Gazetecilerden futbol üzerinden kaos senaryosu iddiası! Altaylı: Ali Koç önermiş

Gazeteci Fatih Altaylı'nın daha önce Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanmasının Ali Koç'un önerisi olduğunu yazdığı bir yazısı gündem oldu.

GİRİŞ 29.12.2023 23:41 GÜNCELLEME 30.12.2023 01:28
Bu Habere 376 Yorum Yapılmış

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa maçı, organizasyondaki bazı aksaklıklar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Alınan bu kararın ardından birçok gazeteciden konuyla ilgili yorumlar geldi. Tecrübeli isimler futbol üzerinden yeni bir kaos senaryosu hazırlığı olduğu iddiasında bulundular. 

Fatih Altaylı: Ali Koç'un önerisiymiş

Yaşanan olayların ardından Fatih Altaylı'nın 28 Kasım 2023 tarihindeki yazısı yeninden gündem oldu. Altaylı o yazısında Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynananmasının Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un önerisi olduğunu iddia etmişti. 

Altaylı'nın yazısının konuyla ilgili kısmında şu ifadeler yer alıyor: 

"Futbolun en önemli sponsorlarından biri olarak bu maçın Türkiye'de oynanmasına yönelik bir talebiniz ya da en azından bir itirazınız olmadı mı?' diye sordum.

'Bizim sponsor olarak bu işlere karışma hakkımız yok. Ama elbette bir vatandaş olarak, milliyetçi bir vatandaş olarak bunu Federasyon Başkanı'na sordum. Nereden çıktı bu Suudi Arabistan işi' dedim.

Aldığım yanıtı duyarsan şaşırırsın. 

'Şaşırayım bakayım' dedim.

'Ali Koç önermiş' dedi.

' Anlamadım' dedim.

'Ali Koç'un önerisiymiş' dedi ve anlattı.

' Ali Koç Federasyon Başkanı'na 'Avrupa takımları Suudi Arabistan'da maç veya turnuva oynayarak çok ciddi gelir elde ediyorlar. Biz de e azından kupa finalini orada oynayarak iyi bir gelir elde edebiliriz. Bunu planlarsanız çok iyi olur' demiş.

Federasyon da Ali Koç'un bu önerisi üzerine Suudilerle görüşmeye başlamış ve Süper Kupa Finali böylelikle Suudi Arabistan yolcusu olmuş."




Mustafa Kemal Çiçek: ​Oraya gitmek isteyen sensin

Gazeteci Mustafa Kemal Çiçek de sadece Milli Takım'ın taraftarı olduğunu belirterek, "Milli takım dışında, hiç bir kulübün taraftarı olmadım ve olmamda! Lakin Ali Koç, Fenerbahçe’yi KOÇ başı olarak kullanmaya ve malum birilerinin kullanmasına inatla devam ediyor! Oraya gitmek isteyen sensin, uçarak giden sensin, tüm kuralları kabul eden sensin, milyon dolarları kasaya atacak sensin, her daim ATATÜRK’ü istismar eden yine dibine kadar sen ve samimiyetsiz şürekan...! Orada, İtalya’da, İspanya’da para için turnuva yaptı; dünyanın her yerinden 72 millet izlemeye gidiyor! Futbol Federasyonu yönetiminin geç kalmış istifasının ardından; Galatasaray ve Fenerbahçe başkan ve yönetimleri Türkiye Cumhuriyetini devletini tüm dünyanın önünde küçük düşürmenin bedelini ödemek mecburiyetindedir! Yok öyle, bilinçli, planlı yaptığınız rezaletten ucuz kahramanlık çıkarmak…!" paylaşımını yaptı.  

Haşmet Babaoğlu: Riyad'da para var ama marka değeri ne arar!

Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu, ülke futbolunun marka değerine değindiği paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

"Ne oldu şimdi? Kupayı Riyad'da oynayınca futbolumuzun marka değeri yükselecek diyordu TFF... Riyad'da para var ama marka değeri ne arar! Bu kadar kötü yönetilmiş bir süreç olamaz.."

