Ryan Babel'in unutamadığı Beşiktaş - Galatasaray derbisi!

Beşiktaş ve Galatasaray'ın eski futbolcusu Ryan Babel, yaklaşan derbiyle ilgili görüşlerini paylaştı. Babel, 2016-2017 sezonunda Beşiktaş'la Galatasaray'ı deplasmanda yendikleri maçı unutamadığını dile getirdi.

GİRİŞ 02.03.2024 13:55 GÜNCELLEME 02.03.2024 14:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray yarın dev maçta kozlarını paylaşacak.

Zorlu mücadele öncesi geçmişte iki takımın da formalarını giyen Ryan Babel, samimi açıklamalarda bulundu.

"GALATASARAY'IN YANINDAYIM" 

Sözlerinin başında ilk olarak Süper Lig’e ilgi duyduğunu söyleyen Babel, "Galatasaray ve Beşiktaş’ı izliyorum. Galatasaray son 2 sezonda çok etkileyici bir performans ortaya koyuyor. Kaliteli bir kadro kurmuşlar, bu sene şampiyon olmayı hedefliyorlar. Bunu başarabilirler ama tabii ki Fenerbahçe de çok güçlü. Ben şampiyonluk mücadelesinde Galatasaray’ın yanındayım. Takım şu anda lider durumda ama Fenerbahçe’nin şansı bittiği anlamına gelmiyor" dedi.

"HER MAÇI KAZANIYORLAR"

Sarı kırmızılı ekibin çok istekli oynadığını dile getiren Babel, "Çok iyi bir takımları var, iyi bir teknik direktörleri var. O yüzden Galatasaray tekrar şampiyon olmak istiyorsa sezon sonuna kadar savaşmaya devam etmeli. Her maçı kazanıyorlar, çok tutkulu oynuyorlar. Taraftarlar takımı destekliyor ve bu ligi kazanmak için önemli bir etken" dedi.

"BEŞİKTAŞ'I DEPLASMANDA YENEMİYOR" 

Beşiktaş’ın sahasında Galatasaray’ı ağırlayacağı derbi maçı için de görüşlerini belirten Hollandalı yıldız, "Derbi maçları her zaman farklıdır ama tarih gösteriyor ki Galatasaray uzun zamandır Beşiktaş’ı deplasmanda yenemiyor. İstatistikler Beşiktaş’ın avantajına çünkü Beşiktaş kendi evinde oynuyor. Normalde iki takıma baktığınızda Galatasaray şu an daha iyi durumda. Ama her şey mümkün. Dürüst ve keyifli bir maç olmasını diliyorum. İki takımın da hedefleri var" diye konuştu.

Babel'in açıklamalarından öne çıkan diğer detaylar şu şekilde:

"MUSLERA, GALATASARAY'IN EN ÖNEMLİ OYUNCUSU"

"Bence Fernando Muslera önemli bir rol üstlenebilir. Bildiğiniz gibi Muslera zaten Galatasaray için uzun yıllardır çok iyi performanslar sergiledi. Muslera, Galatasaray’a birçok maç ve kupa kazandırdı. Benim için Galatasaray’ın en önemli oyuncusu. Ayrıca Mauro Icardi her zaman gol atmayı sever, bunu yapmak istiyor."



"KEREM'İN HALA ÇOK ÇALIŞMASI GEREKİYOR"

"Kerem Aktürkoğlu da formda. Son birkaç yılda çok iyi performans gösterdi. İyi bir gelişim gösterdi. Küçük bir çocukken gelişimini izledim ve şimdi Galatasaray’da ana oyunculardan biri. Hala çok şey öğrenmesi gerekiyor ama çok profesyonel. Çok ciddi bir şekilde çalışıyor. Büyük bir oyuncu olmak istediğini söyleyebilirim. Mertens ve Barış Alper Yılmaz da hücumda tehlikeli isimler. Galatasaray’ın hücum bölgesinde herkes gol atabilir."

"1-0 KAZANDIĞIMIZ MAÇI UNUTAMIYORUM" 

"Türkiye’de her iki takımla da oynadığım derbiler çok özeldi. Beşiktaş’la 2016-2017 sezonunda Galatasaray’la deplasmanda oynadığımız ve 1-0 kazandığımız maçı unutamıyorum. O yıl şampiyonluk için çok önemli olan bir deplasmandı. Wesley Sneijder gibi büyük bir yıldıza karşı galip gelmiştik. Dediğim gibi her iki takım için birçok harika maçta forma giydiğim için şanslıyım. Pek çok anım var"

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Yred 1 ay önce Şikayet Et
    Adam iki kulübü de çarptı.
    Cevapla