Fernando Santos: Artık birlik olmalıyız!

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, "Önemli olan burada bir aile ortamı yaratmak. Artık birlik olmalıyız." dedi.

Fernando Santos: Artık birlik olmalıyız!
Fernando Santos: Artık birlik olmalıyız!
GİRİŞ 13.01.2024 21:35 GÜNCELLEME 13.01.2024 22:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş sahasında Fatih Karagümrük'ü 3-0 mağlup etti. 

Karşılaşmanın ardından siyah-beyazlıların teknik direktörü Fernando Santos açıklamalarda bulundu. 

Fernando Santos'un açıklamaları şu şekilde: 

"Oyuncularımı tebrik ediyorum"

"Oyuncularımı tebrik ediyorum, maçı onlar kazandı"

"Artık birlik olmalıyız"

"Taraftarlar oyuncularımıza istediği desteği verdi. Önemli olan burada bir aile ortamı yaratmak. Artık birlik olmalıyız. Maçı hak ettik ama daha iyi olmalıyız. Sıkıntılı bazı dakikalar yaşadık ama devam ettik. Çalışmak ve her gün idman yapmak zorundayız. Oyuncularımıza oyun felsefemizi aşılamak zorundayız."

"Öz güven kazandılar"

"Tabii ki kazanmak çok iyi, evimizde sıkıntı yaşıyorduk ve kazanarak bu sıkıntıları aştık. Rize maçında alınan 4-0'lık galibiyet takıma öz güven aşıladı. Bu galibiyet benden çok takım için iyi oldu. Öz güven kazandılar. Oyuncular bana inanıyorlar, beraber daha iyi olmaya çalışacağız."

“Beşiktaş bünyesindeki tüm oyuncular ve antrenörler özeldir”

“Oyuncularımda ilk gözlemlediğim şey gergin olduklarıydı. Onlarla yaptığım ilk konuşmamada tüm sorumluluğun bana ait olduğunu söyledim. Özgüven kelimesini kendilerine hatırlattım ve onlara aile olmamız gerektiğinin öneminden bahsettim. Aile olmazsanız, birlik olmazsanız başaramazsınız. Ben ekibim, başarı için çabalamaya devam edeceğiz. Oyuncularımıza, sahada kazananların onlar olduğunu hissettirmeye çalışıyoruz. Beşiktaş bünyesinde olan tüm oyuncular ve antrenörler özeldir. İki gün sonra kupa maçımız var. Çok fazla zamanımız yok bir şeyler yapmak için. Kupada oynayacağımız rakibimiz Eyüpspor’un bugün maçını izledim. Zor bir takıma karşı zor bir maç yapacağız. Şu anda elimizde olan oyuncularımız ile bir şeyler yapmak zorundayız. Buraya tabii ki yeni oyuncular gelecek. Benim olduğum takıma iyi, mücadeleci ve hırslı oyuncular gelir. Şu anda mevcut oyuncularımızın istek ve arzularından antrenmanlarda oldukça mutluyum. Yeni katılacak arkadaşlarla birlikte sağlayacağımız uyum ile daha iyi bir takım olacağız”

“Orta sahaya ayrı bir önem veriyorum”

“Amir ve Ege iyi oynuyorlar. Tabii ki gelişmelerini sürdürmeleri gerekiyor. Oyuncularımdan memnunum ama o bölgeye de takviye yapacağız. Bence merkezde oynayan oyuncular saha içerisindeki en önemli bölge. O yüzden orta sahaya ayrı bir önem veriyorum. Futbolcuların pozisyonları sabit değil. Bu oyunda saha içerisinde oyuncular farklı pozisyonlarda görev yapabiliyor”

“Futbol basit bir oyun”

“Maça göre ve oyunun gidişatına göre değişir tabii ki. Beşiktaş gibi büyük takımlar topa daha fazla sahip olmak zorundadır. Sürekli hücum yaparak topu kaybetmek değil belki ama bazen frene basabilmek ve kontrollü olmak önemli olan. Futbol basit bir oyun. Biz takım olarak topa sahip olmayı başarabilir ve kompakt oyunumuzu sürdürebilirsek, sahadan istediğimiz skorlarla ayrılabiliriz”

“Bizim stadımızda bizden daha fazla kimse koşamaz”

"Taraftarımızın beklentisini ve başarı isteğini anlayabiliyorum. Bizim stadımızda bizden daha fazla kimse koşamaz. Bunu taraftarımıza da söylüyorum. Sahamızda bize en iyi desteği vermeye devam etmelerini istiyorum. Başarı istediklerini ve bu kulübün başarılara alışık bir takım olduğunun da farkındayım. Ben ve antrenör arkadaşlarım, işleri yoluna koymak için buradayız. Antrenmanda gördüğüm oyuncuların da iyi niyetli olduğunu biliyorum. Bu süreçte taraftarımız ile birlikte oluşturacağımız aile ortamı, bizi başarıya götürecektir.”

Süper Lig’in ikinci yarısı itibarıyla kullanılmaya başlanan Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi hakkında da konuşan Santos, “Direkt olarak futbolun ruhunu kaybettiriyor diyemeyiz. Bazen oyunun gidişatına göre teknolojiden yararlanmak gerekiyor. Evet futbolun tüm doğallığını koruyamadığının farkındayım ama bazen bu hamleler gerekli olabiliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 1
  • alp 3 ay önce Şikayet Et
    2 yada 3 hafta... o kadar...
    Cevapla