Zihni Çakır: Atatürk temalı herhangi bir şey gösterin

Gazeteci Zihni Çakır, Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu ile Galatasaray'ın Süper Lig şampiyonluk kutlamalarındaki görselleri paylaşarak, "Ben şuraya Fenerbahçe (Ziraat Türkiye Kupası) ve Galatasaray’ın (Lig Şampiyonlığı) Cumhuriyetin 100. Yılındaki Şampiyonluk kutlamalarını bırakayım siz de bana bu kutlamalarda Atatürk tişörtü ya da Atatürk temalı herhangi bir şey gösterin bu gece yaşananların gerçekten “Atatürk hassasiyetinden” kaynaklandığına inanalım." ifadelerini kullandı. 

Nedim Şener: Büyük değişikliklere hazır olun

Bir başka gazeteci Nedim Şener ise "Almanya, İngiltere Süper Kupa finalinin kendi ülkesinde oynanması talebini reddetmiş. TFF davet eden Azerbaycan’da para olmadığı için yüzüne bakmamış. FB ve GS yöneticileri ise Divan Kurullar’nın uyarısına rağmen S.Arabistan’da oynanmasını kabul etmişler. Atatürk adını tartışmanın ortasına koydular. Hiç sıradan bir olay değil, bekleyelim ne diyecekler bakalım neler olacak. Büyük değişikliklere hazır olun" yorumunda bulundu. 

Emin Pazarcı: Mecburiyet mi vardı?

Akşam gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Mecburiyet mi vardı? Kim götürdü Fenerbahçe ve Galatasaray'ı Riyad'a? Sorun çıkartmak, sıkıntı yaşatmak için mi? Maçın Suudi Arabistan'da yapılması fikri, hangi aklı evvele ait? Nur topu gibi yeni bir sorun koydular kucağımıza. Hem de İsrail'in Gazze'deki katliamları sürerken! Bu açıklama da evlere şenlik: Müsabaka, Cumhuriyetimizin ve TFF'nun 100. yılını kutlamak için Riyad'ta organize edilmiş! Bilmiyorlar mı Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki görüş ayrılıkları ve problemleri? Adeta sorun çıksın diye gidilmiş oraya" diye konuştu. 

Serdar Arseven: İdraksiz tipler

Milat gazetesi yazarı Serdar Arseven ise "Futbol üzerinden öyle tezgâhlar kuruluyor ki... Uzunca süredir işaret ettiğimiz "Futbol üzerinden kamplaştırmayı keskinleştirme oyununa aynen devam. Ve tabii çok büyük yönetim krizi! Öngörememe, yönetememe! Biz futbol üzerinden kurulan tezgâha dair ikazlarda bulundukça bazı avanaklar "Bize ne toptan" diyorlardı.. İdraksiz tipler!" paylaşımında bulundu. 

Ahmet Çakar: Sayın Erdoğan bu yapılanı kimsenin yanına bırakmaz

Eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar, "Sayın cumhurbaşkanımız benim reisimdir. Futbol konusunda da benim ağabeyimdir. Sayın Erdoğan bu yapılanı kimsenin yanına bırakmaz, bırakmamalı. Yok ya... İki tane zibidi bizi orada rezil, kepaze edecek; sayın cumhurbaşkanı da gerekeni yapmayacak?" dedi.

"Oyun sırasında kural değiştirilmez"

Ahmet Çakar sosyal medya hesabından ise şu paylaşımı yaptı; "Şimdi beyler benden daha Atatürkçünüz yok. Ancak bir de gerçekler var futbolun kuralları var. Maçlarda giyinilecek formalarla alakalı FIFA'nın kuralları net. En az 15 gün önceden hangi takımın ne giyeceği bildirilmek zorunda. Maçta ne giyinilip ne giyinilmeyeceğine Suud-i Arabistan değil FIFA karar veriyor. Son gün "ben bunu değil şunu giyineceğim" diyemezsin FIFA bunu kabul etmez. Maçtan önce Atatürk neden bu arkadaşların aklına gelmemiş? En önemli kural: Oyun sırasında kural değiştirilmez."

Zeki Bahçe: TFF nin beceriksizliği ve sonuç

FETÖ'cü Adem Yavuz Arslan sosyal medya hesabından "Fenerbahçe ve Galatasaray maça çıkmadan Türkiye'ye dönmelidir. Bu sıradan bir kriz değil." şeklinde paylaşımda bulunurken Gazeteci Zeki Bahçe ise bu paylaşımı alıntılayarak "Yine Provokasyonun/kalkışmanın adı "Yurtta sulh" Yine FETÖ sufleleriyle harekete geçen yerli aparatlar Yine içerideki kaos denemesini körükleyen firari hainler TFF nin beceriksizliği ve sonuç" yazısını yazdı. 

Leyla Düzel: Ülkemizin suyu mu çıktı?

Bir başka gazeteci Leyla Düzel, Süper Kupa finalinin Suudi Arabistan'da oynanmasına yönelik teklifi Ali Koç'un yaptığına dair bir paylaşımda bulunarak şunları kaydetti: 

"TFF'ye "Maçları Suudi Arabistan'da yapalım. Avrupa takımlarının yaptığı gibi biz de gelir elde ederiz. Bu konuyu araştırın." Bu teklifi yapanın Ali Koç olduğu söyleniyor. Lütfen açıklar mısınız? Sözde değil özde Atatürk'ün fikirlerinin takipçisi olan, Atatürk maskesiz uygar ülke olmaya yolunda çalışan herkese selam olsun. Provokasyona dahil olmuyorum. Sorumluluk, başka ülke kurallarını bilip orada maç düzenleyenlerdedir. Ülkemizin suyu mu çıktı? Paranızı koyacak yer bulamayıp fon dolandırıcılarının eline düşüyorsunuz. Sonra da para, para, para diye ülkemizin kurucu liderini pazarlık masasına, Suudların ağzına düşürüyorsunuz. Atatürk sizin elinize düşeli beri böyle saçma sapan mevzulara konu oluyor. Hay ben sizin Atatürkçülüğünüze...."

Mücahit Birinci: 4 sorum var

Avukat ve AK Parti eski MKYK Üyesi Mücahit Birinci, "4 sorum var" başlıklı bir paylaşım yaparak, "4 sorum var:

1- Kulüpler neden maçın Suudi Arabistan'da oynanmasına onay verdi?

2- Kulüplerin Suudi Arabistan'dan elde edecekleri gelir, protokole göre ne kadar?

3- Kulüpler neden protokol imzalanırken, pankartları netleştirip resmileştirmedi?

4- İstiklal Marşı ve saygı duruşu noktasında hiçbir problem yaşanmamış olmasına rağmen, neden bu konuda dezenformasyon yapıldı?"
ifadelerini kullandı. 

Ketum Ravnak: Aynı delikanlılığı UEFA organizasyonlarında da bekliyorum

Profesör Doktor Ketum Revnak da sosyal medya hesabından "Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerini kutluyorum. Aynı delikanlılığı UEFA organizasyonlarında da bekliyorum." ifadelerini kullandı. 

Meryem Gayberi: Misafir misafirliğini bilmeli

Yazar ve gazeteci Meryem Gayberi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Futboldan siyasi kriz devşirip Arap düşmanlığını yükseltme amaçları. Bir eve misafir olduğunda evsahibinin kuralları geçer. Misafir misafirliğini bilmeli. Arap düşmanlığını artırmaktan başka bir amaç taşımıyor bu." dedi.

Şevki Yılmaz: İsrailcilerin bu şeytani oyununa sakın alet olmayınız

Aynı hassasiyeti Avrupa maçlarından gösterilmediği yönünde tepkide bulunan 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, "Yurt dışında hiçbir Hıristiyan devletine Mustafa Kemal fotoğraflı tişörtüyle gitmeyen ve hiçbir zaman 'Ne mutlu Türküm diye!! afişini yurt dışı maçlarında asmayan Fenerbahçe ve Galatasara takımlarının Suudi Arabistandaki şovları sadece provakasyondur! Türkiyemizle Suudi Arabistan'ın ve diğer kardeş Arap ülkelerinin arasını açmak, gelişmekte olan ilişkilerini kesmek ve Filistin'de Hamas direnişini ve desteğini kırmak için önceden planlanan tam bir ihanettir! Siyonist İsrail'in içimizdeki İsrailcilerin bu şeytani oyununa sakın alet olmayınız" yazısını yazdı. 



Adem Taflan: Türkiye'ye bir operasyon daha çekildi

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Hessen Bölge Başkanı Adem Taflan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Bu akşam sporun içinde ki kirli eller marifetiyle Türkiye'ye bir operasyon daha çekildi."

"Spor eliyle siyaseti dizayn etmeye çalışanlar spor klüplerinden uzaklaştırılmadıkça Bize bu operasyonlar daha çok çekilecek. 13 Şehidimizi unut 25 bin Gazze’deki katledilinleri unut Gündem Futbol Süper kupanız batsın"


Nuh Albayrak: ​Sun'i bir kriz üretildi

Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, bir kriz üretildiğini belirttiği paylaşımında "Sun'i bir kriz üretildi. Firarî FETÖ'cülerin "Bu büyük bir skandaldır, takımlar maça çıkmayıp Türkiye'ye dönmelidir" diye yırtınması çok manidar!" ifadelerini kullandı.

Doğu Perinçek: Birden Atatürkçü kesildiler

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın maça ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı mücadele pankartlarlarıyla çıkmaları gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: 

"Türk takımlarına Suudi Arabistan'da yakışan Filistin dayanışmasıdır. Galatasaray ve Fenerbahçe sahaya ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı mücadele pankartlarıyla çıkmalıydı.

O zaman Arap halkıyla yürek yüreğe birleşirlerdi.

Galatasaray ve Fenerbahçe neden Almanya'ya veya Fransa'ya giderken Atatürkçü değiller de tam Suudi Arabistan Çin ve İran'la iyi ilişkilere yönelince Atatürkçü kesildiler?

Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimlerini Türkiye'de Atatürkçü mevziilerde görmüyoruz. Suudi Arabistan'da birden Atatürkçü kesildiler. Onları yönlendiren var.

Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimleri Türk milletiyle Arap ülkelerinin arasını açmak isteyen emperyalistlere alet oldular. Olayı iyi anlayalım."

Ali Koç sinirlenerek odayı terk etti

Al-Riyadh News'in haberine göre, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç devamlı yeni şartlar öne sürerek bu maçın oynanmaması için gayret gösterdi. Mesele Atatürk değildi ama onu kullanarak Arapları sorumlu göstermek istedi. 

Ali Koç ricalar üzerine toplantıya geldi ve "Ne demek Atatürk yok? Atatürk yoksa Türkiye yok, biz de yokuz, maç da yok’ diye sinirlenerek odayı terk etti."

 

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 376
  • metin 3 ay önce Şikayet Et
    Kesin ama kesin Bu olayda ali koçun parmaği vardır bu altaylı denen yahudi çocuğu da durduk yere bu yazıyı yazarak kendilerini ele verdi bunlar varya aldıkları nefes zarar
    Cevapla
  • Angara lı 3 ay önce Şikayet Et
    boynuzunun olduğu her yerde ülke için kaos yatıyor geçen sene oynanan kıbrıs rum larnaka maçında imzaladığı protokolü okuyun ezik fenevliler stada Türk bayrağının alınmaması için
    Cevapla
  • Bekir 3 ay önce Şikayet Et
    Türk futbolunun en büyük sorunu Ali koçtur..,
    Cevapla
  • Koli 3 ay önce Şikayet Et
    Asıl Darbeyi Ali Koç vurmuş şuursuz millete! Futbol bitmiştir arkadaşlar! Spor değil siyaset aleti olmuştur! KOÇ’lara para mı lazım sanki?
    Cevapla
  • Metin 3 ay önce Şikayet Et
    Aynı davranışları UEFA organizasyonu ya da Almanya da oynanan Süper kupa finalinde yapında hemen kapıya göstersinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle