Beşiktaş, Avrupa defterini galibiyetle kapattı

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruptan çıkma ihtimali bulunmayan Beşiktaş, son maçında Lugano'yu 2-0 mağlup etti.

Beşiktaş, Avrupa defterini galibiyetle kapattı
Beşiktaş, Avrupa defterini galibiyetle kapattı
GİRİŞ 15.12.2023 00:53 GÜNCELLEME 15.12.2023 02:30
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruptan çıkma ihtimali bulunmayan temsilcimiz Beşiktaş, D Grubu'nda İsviçre ekibi Lugano ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

İki takım arasındaki karşılaşma TSİ 23.00'te Letzigrund Stadı'nda başladı. Mücadeleyi temsilcimiz Beşiktaş, 36. dakikada Cenk Tosun ve 88. dakikada Emrecan Terzi'nin attığı gollerle 2-0 kazandı.

Bu sonucun ardından siyah-beyazlılar, Avrupa'ya galibiyetle veda etti. İsviçre'de kazanılan bu galibiyet, ayrıca Beşiktaş'ın bu sezon Konferans Ligi'nde elde ettiği ilk galibiyet oldu. Siyah-beyazlılar, grubunu 4 puan ve averajla 3. sırada tamamladı.

Diğer karşılaşmada gruptan çıkması kesinleşen iki ekibin mücadelesinde Club Brugge ile Bodo karşılaşırken Brugge rakibini 3-1 mağlup ederek puanını 16'ya yükseltti ve grubu lider tamamladı. Bodo, 10 puanda ikinci sırada kalırken Lugano ise 4 puanla dördüncü sırada konumlandı.

5 genç oyuna girdi

Maçta altyapıdan yetişmiş isimlere ağırlık veren Beşiktaş'ta oyuna birçok genç isim girdi. 19 yaşındaki Emrecan Terzi oyuna ilk 11'de başlarken takımın da ikinci golünü atan isim oldu. 46'da oyuna giren Semih Kılıçsoy 18, 61'de oyuna giren Demir Ege Tıknaz 19, Mustafa Erhan Hekimoğlu 16, 85'te oyuna giren Emirhan Delibaş 20 ve 90+4'te oyuna giren Aytuğ Batur Kömeç 19 yaşında bu zorlu maçta siyah-beyazlı formayı terlettiler.



Lugano 0-2 Beşiktaş

Hakemler: Pawel Raczkowski, Pawel Sokolnicki, Radoslaw Siejka
Stat: Letzigrund

Lugano: Saipi, Arigoni (Espinoza dk. 70), Mai, Hajrizi, Hajdari, Mahmoud (Vladi dk. 46), Sabbatini (Macek dk. 70), Bislimi, Steffen, Cimignani (Wafi dk. 84), Celar

Beşiktaş: Ersin, Onur, Amartey, Bakhtiyor, Emrecan, Amir (Aytuğ Kömeç (dk. 90+3), Salih (Demir Ege dk. 61), Oxlade-Chamberlain, Muleka (Mustafa Erhan Hekimoğlu dk. 61), Tayfur (Emirhan Delibaş dk. 85), Cenk (Semih Kılıçsoy dk. 46)

Goller: Cenk Tosun (dk. 36), Emrecan (dk. 88) (Beşiktaş)
Kırmızı kartlar: Steffen (dk. 90) (Lugano), Oxlade-Chamberlain (dk. 90) (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Espinoza, Hajdari (Lugano), Muleka, Demir Ege, Onur Bulut, Mustafa Erhan Hekimoğlu, Bakhtiyor (Beşiktaş)

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Sincap 4 ay önce Şikayet Et
    GS taraftarı olarak Karakartalı tebrik ederim devam edebilseydi çok iyi olacaktı nasip olmadı inşallah birdahaki sefere final inşallah
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bu takımı 2 0 yenerken kim operasyon çekti Beşiktaşa. Avrupa maçında Takımınız öndeyken futbolcular ve taraftarlar yuhalattı. oyun koptu 82. dk sonra 3.2 kaybedildi maç.
    Cevapla
  • adil 4 ay önce Şikayet Et
    Ruhsuzlara ruhmu gelmiş?
    Cevapla
  • Tosya 4 ay önce Şikayet Et
    Geçlere aferin ben bunu istemiyorum
    Cevapla
  • Misafir" 4 ay önce Şikayet Et
    Ruhsuz profesyonellerle demekki olmuyormuş bu başarı isteyen yöneticilere ders olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle