Dolmabahçe'de penaltı kararı!

Beşiktaş sahasında Antalyaspor'la karşı karşıya geldi. Mücadelenin 36. dakikasında konuk takım, VAR incelemesi sonucu penaltı kazandı.

Dolmabahçe'de penaltı kararı!
Dolmabahçe'de penaltı kararı!
GİRİŞ 16.03.2024 21:17 GÜNCELLEME 17.03.2024 03:37
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 30. hafta karşılaşmasında Beşiktaş ile Bitexen Antalyaspor kozlarını paylaştı.

Mücadelenin 36. dakikasında Akdeniz temsilcisi penaltı beklerken, hakem Burak Pakkan pozisyonu VAR'da izledi ve penaltıyı verdi.

Topun başına geçen Adam Buksa, skoru 2-0'a getiren golü kaydetti.


Trio ekibinden Beşiktaş - Antalyaspor yorumları

35. dakika Antalyaspor'un kazandığı penaltı

Bahattin Duran: "Pozisyon yok, topun nereye geleceği belli değil, Gedson tutmuş ve formasından çekmiş. Bunu hakem görüp penaltı verse kesinlik kabul ederim. Çünkü formayı tutup uzatmış. Hakem görmedi ancak müdahalenin etkisi ne? VAR için şunu söylüyorum; oyuncu öne düştüğü için VAR müdahalesi ile ilgili kafamda soru işareti var. Pozisyon penaltı ama soru işaretinin sebebi Antalyasporlu oyuncu. Formanın bu kadar uzadığını gören VAR hakemi de çağırır yani. 2 hafta önce Beşiktaş'a benzer pozisyonda penaltı verilmeyince taraftarlarda soru işaretleri oluşuyor."

Deniz Çoban: "Oyuncunun öne düşmesi benim kafamı karıştırmadı. Hücum oyuncusunun yaptıklarına bakarsak yanlış yere gideriz. Bir oyuncu, topa doğru hareketlenen bir oyuncuyu böyle düşürüyorsa bu penaltıdır. VAR karışmalı mıydı? Bir standardımız olmalı. Bundan 3-4 yıl önce 'formanın uzadığını gördüğün zaman çağır' demişlerdi. Etkiye mi bakacağız, görüntüye mi bilmiyoruz. Benim kafam karışık bu konuda. VAR'dan bağımsız ben bu pozisyona penaltı diyorum. Ancak bir açı bana çok şey anlatıyor, tutuyor ve bırakıyor. Buna baktıktan sonra ben buna sürekli bir çekme demem. Bu pozisyon bir penaltı bence ancak VAR karışmalı mı? Bir şey diyemiyorum."

Bülent Yıldırım: "Bu açık ve tartışmasız bir penaltı mı? Bence hayır. Etkili bir çekme mi? Tartışılır. Kanıt var mı? Evet, forma uzuyor. Hakem kendisi görüp verse saygı duyacağız ancak VAR'ın bunu yapmasına gerek yok. Buradaki VAR müdahalesinin tartışmalı ve gereksiz olduğunu düşünüyorum."

 

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 17
  • Ttt 1 ay önce Şikayet Et
    BJK gs maçında aynı penaltı posiysyonunda penaltı verilmedi ama bugün BJK ye karşı verildi penaltı
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 1 ay önce Şikayet Et
    Neden tartışılan ki. Adam 15 saniye boyunca formadan çekiyor. Antalya'li oyuncu da artık yeter diyerek atıyor kendini. Rakibi kısıtlayıcı bir şekilde bu kadar çekerseniz olacağı bu. Net penaltı. Ayrıca bu gedson Fernandes bir an önce satılsa iyi olur. Beşiktaş hep buna güveniyor ama sezonun çoğunda etkisiz eleman olarak etrafında kendine çalım atiyor sadece
    Cevapla
  • Yahya Çankaya 1 ay önce Şikayet Et
    bjk.yönetimi ve hakemler rahat uyuyabiliyor mu..yazıklar olsun..ĺtakıkın bir iskeleti olur..her maç farklı oyuncular oynarsa takım uyumsuz olur..
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Fernandes çöp futbolcu. 20 maçtır olumlu ne yapmış. Kulüp yönetim, teknik heyet ve bütün futbolcuları ile Bjk'nin yakasından düşsün. Bu kadar rezil takım ben bu yaşıma kadar izlemedim. Paf takımı bunlardan daha fazla puan toplardı ve daha güzel oynardı. İstanbul spordan kötüyüz.
    Cevapla
  • Alperen 1 ay önce Şikayet Et
    Var ipdal edilmelidir. Malesef bu uygulama adaletli hukukun üstünlüğünü esas alan ülkeler için geçerlidir. Bizde ise bundan sonra maçlar var masasında alınıp, satılır. Bu yüzden varı kaldırıp hakemin o anda verdiği karara saygı duyarak bu iş çözülür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle