Beşiktaş, Galatasaray ve TFF'ye ateş püskürdü! Acil seçim çağrısı

Beşiktaş derbi maçta alınan kararlar hakkında açıklama yayınladı.

Beşiktaş, Galatasaray ve TFF'ye ateş püskürdü! Acil seçim çağrısı
Beşiktaş, Galatasaray ve TFF'ye ateş püskürdü! Acil seçim çağrısı
GİRİŞ 04.03.2024 20:12 GÜNCELLEME 04.03.2024 20:37
Bu Habere 253 Yorum Yapılmış

Beşiktaş Kulübü, Galatasaray derbisinin ardından ezeli rakipleri, TFF ve derbi hakemi Halil Umut Meler için çok sert bir açıklama yaptı.

İşte Beşiktaş'ın açıklaması: 

"Biz Beşiktaşız. Asaletin, onurun ve mücadele ruhunun 121 yıl boyunca hiç solmadığı, her zaman şerefimizle oynayıp, hakkımızla kazandığımız bir destanın mirasçılarıyız. Bizim için asıl olan, geçmişimizden gelen ve hiçbir zaman eğilmeyen onurlu duruşumuzdur.

Aylardır “Federasyonumuzun arkasındayız” diyerek işlerine gelmeyince “istifa” diye çağrı yapanların derbi maçtan sonraki düzeysiz tutumunu hayretle izledik. TFF Disiplin Kurulu’nu istediği saatte toplayıp istediği şekilde nasıl karar aldırabildiğini tüm kamuoyu da ibretle izlemiştir. Bu çifte standartlar, Türk futbolunun geleceği için büyük endişe yaratmaktadır ve çok ciddi sosyal yaralanmalara fırsat verecek niteliktedir.

Beşiktaş’tan Riva’ya sesleniyoruz!

Futbolumuzda tüm kaosların içinde adı geçen ve sürekli Beşiktaş’ın kritik maçlarına ısrarla atanan Halil Umut Meler’in dün vermiş olduğu oyunun akışını değiştiren skandal kararlar, futbolun adaletine olan güveni ortadan kaldıran ciddiyette hatalardır.

Derbide, Cenk Tosun’un penaltı pozisyonunda VAR incelemesi yapılmaması, Omar Colley’in pozisyonunda hafta içi gözleri görmeyen VAR’ın bu maçta şahin kesilen gözleriyle kararın kırmızı karta döndürülmesi ve oyunun sistemli olarak yavaşlatılmasına göz yumulması, Türk futbolunda alışıldık hale gelen, ancak asla alışılmaması gereken skandal kararlardır.

VAR masasındaki tavrıyla her maçta takımımızı bilinçli bir şekilde doğrayan Koray Gençerler’i de unutmuyoruz!

Beşiktaş camiası olarak, Halil Umut Meler’i ve Koray Gençerler’i artık maçlarımızda görmek istemiyoruz.

Adil bir rekabet düzeni oluşturulmayan Türk futbolunda masa başı oyunlarıyla elde edilen şampiyonlukların uluslararası karşılaşmalarda sonu hüsranla biten deneyimlerden öte bir sonuç getirmediği ortada olup, daha fazla vakit geçirilmeden futbolumuzda tüm organlarıyla kapsamlı ve çağdaş bir yeniden yapılanmanın bir an önce yapılması kaçınılmaz bir zorunluluktur.

Tüm uyarılarımıza ve temaslarımıza rağmen hiçbir önlem almayan TFF’nin, Türk futbolunu bu kaostan çıkarmak adına acil olarak seçime gitmesinde büyük yarar görüyoruz.

Yeni göreve gelecek Futbol federasyonunun ve kurullarının, Türk futbolunu çok daha iyi yerlere götüreceğine inanıyoruz."

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 253
  • Dadaloğlu 1 ay önce Şikayet Et
    Salih Alibeyle uğraşma kazığa oturma yedin mi hiç
    Cevapla
  • Ner 1 ay önce Şikayet Et
    Önemli olan H.U.Meler veyaK.Gençerler değil onları bu gayrı meşru yollara sevk edenlerdir.Yeni Melerler ve Gençerler bulurlar nasılsa,sistem değişmeli ve hakemlere maç başı para verilmemeli.Hakemler Memur gibi Aylık maaş almalı ve bu hafta bana maç verilmez diye bir korkusu olmamalı.
    Cevapla
  • kurt 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın Meler maçın sonucunu etkileyecek bir hata yapmadı. İki takımında penaltısını vermedi. Ama güçlü olanlar öyle veya böyle küçükleri eziyorlar. Beşiktaş ta tertemiz bir takım değil ölmüş birine küfür edilmez. Küfür edenler ne olacak önce onun hesabı verilsin. Doğruluk ve dürüstlük diyoruz ya!!!!!
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yenilgiyi kabul etmekte adam olmanın şartıdır.
    Cevapla
  • saint 1 ay önce Şikayet Et
    ülkedeki tüm bıldırcınlar gene ağlamaya başladılar
    Cevapla
  • Burak 1 ay önce Şikayet Et
    ali koçun arabasına binmişsiniz durmadan caz yapıyorsunuz. Alt tarafı bir maç yenmek de var yenilmekte var.sonraki maçta siz galip gelebilirsiniz. Yapılan figürde küfür yok hakaret yok alınacak durumda yok şayet yaranız yoksa!!! Ölmüş kişiye (Ali Sami Yen) küfür edilirken neredeydiniz. Önce kendi pisliğinizi temizleyin. Asalet ve onur diyor onurlu olanlar vefat etmiş birine sövüp saymaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle