFA'da büyük bir değişim olacak. Transfer komitemiz kuruldu. Samet Aybaba ile çalışıyorlar. İyi bir şeyler yapacağız. Moralimiz daha iyi. Hedefimizi yakalamalıyız. Çok zor bir 2 ay geçirdik. Çok iyi olmak zorundayız. Hedefimizi lig üçüncülüğü ve kupa üzerine kurduk. Bu hedeflere ulaşmak önceliğimiz." diye görüş belirtti.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Yabancı hakem yerli hakemin 3 katı para ister o parayı kim verecek tff ben vermem kulüpler versin derse ne olacak
    Cevapla
  • Behlül 4 hafta önce Şikayet Et
    Bundan futbol adamı olmaz kulüp başkanı yapmışlar yazik.Firildak Aliye yalakaliga devam et sen başka işlere karişma
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    hasan arat, günaydın
    Cevapla
  • Hasan Arat 4 hafta önce Şikayet Et
    Sana da günaydın yeğenim
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    buda dınğırtı çıktı boş teneke
    Cevapla
  • net 1 ay önce Şikayet Et
    fb yancılarısınız şu fbli oyuncuların ceza almaması hakkında 2 satır laf edemeyen her kulüp fb yancısıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle